United tapte, vippet ned fra tabelltoppen

Casey Stoneys jenter gikk på sesongen første nederlag i ligaen med 1-2-tapet for Chelsea.

Chelsea 2 (1) – Manchester United 1 (0)

Women’s Super League, Kingsmeadow. Gult kort: Jackie Groenen, United, Guro Reiten Chelsea

1-0: Pernille Harder (30), 1-1: Lauren James (61), 2-1: Fran Kirby (64)

Manchester United: Mary Earps – Ona Batlle, Amy Turner, Millie Turner, Kirsty Smith – Hayley Ladd , Jackie Groenen – Kirsty Hanson (Jess Sigsworth fra 75) , Ella Toone, Leah Galton – Christen Press (Lauren James fra 55)

Innbyttere: Fran Bentley, Martha Harris, Abbie McManus, Katie Zelem, Ivana Fuso, Lauren James, Jane Ross, Jess Sigsworth, Tobin Heath

Chelsea: Berger – Bright, Leupolz, Ji (Reiten fra 77),  Kirby, Eriksson, Mjelde, Kerr (England fra 70), Cuthbert, Harder (Ingle fra 70), Andersson

Innbyttere: Telford, Blundell, Ingle, England, Reiten, Fleming, Charles, Spence

Ned fra tabelltoppen

Manchester United tapte knepent 1-2 mot Chelsea i London og med sesongens første ligatap ble United også vippet ned fra tabelltoppen av nettopp Chelsea.

Selv om United var nære, var det ikke ufortjent at vertene vant toppkampen.

TAPTE TOPPKAMPEN: Casey Stoney og Uniteds kvinnelag tapte 1-2 mot Chelsea i toppkampen. Dermed overtok Chelsea tabelltoppen.

– Jeg er skuffet i dag. Chelsea var det beste laget før pause, men vi kom tilbake. Vi ga imidlertid Chelsea for mange muligheter og vi må være mer kyniske enn det vi var, sier Casey Stoney til BT Sports.

Uniteds amerikanske stjernespiller Tobin Heath ble sittende på benken hele kampen, og Stoney bekreftet at det var en skade som gjorde at hun ikke kunne spille.

– Ja Tobin fikk en smell tidligere i uken og det var dessverre ikke mulig å benytte henne, sier Stoney.

Chelsea åpnet best

Chelsea åpnet klart best i toppkampen.

Sam Kerr hadde hatt flere muligheter for hjemmelaget, og burde ha scoret minst to mål før pause. Chelsea måtte imidlertid vente helt til halvtimen var spilt før de overlistet Mary Earps, og da det skjedde var det ikke et resultat av fint angrepsspill, men rot i United-forsvaret.

MANGE DUELLER: Chelseas Jonna Andersson stoppes av Uniteds Leah Galton, men Chelsea vant toppkampen 2-1.

United klarte ikke å få klarert et innlegg og Chelsea-spillerne stod i kø for å avslutte. Ballen ble først headet unna på streken, så gikk returen i stolpen,
men til slutt fikk Pernille Harder stå helt alene og styre ballen i mål.

Oppgjøret på Kingsmeadow kunne minne litt om det første seriemøtet mellom de to lagene tidligere i høst.

Også da ledet Chelsea 1-0 og styrte det meste. United kom imidlertid tilbake på tampen med Leah Galtons utligning og berget ett poeng.

Praktmål av James

Det så ut til at historien skulle gjenta seg da Lauren James utlignet på lekkert vis etter en drøy time, men det gikk bare tre minutter før Chelsea var tilbake i ledelsen etter at Fran Kirby scoret alene med Mary Earps.

Etter hvilen var det en langt jevnere kamp på Kingsmeadow. United klarte å temme Chelseas angrepsstjerner, men hadde selv problemer med å skape noe særlig.

En liten trøst for United var det muligens at Arsenal kun klarte 1-1 mot Reading og dermed bare tok inn ett poeng på United.

Slik var kampen LIVE:

SLUTT: United taper dessverre 1-2 og er ikke lenger serieleder i WSL. Nå får vi håpe herrene kan varte opp med et bedre resultat.

90+3 min: United klarer ikke å tilrive seg ballen og Chelsea har kontroll. Vi er inne i sluttminuttet nå…

Det legges til minimum fire minutter

Et lite plaster på såret for United, og et stort pluss for Chelsea, er at Arsenal kun klarte 1-1 mot Reading.

87 min: Casey Stoney ser en smule betenkt ut på sidelinjen. United har vært på høyde med Chelsea etter hvilen, men et tapt her gjør at United vippes ned fra tronen og Chelsea blir ny serieleder.

85 min: United styrer det meste av spillet nå, men sliter med å skape sjanser. Tiden renner ut for Caseys jenter om det ikke skjer noe snart. Det er bare drøye fem minutter igjen.

75 min: Jess Sigsworth kommer inn for United og vi kan vel konkludere med at Tobin Heath enten er småskadet eller småsyk siden ikke Casey Stoney har benyttet henne. Det er også rapporter fra journalister på kampen om at Heath ikke har drakt eller fotballsko på seg der hun sitter på benken.

72 min: Lauren James kommer seg fri på venstrekanten, Maren Mjelde klarer ikke å få kontroll på henne og James fyrer løs fra kanten av 16-meteren. Den suser utenfor, men det er et utrolig trøkk i skuddet. Nære på for United.

64: MÅL CHELSEA: Chelsea – United 2-1: Det varte dessverre ikke lenge. Fran Kirby får et langt oppspill og to x Turner i Uniteds bakre rekker snur seg for sendt og Kirby gjør ingen feil alene med Earps.

61: MÅL UNITED: Chelsea – United 1-1: Innbytter Lauren James skaper sjansen ut av ingenting. Dribler seg forbi et par Chelsea-spillere, spiller vegg og plasserer ballen i lengste hjørne. Fantastisk avslutning av den unge innbytteren.

57 min: Ladd fyrer løs fra distanse, men ufarlig.

55 min: Lauren James erstatter Christen Press for United.

50 min: Litt stillingskrig i starten av 2. omgang. United sliter med å spille seg til sjanser, og Casey Stoney har sendt flere i oppvarming.

46 min: Vi er i gang igjen på Kingsmeadow.

Det er noen som har spurt hvor de kan se oppgjøret. I Norge vises den på V sport 3, i Danmark sendes den på Viaplay og i Sverige på Viasat Sport Extra (og Viaplay)

PAUSE:
Vertene leder 1-0 og det er det lite å si på. Hjemmelaget har skapt suverent flest sjanser og flere av dem har vært store. United har imidlertid hatt muligheter, og med Tobin Heath i bakhånd er ikke denne kampen over.

41 min: Hanson tror hun har utlignet, men det er dessverre offside. Reprisen viser at den er marginal, men trolig korrekt. Nesten for United.

36 min: United har vært med på notene etter Chelseas scoring som kom på et irriterende tidspunkt. Akkurat da Chelsea omsider fikk hull på byllen hadde United fått brukbar kontroll defensivt, men det er forttjent at vertene leder.

29 min: MÅL: Chelsea – United 1-0: United klarer ikke å klarere etter en corner og etter mye frem og tilbake i feltet, er det Pernille Harder som kan styre ballen i mål på en retur.

27 min: Christen Press får en sjanse fra ca 12-13 meter og skyter like utenfor på volley. Uniteds beste mulighet så langt.

22 min: Vi er halvveis i 1. omgang og vertene har definitivt vært nærmest scoring, men United har hevet seg de siste fem minuttene. Kanskje ligger Uniteds sjanser i å presse Chelsea høyt for hjemmelaget er ikke komfortable med å spille seg ut bakfra.

15 min: Kerr og Kirby fortsetter å skape trøbbel for United, men Millie Turner blokkerer et skudd fra Kerr. Like etter kommer Kerr alene med Earps fra skrått hold, men skyter utenfor. Nå er United under press her…

12 min: Ny brukbar Chelsea-sjanser men den siste pasningen fra Kerr er upresis, men Chelsea har koblet et visst grep her nå.

8 min: Hayley Ladd er tøff i en duell og får frispark mot seg, men reprisen viser at United-spilleren er klokkerent på ball. Frisk start av begge lag.

4 min: Så får vertene en stor mulighet med Sam Kerr som tråkler seg fri og får avsluttet fra rundt 10 meter. Skuddete er heldigvis for United nesten rett på Mary Earps som redder med foten. Solid start for Earps i United-målet.

3 min: Chelsea-keeper Berger med et svak utspill som snakkes av Kirsty Hanson og det gir United en stor mulighet som dessverre skusles bort fordi Christen Press aldri får kontroll på ballen.

1 min: Vi er i gang på Kingsmeadow. Chelsea tar avspark.

Toppkamp

Det er naturlig nok mest oppmerksomhet rundt det som skal skje på Anfield i kveld, men kvinnelaget skal også spille toppkamp i dag. I likhet med herrelaget topper kvinnelaget tabellen, og søndag står serietoer Chelsea på motsatt banehalvdel.

Uniteds kvinnelag står med 26 poeng, mens Chelsea ligger tre poeng bak – riktignok med én kamp mindre spilt. Søndagens hjemmelag vil passere United med seier søndag på grunn av bedre målforskjell.

Casey Stoney er fornøyd med hvordan laget har fremstått denne sesongen:

– Vi forbedrer oss hele tiden, men vi har hatt kamper vi vet vi kunne ha spilt bedre i. Vi har sett oss selv i en god posisjon og vi vinner kamper jevnt og trutt.

Når Chelsea står på motsatt banehalvdel søndag er det et United-lag med troa på at de kan ta poeng som møter opp:

– Det er en stor kamp, men det er egentlig alle kamper. Vil vi være med helt der oppe er vi nødt til å vinne kamper. Vi har stor tro på at vi kan dra dit å få med oss noe.

Leah Galton er Uniteds toppscorer denne sesongen med fem fulltreffere. I et intervju med The Guardian i forkant av møte med Chelsea hyller hun nysigneringene Christen Press og Tobin Heath:

– Christen Press og Tobin Heath har endret tenkemåten vår. De har kommet inn med en positiv mentalitet. De har gitt oss troen og selvtilliten på å presse fremover i banen, samt skape og ta vare på sjansene.

SATT SITT PREG PÅ LAGET: Tobin Heath og Christen Press.

– Vi har en bred nok stall til å være med å utfordrere om ligatittelen. Vi kan takle det selv om vi skal spille tre ganger i uken.

– Jeg har spilt med noen av Chelsea-spillerne tidligere, men på søndag er vi naturligvis fiender.

Lagene spilte mot hverandre i første serierunde også. Den kampen endte 1-1, og det var nettopp Leah Galton som scoret Uniteds mål.