DE UTLÅNTE (uppdaterad): Januzaj startade när Sunderland förlorade.

Olika öden för Uniteds utlånade spelare.

Negativt: Guillermo Varela tvingades kliva av på grund av skada.
James Wilson gjorde ett blekt intryck för Derby.
Adnan Januzaj spelade hela matchen men förlorade stort.

Positivt: Cameron Borthwick-Jackson debuterade för Wolves och utsågs till matchens bästa spelare.
Andreas Pereira ansågs vara bäst i Granada.

Adnan Januzaj (Sunderland)

Sunderland – Everton 0-3

Adnan Januzaj var sist ut av de utlånade spelarna den här matchveckan. Belgaren startade i en roll som nummer 10, bakom Jermain Defoe när Sunderland förlorade med 3-0 mot Everton.

I matchinledningen var Januzaj pigg och utmanade flera gånger. Men ju mer matchen led desto mer anonym blev han. Totalt ingen bra insats.

Match var mållös i en timme. Sedan kontrade Everton (efter en hörna från Januzaj). Gueye måttade inlägg och Lukaku nickade bollen i mål. Hans första mål för Everton sedan den 12 mars. Därefter föll Sunderland ihop medan Lukaku gjorde som han ville. Elva minuter efter sitt första mål gjorde Lukaku sitt tredje och fastställde slutresultatet till 3-0.

Segern innebär att Everton passerade United i tabellen. De är trea, på färre gjorda mål än Chelsea.

De tre före detta Unitedspelarna Love, McNair och O’Shea satt på bänken hela matchen.

Andreas Pereira (Granada)

Granada – Eibar 1-2

Den unge talentfulle belgisk-brasilianeren fikk søndag kveld sin første mulighet fra start for Granada.

Dødballspesialisten var i likhet med slik han har vært for Uniteds reservelag og også førstelag, «Fus i alt» selv i sin første kamp for Pozzo-familiens spanske klubb.

Den offensive midtbanespilleren viste også at han var god når ballen var i bevegelse, og mot Eibars 10 menn etter at keeper Asier Riesgo ble utvist, stod han for det meste av det klubben skapte offensivt.

Det endte imidlertid med et dramatisk 1-2-tap for Granada, etter at Sergi Enrich banket inn Eibar-scoring fire minutter inne på overtiden.

Den livlige brasilianeren er nok sammen med Adnan Januzaj blant de lånespillerne Mourinho og United har høyest håp for når han returnerer.

– Mourinho fortalte meg at han liker spillestilen min veldig godt, og at han likte det jeg viste i pre-season, sa han rett før han dro.

Et ferskt bilde av unggutten viser forøvrig også at han har bygd muskler i sommer, og kanskje også dermed kan fungere bedre i Premier League i årene fremover.

Cameron Borthwick-Jackson (Wolverhampton Wanderers)

Wolves – Burton 1-1

Borthwick-Jackson startade som vänsterback när Wolves spelade 1-1 hemma mot Burton. Han blev kvar på planen hela matchen och utmärkte sig med ingripanden både offensivt och defensivt.

Matchen var länge mållös. Hemmalaget Wolves tog ledningen efter 77 minuter och såg ut att ha vunnit matchen. Men i den fjärde tilläggsminuten tryckte Burton in 1-1.

Borthwick-Jackson ska ha gjort en mycket bra match och han utsågs till matchens bästa spelare.

Lokaltidningen Express and Star gav honom 8 av 10 i betyg.

– Vänsterbacken var lugnet personifierad i vad som var en väldigt imponerande debut. Han visade upp en fin teknik, bra passningsförmåga och snabbhet längs kanten, skriver tidningen.

Guillermo Varela (Eintracht Frankfurt)

Darmstadt – Frankfurt 1-0

Varela tog plats i Frankfurts startelva men tvingades kliva av skadad redan efter sju minuter. Han fick en smäll tidigt i matchen och kunde inte röra sig ordentligt. Någon ytterligare uppdatering kring skadan har vi ännu inte fått.

Ytterligare besvikelse för Varela var att han fick se sitt Frankfurt förlora bortamatchen mot Darmstadt. Hemmalagets Sirigu gjorde matchens enda mål i den 90:e minuten.

James Wilson (Derby County)

Derby – Newcastle 0-2

Anfallaren Wilson startade för Derby i hemmamatchen mot Newcastle. Han hade emellertid ingen rolig lördag. Derby förlorade med 2-0 och Wilson blev utbytt redan efter 65 minuter.

Under sin tid på planen noterades han för noll avslut och blott 14 bollkontakter.

Dean Henderson (Grimsby Town)

Luton – Grimsby 1-2

Målvakten Henderson var oanvänd avbytare när Grimsby vann med 2-1 mot Luton på bortaplan.

Joel Pereira (Belenenses)

Belenenses – Nacional 2-1

Även Joel Pereira var oanvänd avbytare. Hans Belenenses vann med 2-1 mot Nacional på hemmaplan.