Vant Lancashire Senior Cup

Uniteds reservelag vant onsdag kveld Lancashire Senior Cup 2007-2008. I Ole Gunnar Solskjærs første kompetetive kamp som reservelagssjef ble det fullklaff.

United-reservene vant 3-2 over Liverpool i en dramatisk finale. Den store helten ble Danny Drinkwater (bildet) med avgjørende scoring i det 87.minutt. Finalen som ble spilt på County Ground i Leyland, Lancashire, ble i følge kamprapportene en tett og jevnspilt affære.

United startet oppgjøret best, og Rodrigo Possebon kunne scoret på et langskudd allerede etter to minutters spill. United-fansen måtte imidlertid vente med jubelen til det 28.minutt; Tom Cleverley fortsatte der han avsluttet i Sør-Afrika for mindre enn en uke siden, og scoret etter forarbeid av Fraizer Campbell. Ledelsen holdt seg frem til det 40.minutt, da Liverpool-spissen Nathan Eccleston banket inn et skudd fra over 20 meter. Ron-Robert Zieler, nybakt Europamester på U19-nivå, kunne ikke forhindre utligningen.

Pauseresultatet 1-1 holdt seks minutter ut i andre omgang. På ny var det United som tok ledelsen. Nok en gang gjorde Fraizer Campbell forarbeidet som denne gang ble ekspedert av David Gray. Campbell kunne på sin side ha avgjort det hele med en stor mulighet etter 70 minutter, men spisstalentet misset. Liverpool takket pent, og utlignet kun to minutter senere gjennom en heading av Jordi Brouwer. 2-2 etter ordinær tid ville resultert i straffesparkkonkurranse, men den gang ei. Innbytter Danny Drinkwater ville det annerledes, og avgjorde til Uniteds fordel kun tre minutter før slutt. Forarbeidet denne gang kom fra Tom Cleverley.

United stilte med følgende lag i finalen: Zieler, Eckersley, Cathcart, Chester, Simpson, Gray, Possebon (Drinkwater 57.), Gibson, Cleverley, Hewson (C. Evans 88.) og Campbell. Magnus Wolff Eikrem var ubenyttet reserve.

Som et apropos bør det nevnes at Lancashire Senior Cup-finalen opprinnelig hører inn under terminlisten for 2007-2008-sesongen, men grunnet travelt kampprogram for både United og Liverpool ble finalen utsatt til etter sommerferien.

Onsdagens triumf er Ole Gunnar Solskjærs første tittel som sjef for United-reservene. Seieren er for øvrig klubbens første i Lancashire Senior Cup siden 1968-69-sesongen.

Kilde: manutd.com