Vant enkelt i generalprøven

Osasuna 0-3 (0-1) Atlético Madrid

Atlético Madrid: Jan Oblak – Sime Vrsaljko, Stefan Savic, José María Giménez (Felipe, 46.), Reinildo Mandava – Marcos Llorente (Ángel Correa, 81.), Héctor Herrera, Koke, Yannick Carrasco (Javi Serrano. 82.) – Luis Suárez (Geoffrey Kondogbia, 71.), João Felix (Mario Hermoso, 82.).
Ubenyttede innbyttere: Renan Lodi, Antonio Gomis, Antoine Griezmann.

Lørdag ettermiddag hadde Atlético Madrid klubbens siste kamp før de får besøk av Manchester United kommende midtuke, og de spilte der på seg litt selvtillit ved å vinne 3-0 borte mot Osasuna.

Diego Simeones lag hadde ikke vunnet på bortebane i ligaen siden slutten av november, og med forrige borteseier mot betydelig motstand i desember (3-1-seier borte mot Porto i Champions League), så var dette en etterlengtet triumf.

Allerede i kampens tredje minutt sendte João Felix Uniteds Champions League-motstander opp i ledelsen, og det skjedde fra et hjørnespark. Keeperen bokset ballen rett ut til Felix, som satte ballen i mål fra rundt sju meters hold. Osasuna klaget for det de mente var et keeperangrep fra Luis Suárez, men målet ble stående.

diegoa
VANT: Diego Simeone og Atlético Madrid.

Like før timen var spilt gikk Atlético Madrid opp i en 2-0-ledelse, på noe merkelig vis. Osasuna-keeperen stod ganske langt ute fra eget mål da de hadde hjørnespark, men så kontret Atlético Madrid, og Luis Suárez la merke til at keeper stod langt ute, og han sendte ballen i mål fra langt hold.

Noen minutter før slutt punkterte innbytter Ángel Correa kampen etter flott forarbeid av Javi Serrano og Koke, og det endte 3-0 til Simeones menn.

Atlético Madrid ligger på fjerdeplass i La Liga, og bedre borteform vil kunne bli svært viktig i kampen om en Champions League-plass.

CA Osasuna v Club Atletico de Madrid - LaLiga Santander
INNBYTTEREN PUNKTERTE KAMPEN: Ángel Correa scoret 3-0-målet for Atlético Madrid.

Griezmann på benken – men Giménez måtte ut med skade

Daniel Wass og Matheus Cunha stod over kampen med skadene som også holder dem utenfor mot United, mens Rodrigo de Paul manglet fordi han var suspendert. Thomas Lemar manglet også – det skal være usikkerhet knyttet til om han er Covid-19-positiv eller ikke.

Ellers var Renan Lodi og Antoine Griezmann begge ubenyttede reserver, mens spillere som Mario Hermoso, Ángel Correa og Geoffrey Kondogbia kom inn først på slutten. Griezmann har slitt med en skade siden desember, og har bare spilt én kamp hittil i 2022, en cupkamp tidlig i januar hvor han scoret før han gjorde skaden verre igjen.

Den viktige stopperen José Giménez måtte ut i pausen etter å ha pådratt seg en skade, og tiden får vise om han blir klar til kamp mot United – det kan jo ha vært et preventivt bytte nettopp for å få ham klar til onsdagens kamp. Han beveget seg tilsynelatende ganske bra etter 2-0-målet for å feire med landsmannen Suárez, så vi blir vel ikke direkte overrasket om han dukker opp i startoppstillingen mot United.

Atletico Madrid v FC Porto: Group B - UEFA Champions League
BYTTET UT I PAUSEN: José Maria Giménez.