eriksen

Ute av VM!

Frankrike og Australia er videre fra gruppe D etter onsdagens kamper.

Det betyr at Christian Eriksen og Danmark er ute av VM etter 0-1-tapet mot Australia.

Utgangspunktet før dagens kamper var greit nok. Danmark måtte vinne, mens Australia kun trengte ett poeng dersom Tunisia ikke slo Frankrike.

Et stykke ut i 2. omgang var det derimot akkurat det som var på vei til å skje.

Wahbi Khazri sendte Tunisia i ledelsen mot Frankrike og da trengte Australia mål. Det fikk de også. Bare tre minutter etter Tunisias scoring, fant Australias Mathew Leckie nettmaskene og scoret kampens eneste mål mot danskene.

Tunisia vant 1-0 mot Frankrike etter at en sen fransk scoring ble annullert, men det spilte ingen rolle til slutt.

Raphaël Varane spilte en drøy time for Frankrike, mens Hannibal Mejbri var ubenyttet reserve for Tunisia. Christian Eriksen spilte hele kampen for Danmark.

Både Christian Eriksen og Raphaël Varane starter i dag (begge som kapteiner), mens Hannibal Mejbri igjen starter på benken for Tunisia.

Australia – Danmark 1-0 (0-0)

1-0: Mathew Leckie (61)

Slutt: Et par brukbare sjanser på slutten for danskene, men Christian Eriksen og Danmark er ute av VM.

90 min: Det legges til minst seks minutter. Danmark trenger et eventyr i reneste H.C Andersen-stil nå…

85 min: Danmark er bare minutter unna en skuffende VM-exit nå…

83 min: Jamie MacLaren kommer inn for Australia. Får med seg noen instruksjoner på veien fra assistenttrener Rene Meulensteen.

79 min: I øyeblikket er det Australia som slår følge med Frankrike videre fra gruppen. Scorer Danmark ett er det Tunisia som er videre, scorer Danmark to er det danskene som går videre.

71 min: Dolberg går i bakken og får straffe, men assistentdommeren er oppe med flagget. Dømmes offside. Den er rett, men marginal. Har ikke tur nå Danmark.

61 min: MÅL: Mathew Leckie snurrer rundt med Joakim Mæhle og plasserer ballen i lengste hjørne forbi Schmeichel. Nå brenner det på dass for danskene. Trenger to mål nå. Nå er det Australia som er videre slik ståa er.

55 min: Danmark har hevet seg en smule, men angriper stort sett med innlegg fra kantene. De har Australia god kontroll på. Christian Eriksen & Co må finne på noe lurt snart.

51 min: Australia har startet best etter pause.

46 min: 2. omgang i gang.

Pause

45 min: Brukbar sjanse for Australia på tampen, men den blir resultatløs.

30 min: Det er Danmark som skaper det meste, men det står 0-0 fremdeles. Med det resultatet er det Australia som tar seg videre.

19 min: Stor dansk sjanse, men Ryan får klarert Mæhles innlegg. Farlig på venstrekanten Danmark der de har mye rom.

13 min: Jensen skyter fra skrått hold for Danmark. Ryan redder. Danmark med et visst trykk her nå

8 min: Brukbar sjanse for Danmarkm men innlegget fra Mæhle havner i klypene på Australias keeper Ryan.

1 min: Da er kampen i gang.

Danmark: Danmark: Schmeichel; Kristensen, Andersen, Christensen, Mæhle, Jensen, Højberg, Lindstrøm, Eriksen, Skov Olsen,Braithwaite.

Tunisia – Frankrike 1-0 (0-0)

1-0: Wahbi Khazri (58)

Slutt!

90+8 min: Antoine Griezmann banker ballen i mål fra kloss hold, men to minutter senere ber VAR dommeren se situasjonen på monitoren. Det ender med at scoringen annulleres. Det spiller egentlig liten rolle. Australia er uansett videre på bekostning av Tunisia. For en nedtur for Hannibal Mejbri & Co.

85 min: Rabiot fyrer løs på volley. Skuddet går i bakken og deretter utenfor. Tunisia slipper med skrekken, men trenger en dansk scoring.

79 min: Tunisia forsvarer seg med livet som innsats, men vet at de trenger dansk hjelp.

64 min: Frankrike kaster inn Mbappe.

58 min: MÅL: Så scorer Tunisia og det er ikke ufortjent. Wahbi Khazri tråkler seg gjennom et stillestående fransk forsvar og triller ballen i mål. Dermed er Tunisia videre.

Pause

38 min: Ikke all verdens med underholdning her…

25 min: Stor sjanse for Kingsley Coman og Frankrike. Ender i nettveggen.

7 min: Det er et noe reservepreget Frankrike-lag i dag. Det betyr samtidig at viktige spillere får viktig hvile. Varane spiller som nevnt og er kaptein.

Tunisia: Dahmen; Meriah, Ghandri, Talbi, Kechrida, Skhiri, Laïdouni, Maâloul, Ben Slimane, Ben Romdhane, Khazri.

Frankrike: Mandanda; Disasi, Varane (C), Konaté, Camavinga, Veretout, Tchouaméni, Y.Fofana, Guendouzi, Coman, Kolo Muani.

Vi oppdaterer med mål og det viktigste rundt United-spillerne i de to kampene.