Burnley v West Ham United - Premier League

Tredje sist på begge West Hams mål – Champions League-drømmen lever videre

Her er oversikten over de av våre utlånte som var i aksjon i helga (inkludert mandag).

Burnley 1-2 West Ham United

West Ham havnet under mot Burnley, men snudde kampen allerede før pause, og 2-1 ble også sluttresultatet på Turf Moor.

Jesse Lingard spilte hele kampen for West Ham, og det ble ikke målpoeng på ham denne gangen. Han var uansett tredje sist på begge West Hams mål, og han var involvert i mye av det West Ham skapte. Lingard kunne også fort ha punktert kampen i sluttminuttene, men Nick Pope fikk avverget.

West ham er med dette nå tre poeng bak Chelsea på fjerdeplass, fem poeng bak Leicester (som har et veldig tøft kampprogram), og er nå to poeng foran Spurs og fire poeng fremfor Liverpool (som har éin kamp færre spilt etter søndagens utsettelse).

Lazio 4-3 Genoa

Det ble en skikkelig målfest mellom Lazio og Genoa, men Andreas Pereira dukket ikke opp på festen før den var bortimot over.

I det 82. minutt, like etter to raske Genoa-reduseringer gjorde at stillingen var 4-3, gjorde nemlig Lazio et trippelbytte der blant annet Pereira kom inn, og etter det klarte Lazio i det minste å unngå flere baklengsmål.

Lazio er med dette for fullt med i kampen om Champions League fortsatt. Det er fem poeng opp til trioen Atalanta, Juventus og AC Milan – og tre poeng opp til Napoli på femteplass – men Lazio har spilt én kamp færre enn disse lagene.

KOM INN PÅ SLUTTEN: Andreas Pereira.

Istra 1961 0-2 Gorica

Istra 1961 er nå på nedrykksplass i den kroatiske toppdivisjonen.

Dette etter at denne helga endte med at de selv tapte mot Gorica, i tillegg til at det tidligere bunnplasserte laget Lokomotiv Zagreb vant mot Sibenik. Det gjenstår fire ligakamper denne sesongen, og Dylan Levitts lag skal blant annet møte nettopp Lokomotiv Zagreb.

Levitt startet her på benken, men kom innpå på stillingen 0-1 i det 68. minutt. Istra håpet kanskje at han kunne bidra til en snuoperasjon, men rundt ti minutter senere ble de redusert til ti mann, og på overtid doblet Gorica ledelsen.

AC Milan 2-0 Benevento

AC Milan er i dårlig form, men møtte lørdag et lag som også sliter tungt, og dermed ble det en viktig seier denne gangen.

Diogo Dalot spilte hele kampen for AC Milan. Han startet som høyreback, men gikk over som venstreback det siste kvarteret.

Dalot spilte en bra kamp, og leverte ganske bra både offensivt og defensivt på San Siro. På overtid hadde han et dribleraid som fort kunne endt i en målgivende pasning også, i tillegg til et skudd som gikk høyt over.

Milan er etter seieren igjen oppe på andreplass (etter å ha startet dagen på femteplass), men alle konkurrentene spiller søndag.

Sheffield Wednesday 0-0 Nottingham Forest

Det ble 0-0 i en kamp hvor en del Forest-fans ikke egentlig hadde noe særlig imot å tape, eller å spille uavgjort, fordi et godt Sheffield Wednesday-resultat ville kunne ødelegge for Forest-erkerivalen Derby County.

James Garner spilte hele kampen for Forest.

Garner var nær scoring i det 77. minutt, men mistet fotfestet sitt, og klarte dermed ikke å sende Sheffield Wednesday ned på nivå tre (slik han ville gjort om han hadde senket uglene fra Sheffield). Han hadde noen andre halvsjanser også, men var ikke på sitt mest effektive her.

Nottingham Post gir ham karakteren 6 for innsatsen, og de skrev at det vanlige midtbanespillet hans som vanlig var av en god standard, selv om avslutningene ikke var det.

Derby County v Nottingham Forest - Sky Bet Championship
KUNNE SENDT SHEFFIELD WEDNESDAY NED: James Garner.

Colchester United 1-0 Salford City

Salford City tapte borte mot Colchester, og mistet med det initiativet i kampen om en play-off-posisjon før siste serierunde.

Dessverre havnet også en United-spiller i fokus her.

Di’Shon Bernard har imponert igjen etter å ha vunnet tilliten til manager Gary Bowyer, men her tok han ikke så godt vare på den tilliten. Han ble nemlig utvist etter å ha pådratt seg gule kort i både det 15. og det 32. minutt, og da var det jo heller ikke så uventet at Salford City for en gangs skyld ikke holdt nullen. Salford fikk også enda en utvisning, men den kom i det femte overtidsminuttet i andre omgang.

Bernard går på grunn av denne utvisningen glipp av den viktige kampen i siste serierunde hjemme mot Leyton Orient – og så spørs det om han kommer inn på laget igjen i en eventuell play-off. Det mest sannsynlige er nok uansett at sesongen er over for Bernard, siden Salford må gå forbi både Exeter og Forest Green i den siste runden for å havne på play-off.

Ex-red Joshua Bohui scoret for øvrig kampens eneste mål.

Salford City v Colchester United - Sky Bet League Two
SYNDEBUKK: Di’Shon Bernard.

Portadown 1-2 Warrenpoint Town

Portadown hadde vunnet fire av de siste fem i ligaen, og forrige helg vant Jacob Carney & co 3-1 borte mot Warrenpoint. Lørdag ettermiddag spilte de mot samme motstander – med et helt annet utfall.

Her ble det nemlig tap etter at de først tok ledelsen.

1-1-målet var av de kontroversielle slaget, for Carney hadde ballen i hendene, men mistet så ballen etter å ha fått en dytt av Warrenpoints McCaffery, som så satte ballen i mål fra en vanskelig vinkel. Utenom dette virker ikke Carney å ha verken storspilt eller å ha gjort noe nevneverdig galt – men han skulle altså kanskje hatt frispark før 1-1-målet.

Andre:

• Facundo Pellistri var ikke i Alavés’ tropp borte mot Eibar lørdag ettermiddag, muligens på grunn av en skade? Bunnlaget Eibar vant 3-0 mot Alavés, som definitivt ikke har reddet plassen ennå.
  • Joel Pereira var ubenyttet reserve da Huddersfield spilte 1-1 hjemme mot Coventry. Som følge av andre resultater har Huddersfield nå reddet plassen.
  • Ethan Laird satt for en gangs skyld på benken for MK Dons lørdag ettermiddag, da de spilte 1-1 mot Fleetwood. Kampen var av liten betydning.
  • Caen spilte uavgjort 0-0 mot Auxerre, ikke det verste resultatet i seg selv, men seiere for flere av lagene rundt gjør at risikoen for direkte nedrykk har økt. Aliou Traoré er trolig fortsatt ute med skade, for han var ikke med i troppen denne gangen heller.
  • Natt til søndag ble det en 1-0-seier for Atlanta United 2 borte mot Oklahoma City Energy i sesongens andre kamp. Som i serieåpningen, så var ikke Connor Stanley involvert.
  • Tahith Chong kom aldri på banen i Club Brugges 2-2-kamp mot Anderlecht.