BFFF (1)

Fernandes fikk 45 minutter – var beholdningen for Portugal

Én av syv United-spillere fikk muligheten fra start onsdag. Tre av dem ble på benken gjennom hele kampen.

Onsdag ble «landslagspausen» sparket i gang for flere av United-spillerne. Anførselstegnene ettersom det på ingen måte vil være noen pause for flere av heltene fra Old Trafford, ettersom perioden byr på opptil tre nye kamper på en drøy uke.

På den andre siden, kan landslagsspill gi sårt tiltrengt spilletid for de som ikke nyter fullt så godt av Ole Gunnar Solskjærs tillit i Manchester.

Onsdag fikk fire av syv United-spillere minutter for sine landslag.

Fernandes spilte én omgang – involvert i det meste

Bruno Fernandes fikk seg en sjelden benkeplass da United røk ut av FA-cupen søndag, og midtbanemagikeren fikk seg en ny kamp utenfor startoppstillingen da Portugal møtte Aserbajdsjan i italienske Torino onsdag.

Uten den kreative midtbanespilleren slet portugiserne med sjanseskapningen, men et selvmål av Maksim Medvedev sørget for at laget fra vestsiden av den iberiske halvøy kunne gå til pause med en 1-0-ledelse.

Etter pause slapp Fernando Santos løs Fernandes, men heller ikke United-spilleren klarte å skape det helt store i andreomgangens første minutter. Uniteds nummer 18 prøvde seg med en heading etter drøye timen, men avslutningen ble for svak.

DEN ENE STJERNEN SERVERTE DEN ANDRE: Cristiano Ronaldo kunne, og kanskje burde, fått målgivende da han serverte Bruno Fernandes.

Ikke lenge etter forsøkte United-spilleren seg igjen fra distanse, men også denne gangen endte det hele opp som keepermat for Aserbajdsjans målvakt. Med ti minutter igjen i kampen skapte Fernandes derimot mer trøbbel for Magomedaliyev. Cristiano Ronaldo la igjen til Fernandes, som kunne skyte fra god posisjon, men også denne gangen sto den aserbajdsjanske målvakt i veien.

Etter hvert som kampen skred frem, handlet mer og mer om Uniteds midtbanemann. Først fikk den energiske kreatøren advarsel etter at en tøff duell på aserbajdsjanernes banehalvdel. Deretter skaffet han et frispark i farlig posisjon, som Ronaldo fikk relativt god treff på, uten at ballen gikk i mål. Så slo han et hjørnespark som ble til en ålreit målsjanse.

På overtiden var Fernandes igjen delaktig, da han fant Ronaldo, som igjen fant Joao Felix alene med Magomedaliyev. Også denne gangen kom keeperen best ut.

Dermed endte det hele med en knepen 1-0-seier til Portugal. Det spørs om ikke Fernandes må belage seg på å spille fra start til helgen, ettersom han sto for det meste av beholdningen etter pause, på en noe svak dag fra det portugisiske laget.

James og co. rotet bort drømmestart

Den eneste United-spilleren som fikk tillit fra start onsdag kveld, var Daniel James. Lynvingen og hans walisiske landsmenn dro til Belgia for å sparke i gang sin VM-reise mot det som ifølge FIFA-rankingen er verdens beste landslag.

Med andre ord måtte waliserne innfinne seg i å stå med et stort underdog-stempel før kampen. Det var det dog ingenting som tilsa at de skulle ha ti minutter inn i kampen. Liverpools Harry Wilson kombinerte med St. Paulis James Lawrence og Tottenham-stjerne Gareth Bale, før førstnevnte la ballen forbi Thibaut Courtois.

MÅLLØS: Daniel James har levert flere gode prestasjoner for Wales de siste landskampene, men måtte rusle av banen uten verken mål eller poeng onsdag.

Ti minutter senere slo belgierne tilbake, og viste hvorfor de anses som verdens beste landslag. Manchester Citys Kevin de Bruyne dro til fra distanse, og ballen snek seg forbi Danny Ward i Wales-buret. Få øyeblikk senere sikret Thorgan Hazard ledelsen for Belgia, da han ekspederte Thomas Meuniers innlegg i mål med hodet.

For James’ del var det i det store og det hele an anonym oppvisning i den første omgangen. Ifølge statistikksiden Sofascore sto kantspilleren med seks ballberøringer til pause. James og back Neco Williams ble også overspilt på 2-1-scoringen, uten at United-spilleren skal ha nevneverdig skyld for målet.

James kunne markert seg i større grad ti minutter etter pause, da han løp seg fri, før han dro seg inn fra venstrekanten. 23-åringen løsnet skudd fra drøye 14 meter, men presisjonen i avslutningen ble for dårlig.

Gjennom kampens siste 45 minutter så Belgia stort sett ut som det farligste laget, og med drøye 20 minutter igjen på kampuret satte også tidligere United-spiss Romelu Lukaku spikeren i Wales-kista, da han scoret på straffe.

Da James’ rekkekamerater, Bale og Wilson, begge ble tatt ut, forsvant de siste sjansene Wales hadde til å få med seg poeng. Kampen ebbet ut med 3-1 fordel Belgia.

United-stjernene klarte ikke å sikre seieren

Paul Pogba og Anthony Martial måtte også finne seg i å starte onsdagens møte med Ukraina på benken. Førstnevnte har slitt med en skade den siste tiden, mens sistnevnte har slitt med å putte ballen i mål.

Selv uten United-stjernene tok «les Bleus» ledelsen på Stade de France. Antoine Griezmann satte inn 1-0 etter 19 spilte minutter. Dessverre for Pogba, Martial og resten av det franske mesterlaget fra 2018, holdt ikke ledelsen kampen ut.

FIKK INNHOPP: Men Paul Pogba klarte ikke å sikre seieren for Frankrike.

Etter 57 minutter scoret Paris Saint-Germains Presnel Kimpembe selvmål, og dermed sto det 1-1 i den franske hovedstaden.

Didier Deschampes ga Pogba 27 minutter på banen, uten at midtbanegeneralen klarte å skape noe av tellende resultat. Uniteds nummer seks gjorde seg ikke bort, men klarte ikke å bidra til et fransk lag som slet med kreativiteten.

Da heller ikke Anthony Martial klarte å påvirke kampen i stor grad på de 13 minuttene han fikk, ebbet det hele ut med 1-1 og uavgjort i Frankrike.

Gikk glipp av sårt tiltrengt spilletid

En spiller som definitivt kunne hatt godt av litt spilletid, er Donny van de Beek. 23-åringen har slitt med å imponere siden overgangen fra Ajax, og spilletiden til midtbanemotoren har ofte kommet i cupkamper, eller som innhopp i ligakamper.

Lysluggen fikk tillit fra start i cupkvartfinalen mot Leicester, men heller ikke her imponerte han nevneverdig.

GLADGUTT: Det har ikke vært mye å juble for i United for Donny van de Beek. Da er det godt å få seg en scoring på landslaget.

Van de Beek er likevel en betrodd mann på det nederlandske landslaget, og det var på forhånd lov å håpe på minutter for midtbanespilleren, da de oransje startet reisen mot 2022-VM, med sin bortekamp mot Tyrkia. Slik gikk det dessverre ikke, og Van de Beek forble på sidelinjen gjennom samtlige 90 minutter.

Uten United-spilleren på banen ble nederlenderne nedsablet av tyrkerne. Lille-angriper Burak Yilmaz sikret sitt lag en smått sjokkerende 2-0-ledelse til pause, og bare sekunder etter hvilen satte Milans Hakan Calhanoglu 3-0.

Nederlenderne kloret seg inn igjen i kampen ved scoringer av Davy Klaasen og Luuk de Jong, men ni minutter før slutt fullførte Yilmaz sitt hat-trick og satte med det spikeren i Nederland-kista. Da tidligere United-spiller Memphis Depay bommet på straffespark i sluttminuttene, endte kampen med en overraskende 4-2-seier til Tyrkia.

Så åpningskampen i EM fra benken

Med Mason Greenwoods skade, står bare Diogo Dalot og Matej Kovar igjen som Uniteds representanter i U21-EM. Gruppespillet i mesterskapet spilles i den inneværende landslagspausen, mens sluttspillet finner sted i månedsskiftet mellom mai og juni.

Kovar og hans Tsjekkia spilte onsdag kveld åpningskamp mot Italia, men også Uniteds unge keepertalent måtte finne seg i å se kampen fra benken.

HENGER MED GJEIPEN: Matej Kovar måtte se åpningskampen i U21-EM fra benken.

Oppgjøret endte 1-1, etter en kamp der det ble like mange utvisninger som mål. Både Milans Sandro Tonali og Sassuolos Riccardo Marchizza så rødt i løpet av kampen.