På vei til Copa Libertadores-finalen

Her er vår oversikt over hvordan det gikk med våre utlånte denne helga.

Dundee United 1-3 Hibernian

Dundee United gikk på et skuffende 1-3-nederlag mot Hibs i ligacupkvartfinalen torsdag kveld.

Dylan Levitt imponerte stort da han kom inn mot erkerival Dundee FC i helga, og fikk ros fra sjefen, og fikk her muligheten fra start. Dessverre viste Hibernian seg som en tøffere motstander enn byrival (gaterival) Dundee.

Levitt fikk gult kort allerede i kampens sjuende minutt, men ble værende på banen hele kampen.

Flamengo 2-0 Barcelona SC

Andreas Pereira og Flamengo står med én fot i Copa Libertadores-finalen – Sør-Amerikas svar på Champions League.

Natt til torsdag slo de Barcelona fra Ecuador 2-0 på hjemmebane. Bruno Henrique scoret begge målene i det som var debuten til David Luiz for Flamengo.

Pereira spilte 84 minutter. Returoppgjøret spilles onsdag i neste uke.

Flamengo vant tittelen i 2019. I en eventuell finale venter Palmeiras eller Atlético Mineiro.

Chelsea 1-1 Aston Villa (4-3 i straffekonkurransen)

Aston Villa er ute av ligacupen etter å ha blitt slått av Chelsea i straffekonkurransen på Stamford Bridge.

Axel Tuanzebe spilte hele kampen i midtforsvaret til Aston Villa. Tuanzebe scoret på straffespark mot Villarreal i Europa League-finalen, men var ikke blant spillerne som tok straffespark her (men kanskje han burde vært det!).

Birmingham Mail gir Tuanzebe karakteren 8 etter 1-1-kampen på Stamford Bridge, og han skal ha vært ekstra god på å renske unna Chelseas innlegg inn i Villa-boksen.

Aston Villa v Newcastle United - Premier League
FIKK EN ÅTTER PÅ SPILLERBØRSEN: Axel Tuanzebe.

Espanyol 1-0 Alavés

Alavés tapte onsdag kveld borte mot Espanyol.

I helgas tap fikk Facundo Pellistri en omgang på å prøve å hjelpe Alavés, mens her kom han først inn i det 72. minutt. Han klarte ikke å snu kampen denne gangen heller.

Alavés ligger helt nederst i La Liga etter 0 poeng av 15 mulige etter de første fem kampene av 2021/22-sesongen.

Doncaster Rovers 2-1 Manchester City (U21)

Seniorlag mot U21-lag, men Doncaster gjorde som de fleste andre mange endringer på laget til denne EFL Trophy-kampen, og Ethan Galbraith startet på benken for Richie Wellens’ lag.

City tok ledelsen, men Doncaster snudde kampen, og i det 64. minutt ble Galbraith sendt innpå.

Det ble ikke noe i mål i den (cirka) halvtimen Galbraith spilte, og dermed ble alle poengene igjen i South Yorkshire.

Galbraith fikk karakteren 6 av Doncaster Free Press for innhoppet, hvor han skal ha involvert seg en del.

Til helga er han trolig tilbake fra start når Doncaster spiller borte mot Plymouth Argyle.

HAR SLÅTT CITY FØR: Ethan Galbraith har vært med på å slå City med United-akademiet, og var nå med på det for Doncaster også.

Andre:

• Ethan Laird satt på benken hele kampen for Swansea da Brighton vant 2-0 mot svanene i ligacupen. Laird har imponert for Swansea, men som så mange andre prioriterer de heller ligaspill.
  • St Johnstone vant både den skotske cupen og ligacupen i fjorårssesongen, mirakuløst nok, og etter onsdagens 2-0-seier borte mot Dundee er de klare for ligacupsemifinale denne sesongen også. Reece Devine ble sittende på benken hele kampen.
  • Brandon Williams var ubenyttet reserve da Norwich tapte 0-3 mot Liverpool i ligacupens tredje runde.
  • Connor Stanley var ubenyttet innbytter da Atlanta United 2 gikk på et stygt 0-4-nederlag mot Birmingham (ikke Tahith Chongs Birmingham!).