Varsler færre kjøp i fremtiden

Overgangene til Casemiro og Antony rundet av det som ble et særdeles kostbart sommervindu for United. Nå er det klart at de heftige utleggene får konsekvenser for de neste vinduene.

Fotballdirektør John Murtough varsler nemlig at United-fansen ikke kan vente seg like kostbare overgangsvinduer de neste sesongene.

LES OGSÅ:
Slik tok United-ledelsen tok grep for å innfri Ten Hags ønsker
Årsregnskapet: Både omsetningen og nettogjeld øker med en milliard kroner

– Samlet sett ligger vi foran skjema i rekrutteringsplanene våre og vi forventer ikke det samme aktivitetsnivået i fremtidige vinduer, forklarte Murtough da Uniteds årsregnskap ble presentert torsdag ettermiddag.

Uniteds fotballdirektør og den øvrige United-ledelsen ga grønt lys for spillerkjøp for over 200 millioner pund i sommer.

Tyrell Malacia, Lisandrio Martínez, Christian Eriksen, Casemiro og Antony ble alle hentet til Old Trafford i sommer, mens Newcastle-keeper Martin Dubravka kom på lån. 

duo222
MERKER ENDRINGER: John Murtough er svært tilfreds med jobben Erik ten Hag har gjort så langt, men sier klubben ikke forventer å ha en så stor aktivitet på overgangsmarkedet i fremtiden som denne sommeren.

Det kostbare sommervinduet, kombinert med at Murtough uttaler at United ligger foran de opprinnelige planene for spillerkjøp, kan vanskelig tolkes som noe annet enn en enorm tillitserklæring til Erik ten Hag.

Murtough er da også svært fornøyd med den nye manageren, og etter bare noen måneder i jobben har Ten Hag satt sitt klare preg på klubben.

– Etter en grundig prosess ble det klart for oss at Erik var den sterkeste kandidaten basert på hans fantastiske resultater, viljen til å spille proaktive og angrepsvillig fotball og ambisjonene og visjonene han viste, forklarte Murtough.

– Det er fremdeles en lang vei å gå, men etter bare fire måneder har vi allerede sett en sterkere enhet, et sterkere fokus og et klarere driv som lover godt for fremtiden. 

John Murtough beskrev også det uvanlig høye antallet av spillere som forlot United etter forrige sesong som en nødvendighet etter en skuffende fjorårssesong.