– Hørte ikke Old Trafford

José Mourinho om straffemissen, fraværet av stemningen, men også Herreras opptreden fra benkplass.

José Mourinhos bytter sørget for United-seier mot Leicester City. Det så lenge tøft ut for United å få det forløsende målet, men spillerne viste karakter, og det var definitivt Mourinho enig i.

Da reporteren som intervjuet ham etter kamp trakk frem dette som et eksempel på det, var Mourinho klokkeklar i sitt svar.

Fikk endelig målet sitt: Marcus Rashford.

– Nettopp. Nettopp. Vi var det beste laget, og bommet på sjanser og bommet på et straffespark, men jeg så ingen forskjell i laget. De fortsatte å spille, og prøvde å spille den fotballen vi spiller. Vi lå ikke under, men [å vinne slik etter] 0-0 på hjemmebane med en halvtime igjen og en straffebom, var et godt tegn på personlighet.

På spørsmål om Lukaku kom til å fortsette med å være utpekt til å ta straffespark, røpet portugiseren at spissen egentlig ikke skulle ta den.

– Han var ikke det. Han var ikke utpekt til å ta straffespark. Han bare spurte om han kunne ta den, og spilleren som skulle ta straffesparket lot ham ta den, og det var deres avgjørelse.

United-manageren tar definitivt ikke av etter seieren.

– Ja, det [Uniteds start] høres bra ut, men sist sesong hadde vi også ni poeng på tre kamper og toppet serien.

Hyller spillergruppen

Mye har blitt sagt og skrevet om Uniteds styrke fra benkplass, og Mourinho er blant de som har latt seg imponere.

– Jeg er glad på deres vegne, alle gjør alt i sin makt for å få spilletid. Noen starter på benken, men får ett minutt på tampen og er med én gang klare for å gi absolutt alt. Jeg så Ander Herrera rope, snakke og dirigere de som var på banen. Dette er sånn laget og spillergruppen er nå.

Stillheten irriterer

På spørsmål om Uniteds første mål, innrømmet Mourinho at han ikke fikk det med seg fordi han var i prat med Lingard. Sjefen sendte også et stikk i retning de fremmøtte på Old Trafford lørdag.

– Jeg så bare ballen i nettet, eller spillerne som feiret, jeg er ikke sikker. Det var første gang jeg hørte fansen, for det var veldig stille (på Old Trafford) i dag. Det var enkelt å forstå at det var mål, selv om jeg ikke så det selv, for det var første gang jeg innså at det var fullsatt i dag.

Mourinho har fått ta del i planleggingen av årets pre-season, etter den mindre heldige turen til asia før fjorårets sesong. Sjefen mener en god oppkjøringsperiode er avgjørende.

– Vi jobbet veldig bra (i USA) og vi hadde flotte forhold. Ikke bare med fotballen, men vi fikk tilbringe 24 timer i døgnet sammen under herlige omgivelser i Los Angeles.

– Vi spilte mot gode lag, blant annet det beste laget i Europa. Pre-season var perfekt, og vi har startet Premier League-sesongen bra.