Van Persie sikret VM-spill

Robin van Persie-dobbel sørget for at Nederland kunne reise hjem fra Andorra med VM-billetten i bagasjen.

Det som lenge så ut til å bli en trist og kjedelig landslagskveld sett med Manchester United-øyne, endte i stedet opp med to scoringer og VM-billett for Robin van Persie.

Den første omgangen var frustrerende for nederlenderne, og verken Wesley Sneijder, Robin van Persie eller noen andre hvitkledde klarte å sette ballen i mål.

I den andre omgangen skrudde Robin van Persie opp tempoet et hakk, og allerede etter fire minutter kunne han juble for scoring. United-spissen mottok ballen på 25 meter, tok med seg ballen innover i banen og klinket inn 1-0 med et nydelig bananskudd.

Kun fire minutter senere doblet han ledelsen. Denne gangen fikk han en mye enklere oppgave – ballen havnet i beina på Uniteds nummer 20 etter at keeper kolliderte med en forsvarsspiller, og Van Persie gjorde selvsagt ingen feil.

Samtidig klarte ikke Romania å slå Tyrkia hjemme i Bucuresti. Burak Yilmaz og Mevlüt Erdinç sørget for at tyrkerne kunne reise hjem med tre poeng i bagasjen, og dermed har Nederland en luke på åtte poeng ned til andreplassen med kun to kamper igjen å spille.

Med det følger Nederland etter Brasil, Japan, Australia, Iran og Sør-Korea, og blir samtidig det første VM-klare europeiske landet.