– Vi er en smule heldige

Ole Gunnar Solskjær var lettet etter sesongens første hjemmeseier i Premier League. Nordmannen innrømmet også at United hadde fru Fortuna på sin side i de omdiskuterte straffesituasjonene.

– Det var viktig å få en seier på hjemmebane. Mye har vært skrevet og sagt om prestasjonene våre på Old Trafford. Det blir litt nervøst på slutten og det ble en kamp der vi måtte hale seieren i land, sier Solskjær i et TV 2-sendt intervju.

Straffedrama i begge ender

United var storfavoritter hjemme mot West Bromwich som stod uten seier i årets Premier League-sesong før lørdagens batalje på Old Trafford.

United hadde ballen mest, men skapte ikke veldig mange sjanser før pause.

Anthony Martial hadde to gode muligheter, men tidligere United-keeper Sam Johnston var banens beste og reddet mesterlig fra franskmannen begge gangene. 

STORE SJANSER: Anthony Martial burde sendt United i føringen før pause.

Etter pause kunne United fått den verst tenkelige starten på 2. omgang da dommer David Coote ga bortelaget straffe. Etter å ha tatt en titt på VAR-skjermen, omgjorde imidlertid dommeren avgjørelsen der Bruno Fernandes tilsynelatende sparket både ball og Conor Gallagher.

– Jeg så kampen tidligere på dagen mellom Aston Villa og Brighton og der var det en lignende situasjon. I mitt hode minner det veldig om straffe, og denne ligner ganske mye. Vi har en liten porsjon flaks der, sier Solskjær. 

I stedet var det United som fikk straffe da Juan Matas innlegg gikk i hånden på Darnell Furlong.

VAR-DRAMA: Dommer David Coote omgjorde straffesparket han først hadde gitt West Bromwich etter å ha tatt en till på skjermen på sidelinjen. 

Det første forsøket fra Bruno Fernandes ble mesterlig reddet av Johnstone, men keeperen var altfor tidlig ute fra straken og VAR bestemte at straffen skulle tas på ny. 

På det andre forsøket var Bruno Fernandes sikkerheten selv.

– Bruno har ingen problemer med å ta en ny straffe. Det var uheldig for Sam (Johnstone, red. anm) som hadde en strålende kamp. Det var den eneste måten vi kunne overliste ham på i dag, sier Solskjær.

– Vil fortsatt svinge

Med seieren over West Bromwich tok United et byks opp til 9. plass på tabellen, men det er svært tett mellom lagene i toppen, og Tottenham og Chelsea som topper tabellen i øyeblikket har begge én kamp mer spilt enn United.

ENDELIG HJEMMESEIER: Men det ble på ingen måte noen plankekjøring mot West Bromwich for United. 1-0 vitner om en vrien hjemmekamp for United og det er fremdeles mye å rette på om Solskjærs menn skal få heng på tetlagene.

Solskjær sier han er både lettet og glad etter sesongens første ligaseier på Old Trafford, men påpeker at han forventer at det vil svinge mye i Premier League også de neste ukene.  

– Det var en vanskelig oppladning til denne kampen etter landskamppausen. De siste forberedelsene måtte vi ta i morges, men tre poeng er tre poeng. Noen ganger er resultatet viktigere enn prestasjonen, sier Solskjær.

– Det vil fremdeles svinge litt av resultatene for mange lag denne sesongen. Jeg føler ikke at tabellen er satt ennå, og ett resultat kan gjøre store utslag på tabellen akkurat nå, legger Solskjær til.

Allerede tirsdag kommer en ny viktig kamp for Solskjærs United. Da skal bortetapet mot Istanbul Basaksehir revasjeres for å ta ett skritt nærmere avansement fra Champions League-gruppen.

Etter å ha fått flere spillere tilbake fra landskamper med småskader og smeller, så det heldigvis ikke ut til at det var noen nye skadeproblemer på noen av United-spillerne lørdag kveld.