Van Persie-show på sørkysten

Lørdag er det fem år siden Robin van Persies spektakulære opptreden i Southampton.

Romelu Lukaku og Nemanja Matic har begge startet sine United-opphold på glimrende vis, og har virkelig vist at de hører hjemme i klubben.

Det skal likevel litt til for å overgå Robin van Persies start i United.

Debutinnhoppet mot Everton var ikke noe spesielt, før han imponerte langt mer da han scoret et flott mål etter ti minutter i sin første United-kamp på Old Trafford. Det var uansett i sesongens tredje kamp han for alvor slo til, da United reiste til St. Mary’s og Southampton.

Rickie Lambert headet hjemmelaget i ledelsen, men Van Persie utlignet etter at han på elegant vis tok ned Valencias innlegg på bakerste stolpe, og kaldt og rolig satte ballen i mål via Saints-keeper Davis. Et mål som viste hans klasse, men det var på ingen måte over etter 1-1.

HELT: Robin van Persie, i Fergusons 1000. ligakamp som United-manager.

Den fremtidige United-spilleren Morgan Schneiderlin headet inn 2-1 etter ti minutter av den andre omgangen, før United under jakten på en ny utligning fikk straffespark da Van Persie (selvsagt) ble felt.

Nederlenderen gikk for et Panenka-aktig straffespark, og feilet. Kanskje den verste måten å feile på uansett, men ekstra ille når en ligger under, og en er ny i en klubb.

Han hadde dermed allerede sikret seg avisoverskriftene, men han var ikke ferdig. I det 87. minutt headet Rio Ferdinand et Rafael-innlegg i stolpen, og Van Persie dunket inn returen, før han på overtid sikret hat-trick og tre poeng da han headet inn Nanis corner, og Uniteds nysignering kunne feire fremfor United-fansen på St. Mary’s – etter å ha reddet både seg selv og laget.