– Våre siste turer ned til kysten har ikke vært de beste, og vi trenger å rette opp i det

Ole Gunnar Solskjær har som vanlig gitt et intervju til MUTV i forkant av kampen mot Brighton.

Der ble han blant annet spurt om det er noen nye [skade]problemer i stallen etter kampen mot Norwich.

– Nei, selvsagt utenom etter-effekten av det fysiske, og å komme tilbake sent. De hadde en rehabiliteringsdag i går [søndag, intervjuet ble gjort mandag], og i dag [mandag] blir en enkel dag hvor vi bare forbereder oss til i morgen. Jeg tror energien vi får fra en seier og en semifinaleplass vil hjelpe oss i morgen.

Det ble gjort endringer mot Norwich, og selv om mange spilte mye mot Norwich, så vil også noen spillere komme inn i kampen etter å ha fått hvile.

– Ja. Vi har diskutert det en del ganger nå, at denne lockdown-perioden gjør at det nå er mange kamper på kort tid, men de fem byttene gjør det selvsagt til en annerledes jobb. En kan gjøre endringer i pausen, eller å gjøre dem tidlig, og en kan spre minuttene rundt, og det er det det handler om i en stall.

Stewart Gardner påpekte at Brighton har hatt mye mer tid til å forberede seg til denne kampen, siden de ikke har spilt siden tirsdagen for en uke siden, og lurte på om dette bare er noe en må tåle når en kommer langt i en cupturnering slik United har gjort.

– Det er den normale rutinen for en Manchester United-spiller. Du spiller midtuke, helg, midtuke, helg… en gjør det hele tiden. En kan diskutere andre lag, og si at de har 24 timers mer rehabilitering [i dette tilfellet altså mer, red.anm.], og bla bla bla, men det passer ikke inn i min tankegang. Så snart en signerer for Manchester United, så skal du være klar for å kunne spille opp mot 60 kamper for sesongen, med kamp hver tredje eller fjerde dag.

TROR DET VIL GI ENERGI: Solskjær velger, muligens bevisst, å snakke ned problemet rundt hvor mye mer hviletid Brighton har fått.

Etter oppstarten av fotballen har Brighton spilt to kamper. Det har endt med seier mot Arsenal, og en uavgjort borte mot Leicester. Solskjær er imponert av jobben Graham Potter har gjort i sørkystbyen.

– Rett før lockdown spilte de uavgjort 0-0 mot Wolves, så Graham har gjort dem til et velorganisert lag. En kan se at de er godt drillet når en ser dem, en ser mønsterne, og hvordan de jobber, og hva tankegangen er. Så vi vet at dette vil være en vanskelig utfordring, og våre siste turer ned til kysten har ikke vært de beste for oss. Vi trenger å rette opp i det, og jobbe for å få de tre poengene.

Jeg fulgte [Graham Potters] utvikling gjennom ligaen med Östersund i Skandinavia. Han hadde en fantastisk påvirkning på svensk fotball der, og en kan se nå at han får laget sitt til å spille på den måten han ønsker at dem skal spille, så det kommer til å bli en kamp hvor vi må prestere veldig godt for å få poengene.

Les hele intervjuet her.

GJØR EN GOD JOBB, MENER SOLSKJÆR: Graham Potter.