– Van Gaal og Mourinho var ikke sjokkerende (dårlig)

Nicky Butt med et lite forsvar av regjeringstidene til Louis van Gaal og José Mourinho.

Det ble en 4. og 5. plass i ligaen samt en FA-cuptittel med Louis van Gaal. Karakteristikken var «kjedelig».

Det ble en 6. plass og 2. plass i ligaen, ligacuptittel, Europa League-tittel og en FA-cupfinale med José Mourinho før det kollapset med en etter hvert gretten Mourinho.

– Må sette deg selv i deres situasjon

Nicky Butt mener imidlertid at historien har dømt disse to hardere enn det som nødvendigvis er rettferdig.

– Det er så mange mennesker innen fotballen som er villig til å gå bak ryggen din, sa Butt i en såkalt gruppechat på MUTV.

– Så foretrekker jeg selvsagt situasjonen slik den er nå på samme måte som jeg foretrakk situasjonen her da jeg selv spilte. Det handler om at man kjente alle. Man stolte på de i kantina, renholderne, fordi du kjente dem da du var 16.

– Man kan sette seg selv i en boble og si at «disse managerne var sjokkerende», men for meg var det ikke slik. Du må sette deg selv i deres situasjon.

– Hvis du kommer til et miljø du ikke kjenner så kommer du ikke til å åpne døra til alle Tom, Dick eller Harry-er som er der, fordi du kjenner rett og slett ikke disse folkene, du vet ikke hva de står for.

SENTRAL I UNITED: Nicky Butt har i en årrekke jobbet tett på Uniteds akademi, og har nå hovedansvaret for å sørge for at det kommer opp talenter som er gode nok for Uniteds førstelag. Det er det levert på det siste året.

– Var briljant med meg

Van Gaal ga flere unggutter sjansen, blant annet Marcus Rashford, men først da «hele» førstelaget var skadet.

Mourinho trakk hele veien frem Scott McTominay som en slags juvel, og derfor mener Nicky Butt at det er litt urettferdig at begge de to har fått et slags rykte for ikke å bry seg særlig om Uniteds stolte historie med akademiet og egenutviklede spillere.

– Ja, fordi de kom ikke til United og fastslo at: «Vel, nå er jeg her, da betyr ikke det noe. jeg bryr meg ikke noe om historien. La oss heller gjøre det på min måte»

– De gjorde ikke det. Det er en myte at de gjorde det.

– Personlig så var Mourinho briljant med meg. Vi snakket sammen til frokost hver eneste dag, og han spurte da om unggutta. Han gjennomførte også et par møter med juniorene da de skulle på en tur til Portugal, han fortalte dem hva de kunne forvente og slike ting. Omtalen av disse managerne har vært litt urettferdig, sa han.