– Veldig vanskelig kamp

Det sier Liverpool-manager Jürgen Klopp, som trolig må klare seg uten Trent Alexander-Arnold mot United.

Høyrebackens fotskade kommer på toppen av skader på Joel Matic [brukket kragebein] og Joe Gomes [brudd i foten], og gir Klopp et visst forsvarsmessig hodebry foran besøket fra Manchester.

Derimot kan Liverpool-manageren tilfreds konstatere at Nathan Clyne er tilbake. Selv om den tidligere Southampton-backen ikke har spilt noen av høstens Premier League-kamper og dermed mangler matchtrening, går han trolig inn og dekker opp for Alexander-Arnold. Hvis ikke, skal akademispilleren Rafa Camacho være et alternativ.

«Det blir vår jobb å finne en løsning til helgen, men situasjonen er selvsagt ikke perfekt.»

– Men slik er det. Det blir vår jobb å finne en løsning til helgen, men situasjonen er selvsagt ikke perfekt, sa Klopp på fredagens pressekonferanse, og hevdet at han ikke husker noe særlig av svake resultater mot Manchester United.

– Men jeg tror ikke vi har vunnet så ofte, så det vil vi prøve å endre på. Jeg gleder meg virkelig.

– Spillerne sitter i garderoben og forbereder hverandre. Likevel er det en fotballkamp som alle andre. Det betyr at vi må gi alt for å prøve å vinne. Historisk sett er det en storkamp, så jeg er glad for å høre at den blir kalt «det engelske El Clasico». Hvis Sir Alex Ferguson har kalt det for det, så er det flott, for jeg har allerede vært involvert i det tyske El Clasico!

LES OGSÅ: Mourinhos pressekonferanse

– United har massevis med kvalitet

På spørsmål om United er ute av tittelkampen, svarte Klopp at han aldri har vært interessert i hvor mange poeng United sanker. 

– Jeg er jo klar over kritikken [mot dem], men når vi analyserer og skrur av lyden, finner vi massevis av kvalitet, teknikk, styrke, De Gea i mål….

– Rashford, Lukaku og Lingard er også utrolige spillere, så vi dømmer ikke ut fra antall poeng, bare kvalitet.

– Manchester United viser heller aldri mangel på ambisjoner, og i tillegg er José Mourinho verdens mest suksessrike manager. Det er bare sånn det er.

Om Klopp kunne tenkt seg Paul Pogba?

– Dere vet bedre enn meg hva som kommer til å skje om jeg svarer på det spørsmålet. Så – ikke noe svar!

– Lag en sak på det: «Klopp nekter å svare.»