Van Persie til Feyenoord

Van Persie vender hjem til klubben der eventyret startet.

For fem år siden satte han den røde delen av Manchester i fyr og flamme.

Nå vender Robin van Persie tilbake til Feyenoord, klubben der karrieren skjøt fart.

Les også: Robin van Persies profil på United.no

Det er nesten 14 år siden Van Persie forlot Feyenoord til fordel for Arsenal, men han er definitivt ikke glemt i gamleklubben.

I ettermiddag la Feyenoord ut denne Twitter-meldingen der de ønsker 34-åringen velkommen tilbake til klubben.

Robin van Persie kom til Manchester United i en overraskende handel med Arsenal sommeren 2012 og tilbrakte tre sesonger på Old Trafford for tre ulike managere.

Det er ingen overdrivelse å si at den første sesongen under Sir Alex Ferguson var det desiderte høyepunktet da Van Persie var den toneangivende spilleren da United sikret seg sin foreløpig siste Premier League-tittel.

Van Persie scoret 30 mål for United i 2012/13 og hele 26 av dem kom i Premier League. 

Under David Moyes slet nederlenderen adskillig mer, men etter en skuffende 3013/14-sesong, regnet de fleste med at Van Persie ville løfte seg markant med landsmannen Louis van Gaals ankomst på Old Trafford.

SCORINGSSHOW I SOUTHAMPTON: Robin van Persie scoret alle de tre målene for United da Southampton ble slått på dramatisk vis høsten 2012.

Det ble imidlertid med én sesong under Van Gaal for Van Persie som ble solgt til Fenerbahce i 2015.

I fjorårets Europa League var Van Persie tilbake på Old Trafford med sin tyrkiske klubb og scoret like godt tyrkernes trøstemål da United vant hele 4-1.

Van Persie spilte 61 ligakamper for Feyenoord mellom 2001 og 2004.

Nå tar 34-åringen fatt på det som kanskje er det siste kapitlet i en lang og innholdsrik karriere som også inkluderer en VM-finale med Nederland i 2010 og bronsemedalje fra VM i 2014.