Dalot, Pellistri og Lingard: – Han gjorde alt feil

Her er vår oversikt over hvordan de utlånte gjør det denne helga.

Fiorentina 2-3 Milan

Manchester Uniteds Europa League-motstander kunne fort toppet uka med poengtap i Firenze, men snudde 1-2 til 3-2 mot Fiorentina.

Diogo Dalot spilte hele kampen som høyreback og pådro seg et gult kort. Portugiseren var ikke direkte involvert i noen av de fem scoringene, men får så hatten passer på spillerbørsen til Sempre Milan.

– Basert på førsteomgangen alene ville den unge portugiseren fått en enda lavere karakter. Han gjorde alt feil de første 45 minuttene, og da mener jeg faktisk alt. Men han hentet seg inn og vant noen viktige dueller i andreomgang, skriver nettstedet som gir Dalot karakteren 4.

Det samme nettstedet omtalte for øvrig Dalots forestilling mot Napoli for en uke siden som en av de verste av en Milan-spiller denne sesongen.

Milan vant uansett kampen mot Fiorentina etter scoringer av Zlatan Ibrahimovic, Brahim Diaz og Hakan Calhanoglu. Ettersom Juventus gikk på et sjokktap mot Benevento har tabelltoer Milan fire poeng med én kamp mer spilt enn den regjerende ligamesteren.

Atlético Madrid 1-0 Alavés

Mens Atlético Madrid trengte alle tre poengene for å holde Barcelona unna på toppen av tabellen, ville Alavés tatt det de kunne få i borteoppgjøret på Estadio Wanda Metropolitano.

Det ble null poeng, men det kunne fort vært ett for Facundo Pellistri og lagkameratene. På 0-1 med fire minutter igjen klokka brente nemlig Joselu et straffespark mot Jan Oblak.

I stedet ble Pellistris landsmann Luis Suarez matchvinner. 19-åringen spilte hele kampen, hans femte i La Liga så langt.

Alavés ligger nest sist på tabellen.

West Ham 3-3 Arsenal

Nok en gang stjal Jesse Lingard overskriftene i London, men i en seksmålsthriller som gikk fra 3-0 til 3-3 måtte West Ham til slutt dele poengene med Arsenal.

Lingard måtte stå over kampen mot United forrige helg, og noterte seg for to målpoeng på like mange minutter mot Arsenal.

Først plasserte han ballen i krysset fra 16-meteren etter et drøyt kvarter. Deretter var han rask i både hodet og føttene da han spilte et frispark til Jarrod Bowen forbi uoppmerksomme Arsenal-spillere til 2-0.

Da hjemmelaget gikk opp i 3-0 virket det som at alle poengene var utdelt, men Arsenal reduserte før pause og så ut som et helt annet lag etter hvilen. Åtte minutter før slutt utlignet Alexandre Lacazette til 3-3.

Dermed var det en skuffet Lingard kameralinsene fant etter kampslutt på London Stadium.

For Manchester United betyr resultatet at avstanden ned til West Ham på femteplass er åtte poeng. Arsenal ligger på niendeplass, 15 poeng bak United.

Udinese 0-1 Lazio

Andreas Pereira kom inn og leverte en målgivende mot Bayern München tidligere denne uka, uten at det utgjorde noen stor forskjell for utfallet i åttedelsfinalen.

Søndag ble det et nytt innhopp for 25-åringen, dog uten målpoeng. Pereira kom inn på stillingen 1-0 i det 74. minutt og pådro seg et gult kort på overtid.

Lazio jakter en plass i Europa neste sesong og ligger ett poeng bak Roma på en 7. plass.

Brentford 1-1 Nottingham Forest

Nottingham Forest sikret et sterkt bortepoeng mot et Brentford på opprykksjakt. Brentford tok ledelsen 1-0 på et straffespark, men Forest kom tilbake og utlignet i andreomgangen.

James Garner spilte hele kampen for Nottingham Forest, og han imponerte på midtbanen. På spillerbørsen til Nottingham Post er han den eneste som er oppe på karakteren (bare to spillere fikk en sjuer), og han omtales som drivkraften fra midtbanen. United.no så store deler av kampen, og er enige med lokalavisa om at Garner var bortelagets bestemann. Han var ikke involvert i noen av målene.

Forest klatret med dette én plass på tabellen, men Chris Hughtons mannskap er definitivt ikke trygge ennå. Joda, det er kanskje sju poeng ned til Rotherham på nedrykksplass, men Rotherham har spilt fire færre kamper.

Kapteinsbindet var for øvrig innom James Garners arm etter et bytte mot slutten av oppgjøret, men vi tror han endte opp med å gi det videre til noen andre etter hvert siden vi ikke så det på armen hans noen minutter senere.

Garner ble også kåret til banens beste i klubbens egen kåring:

Stoke City 1-0 Derby County

Derby County er helt ute av form, og Wayne Rooneys lag gikk på nok et sviende nederlag her. Det avgjørende målet kom i det 74. minutt, og tidligere Rooney-lagkamerat Nick Powell hadde målgivende til målet.

Teden Mengi fikk igjen sjansen fra start i Derbys stoppertrio, og Mengi endte opp med å spille hele kampen. Han ser ikke ut til å ha vært skyld i baklengsmålet, og Derby Telegraph gir ham karakteren 6,5 for innsatsen, noe som er nest best på Derby. De omtaler det som en god og stødig forestilling fra Mengi.

Derby har fem poeng ned til Rotherham som er under streken, men som nevnt over i Forest-seksjonen så har Rotherham fire kamper færre spilt enn Derby også. Mange Derby-fans frykter nedrykk nå, og klubbens beste spiller (Bielik) er ute med skade, så Mengi får i alle fall testet ut en utfordrende situasjon her.

For noen dager siden ble det annonsert at Mengi har signert en ny langtidskontrakt med United.

SPILTE FRA SELV OM DERBY TAPTE: Teden Mengi.

Burton Albion 1-2 Milton Keynes Dons

Formsterke Burton Albion var motstander for Ethan Laird og MK Dons her, men det endte med tre poeng likevel.

Laird skal ha vært usikker til oppgjøret, men spilte fra start, og han endte opp med å være involvert i scoringer i begge retninger.

Først ble han kreditert med en målgivende pasning etter at han sendte ballen mot mål etter et hjørnespark, og en medspiller styrte den i mål.

Da så det bra ut, men mindre enn et kvarter senere så hadde Laird en dårlig inngripen da han laget straffespark med en unødvendig takling, og Burton reduserte. Laird ble nesten umiddelbart byttet ut (om det var på grunn av straffesparket vet vi ikke), og MK Dons klarte i alle fall å unngå flere baklengsmål.

MK Dons er ikke helt ute av kampen om play-off på nivå tre etter at de nå har vunnet tre seiere på rad.

Cheltenham Town 2-0 Salford City

Salford City har slitt tungt i det siste, og faren er stor for at Ammies ikke klarer å nå sesongens målsetning, nemlig opprykk til nivå tre. Ja, sjansene for at det blir play-off blir også mindre og mindre nå.

Det er uansett ingen skam å tape borte mot Cheltenham, siden Cheltenham topper tabellen, men det er jo uansett ikke optimalt for ex-red Richie Wellens som styrer klubben hvor Class of ’92-gjengen er deleiere.

Di’Shon Bernard startet kampen i Salford-forsvaret, som fortsatt er forsvaret med færrest baklengsmål i divisjonen, men Bernard var en av tre spillere som ble byttet ut i pausen. Vi er ikke sikre på om grunnen til det var dårlig spill eller et formasjonsskifte, men Wellens gjorde i alle fall store endringer uten at Salford klarte å komme tilbake.

BLE BYTTET UT: Di’Shon Bernard.

Dungannon Swifts 0-1 Portadown

Endelig skjedde det.

Jacob Carney har spilt en del kamper for Portadown nå, og dette var første gangen han holdt nullen. Heldigvis for Portadown så scoret de også, så da ble det tre poeng. Carney hadde en god dobbeltredning på stillingen 0-0.

Det blir uansett ikke noe nedrykk siden den nordirske ligaen ikke kommer til å ha nedrykk nå i vår, men uansett gir dette litt avstand ned til bunnen for Portadown, i alle fall.

Det er verdt å nevne at Dungannon Swifts hadde ex-red Roy Carroll i mål her. Superveteranen har blitt 43 år gammel.

Denne gangen vant uansett Carney keeperduellen.

Andre:

• Dylan Levitt fikk hvile før avreise til Wales’ landskamper. Han kom aldri på banen da Istra 1961 spilte uavgjort 1-1 borte mot Slaven Belupo i den kroatiske toppdivisjonen.
  • Caen spilte 2-2 borte mot Chateauroux, men Aliou Traoré var ikke i kamptroppen denne gangen.
  • Club Brugge tapte noe overraskende 0-2 hjemme mot Royal Antwerp, Uniteds gamle samarbeidsklubb i Belgia. Tahith Chong ble sittende på benken hele kampen.