– Vet ikke om jeg kan tilgi Ferguson

Roy Keane var nådeløs overfor Sir Alex Ferguson da han lanserte sin selvbiografi torsdag ettermiddag.

Roy Keane og hans selvbiografi «Second Half» har som ventet preget overskriftene i England denne uka. Torsdag ettermiddag møtte han pressen for første gang etter utgivelsen.

Etter at iren ironisk nok kom noen minutter for sent til sin egen pressekonferanse fikk han raskt spørsmål om han noen gang vil tilgi Sir Alex Ferguson.

– Godt spørsmål. Jeg vet ikke jeg. Jeg kommer helt sikkert til å treffe ham igjen. Hvem vet?

– Alex Ferguson kritiserte spillere som hadde gitt ham masse suksess verdt millioner av pund. Han fikk statuen sin, hvorfor kritisere folk? Håpløst.

Likevel synes visst ikke Keane at han ga Ferguson nok motstand i hans tid i Manchester United.

– Det var tider hvor jeg kunne kjempet min sak litt hardere. Som med Ferguson kanskje. Etterpåklokskap er en fin ting.

Videre forteller Keane at av trenerne han har hatt så var det Brian Clough han ser på som sin mentor, noe han også har nevnt tidligere, men at det var lagkameratene som var hans største inspirasjon.

– Spillerne i United ga meg den beste tiden i livet mitt. Spesielt Gary Pallister og Steve Bruce. Når noen truet det var jeg nødt til å forsvare det. Nok var nok, sier Keane som naturligvis igjen sikter til Ferguson.

Det som ble enden på Keane var det berømte MUTV-intervjuet hvor midtbanespilleren skal ha skjelt ut lagkameratene. På pressekonferansen sier Keane at klubben var villig til å publisere intervjuet.

– De hadde ingen problemer med å sende det. Jeg vet hvem kilden var. Ferguson hadde venner i media, og han har et par i dag. Jeg vet hvem de er.

Journalistene forsøkte å også linke Keane til Ronny Deilas jobb som Celtic-manager. Iren bet imidlertid ikke på.

– Jeg sitter ikke og venter på at managere skal miste jobben. Det er ikke min stil.

Ellers har Keanes skjegg vært et populært samtalemne den siste, men hvis journalistene synes han blir for skummel skal han visstnok ta frem barberhøvelen…

– Det er bare fordi jeg har vært litt lat. Hvis dere vil at jeg skal bli kvitt det så gjør jeg det.

NB! Den andre delen av pressekonferansen blir publisert 23.30 norsk tid i kveld.