– Van Gaal perfekt for United

Guillem Balague mener United må gå for Van Gaal. Se VIDEO og bedøm hvorfor han er det «gale geniet»!

Louis van Gaal er bookmakernes favoritt som Manchester Uniteds nye manager. Den 62 år gamle nederlenderen har hatt suksess med Ajax (1991-97), Barcelona (1997-2000 og 2002-03), AZ (2005-2009), Bayern München (2009-11) og det nederlandske landslaget (2000-02 og 2012-).

I tillegg til å servere feiende flott angrepsfotball med røtter i den nederlandske totalfotballen på 1970-tallet, er imidlertid Van Gaal også kjent som en eksentrisk type med en dominerende lederstil som ikke går overens med alle (se videoklipp nederst i saken).

Les Guardians interessante portrett av Louis van Gaal her!

Etter sommerens fotball-VM i Brasil gir Van Gaal seg som landslagstrener for Nederland og er dermed ledig på markedet.

Perfekt timing, mener ekspert Guillem Balague som er én av de med best innsikt i fotball-Europa.

Netherlands v Colombia - International Friendly

– Van Gaal er en fantastisk manager med en klar idé om hvordan klubben skal ledes, sier Balague til Sky Sports.

– Dersom du ønsker å forstå hva som har skjedd i Barcelona det siste tiåret, må du gå tilbake og se på arbeidet han la ned der. Dersom du ønsker å forstå hvordan Bayern München kom dit de er i dag, må du forstå hva han gjorde i München.

– Han fikk orden på strukturen i Barcelona, og begynte å se på posisjoneringsspillet. Han ga spillere som Xavi og Carles Puyol sjansen, og var en manager som hadde en drøm å vinne Champions League med elleve av de mindre kjente Barcelona-spillerne.

– Han passer Manchester United. Timingen er perfekt.

Når det gjelder de andre kandidatene – spesielt Diego Simeone, Carlo Ancelotti og Pep Guardiola – er imidlertid Balague sikker på at alle er uaktuelle.

Om Simeone: – Det er en slags symbiose mellom ham, klubben og fansen. Han har full kontroll over Atletico Madrid og det ville være veldig rart om han ikke blir der ett år til. Han er ikke klar for det ennå, og dessuten vil han være i Spania eller Italia.

Om Ancelotti: – Det er ingen som tilsier at det skal gjøres endringer i Real Madrid. Laget fungerer bra og Real Madrid ønsker ikke å skifte manager nå. Han har tatt diplomatiske avgjørelser, vunnet cupen og er med i tittelracet, derfor tror jeg de ønsker å beholde ham.

Om Pep Guardiola: – Han vil definitivt ikke forlate Bayern München nå.

Louis van Gaals seierstale på Marienplatz i München i 2010 ser du nedenfor! Skru på engelsk undertekst hvis ungdomsskoletysken ikke er helt stødig!