– Vi er sinte. Vi har sviktet dere. Vi må skjerpe oss

Det er tøffe tider i United-verdenen.

Etter serieledelse midt i september så var ikke planen å ligge på 7. plass, 22 poeng bak Manchester City tidlig i januar.

Samtidig er det også sannheten, en sannhet som den siste uka også har blitt koblet til interne klikker og et elendig humør i spillergruppa, samt at spillerne heller ikke skal være overbevist av Ralf Rangnick, hvis man kan stole på United-journalistene.

Nå snakker Harry Maguire om utfordringene, i et intervju som er gjengitt på manutd.com.

Føles det som United mot verden nå?

– Ja, men sånn har det nok alltid vært for United-spillerne og det må vi bare takle. Det viktigste for oss er supporterne, og vi svikter dem nå. Støtten på Old Trafford og i bortekamper er likevel utrolig.

United har historie for å kjempe når ting blir tøft. Er dette en sjanse til å vise hva som bor i stallen?

– Ja, og det vil vi gjøre. Vi må det. Dette laget ble nummer to forrige sesong, og nå har vi en bedre og større tropp. Dermed handler det om å vise de rette holdningene. Vi har også store spillere i laget, ledere. Jeg er lei av å gjenta meg selv, men det kan ikke fortsette som nå. Vi må få i gang en ordentlig rekke med kamper, og det må starte mandag.

harey32232

Hvordan har humøret vært de siste dagene?

– Vi er alle sinte, og vi vil gjøre vårt beste. Men lagfølelsen er bra, uansett hva andre måtte si. Hvis man er profesjonell fotballspiller så må man tåle kritikk, og reagere positivt på den. Samtidig må man ignorere støyen og bare jobbe på.

– Vi vet at hvis vi bare får på plass en god rekke med kamper så ordner alt det andre seg selv.

Kan dere bruke kritikken som motivasjon?

– Jeg skjønner hva du mener, og av og til kan det være bra med en «oss mot verden»-mentalitet. Jeg vet at mange har skrevet om Sir Alex Fergusons lag, og måten han pleide å motivere spillerne. Han var tydeligvis briljant på det.

– Jeg har nå sett mye kritikk, mye av den er fortjent, men for meg, med dette laget, så burde det ikke være kritikk som motiverer. Hvis spillere med denne kvaliteten ikke er motivert for å spille for denne klubben så er det noe galt.

harry2221

Føler du at noe av kritikken var berettiget, og hvordan har dere spillere snakket dere imellom om hva som nå må til?

– Ja, noe av kritikken er berettiget. Vi forstår hva supportere og ex-spillere sier. Som jeg akkurat nevnte så er en del fortjent, og det må vi ta ansvar for, ikke minst jeg som er kaptein. Jeg må kanskje ta enda mer ansvar. Nå handler det om å begynne å spille bra og vinne.

Hva kan du som kaptein og engelsk landslagsspiller gjøre?

– Jeg er kapteinen og en leder i garderoben, og jeg har hatt private samtaler med spillerne og managerteamet, men de samtalene vil forbli private.

– Vær imidlertid helt klar over at jeg er her for å kjempe, og jeg vet at lagkameratene mine er det. Jeg forventer også at de er det, og hvis de ikke er det – som jeg sa – så er det noe galt.

– Vi har en stor tropp, og selvsagt vil ikke alle alltid være fornøyde når de ikke spiller fotball, men de må likevel forbli profesjonelle.

harrysvik

Vi hadde juleperioden og et stengt treningsanlegg. Er dette den tøffeste perioden i karrieren din?

– Jeg vil ikke si det. Det er mer sånn verden er akkurat nå. Vi kan ikke bruke covid som en unnskyldning. Vi er privilegerte. Det er mange som har det betydelig verre enn oss, og det er vårt ansvar å støtte dem når vi kan.

– Vi må bare skjerpe oss, gjøre det bedre, uansett hva slags utfordringer vi møter. Andre klubber har også de samme problemene som oss.

Tror du fortsatt på topp fire eller et trofé denne sesongen?

– Absolutt. Som jeg sa, vi ble nummer to forrige sesong og vi har en bedre tropp nå. Det handler om å begynne å vinne og å spille bra som lag.

Er det rettferdig å kreve at den nye manageren skal påvirke ting med en gang med tanke på den tette rekka med kamper og covid?

– Han har utgjort en forskjell. Vi vinner og taper sammen. Manageren er her for å gi oss et taktisk rammeverk som vi tar til oss. Vi lytter til ham og trenerne hans. Så er det opp til oss når kampene starter.

– Alle klubber har sine utfordringer, ikke bare oss, og noen av utfordringene de har er enda større enn hos oss.

Hva lærte du av å se United – Wolves fra sidelinjen?

– Jeg kjente i alle fall på frustrasjon. Jeg ville være der ute. Phil Jones var fantastisk, og jeg har stor respekt for ham og alt han har vært gjennom. Han har likevel vært så profesjonell og jobbet så hardt for å komme tilbake. Han er en herlig fyr, og er fullt og helt dedikert til United.

2021-22_atletico_sak_1200x650-–-1

Fansen har fortsatt å støtte dere. Fortelle oss hvor motiverte dere er for gi dem håp og noe å feire?

– Jeg kom hit for å vinne titler. Jeg kunne ha skrevet under for andre klubber, men jeg ville til United, jeg ville hjelpe klubben tilbake på seierssporet, der de var under Sir Alex. Alt handler om at vi klarer å forbli United. Jeg vokste opp med Wayne, Rio og Vidic som idoler, og vil kopiere det de gjorde. Jeg er privilegert som er kaptein, og jeg har nå et ansvar med å lede spillerne og snu dette.

Hvor viktig er mandagens kamp mot Aston Villa?

– Vi har jo ikke vunnet FA-cupen de siste årene. Wayne løftet trofeet i 2016, men vi har spillerne til å klare det nå, absolutt. Vi har også vært i så mange semifinaler før vi også var i Europa League-finalen forrige sesong. Vi trenger bare det ene trofeet og så fortsette fra det.

Ralf har vært her i én måned. Kan du fortelle litt om det?

– Detaljene og forberedelsene er vanvittige. Vi har full respekt og stoler på metodene hans. Ja, det er vanskelig når vi skifter manager og trenerteam midt i sesongen, men jeg gjentar meg selv her – nå er det opp til oss spillere. Nå handler det om å få frem kvaliteten og lederskapet i laget for å sikre at vi avslutter sesongen både med en topp fire-plassering og et trofé, sier Maguire til manutd.com.