– Verdens beste avslutter!

Swansea-spiss Michu er ikke i tvil om hvem han rangerer høyest.

Etter å ha sett ham rive i stykker sitt eget lag i ligaåpningen, er walisernes spanske storscorer ikke i tvil:

– Robin van Persie er verdens beste avslutter, erklærer han, ifølge Daily Mail.

Swansea City v Malmo - UEFA Europa League Third Round Qualifying: First Leg
Michu:  – RvP er verdens beste

Uniteds nederlandske vidunderspiss satte to baller forbi Swansea-keeper Michel Vorm, og hadde en finger med i det meste av rødtrøyenes offensive spill på Liberty Stadium.
Det som imponerte Michu aller mest, var likevel måten RvP satte sine to mål. Den første var en en utsøkt teknisk lekkerbisken, der hans delikate nedtak av Ryan Giggs’ høye fremspill muliggjorde en strålende volleyavslutning. Den andre var en kanon, klistret oppunder tverrliggeren, og kom som følge av at han selv hadde revet seg løs av Swanseas forsvarsspillere.

– Han fikk to sjanser og scoret på dem begge. Men så er det jo også derfor Manchester United er med og kjemper om ligatittelen. Skal jeg være helt ærlig, er Robin etter min mening verdens beste avslutter, sier en oppglødd Michu.

– Han hadde ikke en eneste klar målsjanse gjennom hele kampen, så det er bare helt ufattelig at han likevel klarte å score to ganger. Jeg aner ikke hvor mange han kommer til å score denne sesongen – hundre, kanskje tusen! Han kommer i alle fall til å score mange, det er helt sikkert.

– Umulig å finne ut av

Også Van Persies landsmann og landslagskollega, keeper Michel Vorm, stemmer i hyllesten av den 30 år gamle superspissen.

Swansea-keeper Michele Vorm
Swansea-keeper Michele Vorm

– Problemet med Robin er at du aldri vet hvor han tenker å plassere ballen. Den første scoringen kom på en utrolig volley med høyrefoten, mens den andre var et vidunderlig skudd med venstrefoten. Det er helt umulig å finne ut av ham, selv for meg som kjenner ham så godt. Etter min mening er han for øyeblikket en av verdens fem beste spillere.

– Selv for motstandere er det en glede å se ham i aksjon. Selv blir du bare bedre av å spille mot ham, fordi du er nødt til å yte ditt aller beste. Gjør du ikke det, vel, da ser du hva som skjer. Bare så synd at han ikke spiller for oss.