Venter på Rio

VIDEO Rio Ferdinand bør bestå legesjekken foran Hull-kampen.

Dersom den skadeforfulgte midtstopperen ikke kommer seg igjennom testen før søndagens ligaavslutning på KC Stadium, vil han ifølge Sir Alex neppe heller få spille i neste ukes Champions League-finale.

Rio har stått over Uniteds tre siste kamper etter at han pådro seg en leggskade på trening foran City-kampen den 10. mai. SAF mener derfor det vil innebære en for stor risiko å la ham få spille mot Barcelona uten å ha vært i aksjon siden returkampen mot Arsenal den 5. mai.

– Men jeg håper han blir klar til søndag, sier manageren til ManUtd.com.

– Hvis ikke, vil han være tvilsom til onsdag. Det vil være litt i overkant å la ham starte en Champions League-finale uten å ha spilt på tre uker.

I trening på torsdag

– Planen er å la ham returnere til trening sammen med resten av laget på torsdag. Så snart han får trent med ball igjen vil vi få bedre oversikt over situasjonen, og en indikasjon på om han vil bli tilgjengelig til søndag.

Dersom Rio ikke lykkes i å bli klar til finalen, vil Jonny Evans måtte fortsette vikarjobben som makker for Nemanja Vidic. Det bekymrer i så fall ikke Ferguson:

– Nei, det ville jeg ikke ha noen problemer med, sier han.

– Jeg ville ikke bekymret meg det minste over å måtte la Jonny spille finalen. Han har hatt en fantastisk sesong. Han er bare 21 år, og han minner mye om Gerard Pique. De to vokste jo opp sammen her. Det ville vært litt av en hyllest til akademiet vårt dersom de begge fikk spille finalen (Pique starter ventelig for Barcelona; journ.anm.).

Se SAF på ekstern videoa fra Sky Sports