– Det gir ikke mening

Bruno Fernandes kan gå glipp av tre viktige kamper dersom han representerer Portugal i den kommende landslagspausen.

Etter to uavgjorte på de siste tre ligakampene, hadde nok Ole Gunnar Solskjær håpet at hans United-lag skulle reise kjerringa, og ta tre poeng borte mot et 13. plassert Crystal Palace onsdag kveld.

Slik gikk det ikke, og nordmannen må dermed innse at en ny mulighet til å stikke av fra resten av konkurrentene gikk i vasken, etter en kamp der United slet med å etablere et godt angrepsspill.

Derfor erkjenner også Solskjær at uavgjort nok var det mest rettferdige resultatet.

– Det er en kamp som nok fortjener å ende uavgjort. Ingen av lagene fortjente å score. Noen ganger er det slik det går til. Vi fant ikke kvaliteten som vi ser til vanlig.

FIKK IKKE BALLEN I MÅL: Verken Edinson Cavani eller noen av lagkameratene fikk hull på Palace-byllen.

Nordmannen mener at holdningen og inngangen til kampen var rett, men at det manglet på presisjonen i pasningsspillet.

Da hjalp det heller ikke at lagete startet dårlig både i første omgang og etter hvilen.

– I første omgang startet de skarpest. Vi spilte bra en liten stund, men klarte ikke å score. I andre omgang kom vi aldri i gang. Vi gjorde noen endringer og fikk noen muligheter, men det var ikke nok.

– Vi er litt avskrudde. Når du er det, da vinner du ikke kamper. Palace er et lag som alltid gjør det vanskelig for deg. Det gjorde de igjen.

Nå venter Manchester-derbyet til helgen, en kamp United nok ikke kan tape dersom de skal ha det minste håp om å løfte ligatrofeet i mai. City er nemlig i vanvittig form, og vil ha en luke på 17 poeng ned til United med seier.

Solskjær tror hans lag må spille vesentlig bedre for å få med seg tre poeng fra Etihad.

– Det kommer til å bli en annen utfordring, selvfølgelig. Vi må heve oss for å vinne den og det er det vi sikter på. Vi går inn i hver kamp med lyst til å vinne. Vi planlegger for å vinne, og når spillerne presterer, kan vi det.

MÅ OPP OG NIKKE: Marcus Rashford må nok sette disse typene sjanser om United skal slå City.

En «liten bekymring» med målmangel

Om poengfangsten i de siste ukenes Premier League-kamper er bekymringsverdig, er det nok i det minste betenkelig at laget nå har spilte tre 0-0-kamper på rad i alle turneringer.

Etter kampen virker ikke Solskjær å være spesielt bekymret for det.

– Den siste uken har vi ikke sluppet inn og ikke scoret. Men vi snakker om én uke, sier Solskjær og poengterer at det også er en uke i en meget tett, hektisk og intens sesong, der hans lag også tross alt har holdt nullen tre ganger.

– Hvis alt vi har å bekymre oss over er én uke i løpet av en sesong, er det ikke så verst.

KOM IKKE FORBI: Mason Greenwood klarte ikke å sette ballen forbi Palace-blokka.

I sin pressekonferanse litt senere på kvelden, moderer han dog uttalelsene noe:

– Det er en liten bekymring, selvfølgelig er det det. Men jeg vet at guttene gir alt.

Til tross for den dårlige målformen og mangelen på sjanser mot slutten av møtet på Selhurst Park, valgte nordmannen å ikke benytte seg av sitt tredje og siste spillerbytte.

Gary Neville er blant dem som er forundret over dette. Sky-eksperten skulle gjerne sett nordmannen «ta en sjanse» mot slutten, eksempelvis ved å sende ut en av ungguttene på benken.

FORBLE PÅ BENKEN: Unge Shola Shoretire fikk ikke muligheten da United slet med å score mål mot Palace.

Solskjær forklarer at han følte at han hadde målpotensiale på banen, i Marcus Rashford, Bruno Fernandes og Mason Greenwood.

– Med de der ute, er det nesten alle målene vi har har. Selvfølgelig hadde vi Shola (Shoretire) og Amad (Diallo), men hvilken av dem (på banen) skulle jeg tatt av? Det var spørsmålet for meg de siste ti-15 minuttene. Jeg følte at en av dem kunne få et mål.

Vil ikke slippe Bruno på landslagsoppdrag

Et annet tema etter kampen er den kommende landslagspausen. Mellom cupkampen mot Leicester og ligamøtet med Brighton skal det spilles to uker med landslagsfotball.

Jürgen Klopp uttrykte sin skepsis rundt å slippe spillere på landslagsoppdrag sent i mars, dersom det betyr at de må isolere seg i ti dager når de kommer tilbake til England.

Ole Gunnar Solskjær forteller at United ikke har truffet en avgjørelse ennå, men at det «ikke gir mening å miste en spiller i ti dager» på grunn av isolasjon.

– Vi er de som betaler spillerne. Ut ifra det jeg kan skjønne, er FIFA-regelen at vi ikke må slippe dem. Det kommer nok til å bli en vanskelig avgjørelse å la dem spille i rødlistede land, sier nordmannen og sier at han kommer til å prate med spillerne.

SKUFFET: Bruno Fernandes måtte gå slukøret av banen på Selhurst Park, etter sin 37. kamp fra start denne sesongen. Nå spørs det om det ikke blir litt hvile i landslagspausen.

En av spillerne som potensielt kan bli rammet av innreisereglene i England, er Bruno Fernandes, ettersom Portugal er blant landene på «den røde listen».

Dersom portugiseren representerer sitt land i alle landskampene i mars, vil han ikke være tilbake i England før tidligst 31. mars. Det vil i så fall bety at den viktige midtbanemannen kan miste så mange som tre kamper.

Jeg vil ha Bruno klar mot Brighton, forhåpentligvis i Europa og så mot Tottenham. Selvfølgelig vil jeg det, sier Solskjær.