– Usikker på hva som møter oss

BRUGGE: Simon Mignolet sier usikkerheten rundt hvilket lag United vil stille med torsdag kveld gir hjemmelaget en utfordring.

– Vi så hva United utrettet borte mot Chelsea. Da viste de hvilke kvaliteter de har i laget. Vet ikke helt hva som møter oss denne gangen, men det blir garantert et bra lag og en stor utfordring for oss, sier Mignolet til pressen, deriblant united.no, på Jan Breydelstadion.

– Gode minner hjelper lite

Den tidligere Liverpool-keeperen sier han har gode minner fra da han var med på å slå Louis van Gaals United ut av Europa League våren 2016.

Da møttes lagene i europacupsammenheng for første, og foreløpig eneste, gang og Liverpool gikk videre etter 3-1 sammenlagt.

MOT UNITED: Simon Mignolet redder en heading fra Jesse Lingard i Europa League 2016 på Ole Trafford.

– Det er et godt minne jeg har og vi hadde en veldig bra turnering der vi gikk helt til finalen, men det er historie nå. Betyr det ekstra mye for meg å møte United? Seier er seier, og tap er tap. Det er ikke jeg som skal spille mot Manchester United, det er Club Brugge, sier Mignolet lett filosofisk.

Sisteskansen påpeker at han forventer en tøff kamp fra Ole Gunnar Solskjær menn. 

– Det blir en stor utfordring for oss å måle krefter mot en av de største klubbene i Europa, men vi har vist at vi kan spille jevnt mot store lag tidligere, sier Mignolet.

Brugge-keeperen overdriver ikke.

 

GJENSYN?: Simon Mignolet var den første keeperen Anthony Martial overlistet da han scoret i debuten mot Liverpool i 2015. Torsdag kan de to møtes igjen.

Den suverene serielederen i Belgia kom inn i Europa League etter å ha blitt nummer tre i gruppe A i Champions League. Der klarte Mignolet og lagkameratene blant annet uavgjort borte mot Real Madrid på Santiago Bernabeu og tapte knepent mot PSG i Paris.

– Vi må stå sammen som et lag for å få et best mulig resultat før returen på Old Trafford. Det er en stor utfordring som vi gleder oss til, sier keeperen.

– Viktig lærdom for oss

Philippe Clement var Brugges assistentmanager da Manchester United siste gjestet Jan Breydelstadion i Champions League-kvalifiseringen i 2015.

Han nøler ikke med å gi Manchester United favorittstemplet før torsdagens batalje i Brugge. 

– Vi er realistiske. Vi vet at vi møter et lag som har et budsjett som er 20, 30 kanskje 50 ganger høyere enn vårt, sier Clement.

For ordens skyld, forrige sesong hadde Brugge en omsetning på 93 millioner euro, mens Manchester United hadde i overkant av 711 millioner euro i omsetning, men Clements poeng står seg likevel.

På papiret er dette Davids kamp mot Goliat.

 

SPENT: Brugge-trener Philippe Clement på treningsfeltet tidlig onsdag ettermiddag før møtet med Manchester United i Europa League.

– I Belgia er vi alltid favoritter og alle lagene vi møter legger seg bakpå mot oss. Nå møter vi et lag som vil angripe. Vi har et veldig ungt mannskap som vil vokse på disse kampene og den utfordringen som venter oss. Vi er en klubb som investerer i unge spillere og disse kampene vil være ekstremt viktige for utviklingen av våre spillere. Jeg er veldig spent på å se hva mine spillere kan utrette mot United, sier Clement.

– United er sterke defensivt

Manchester United kommer til Brugge etter en sterk seier mot Chelsea på Stamford Bridge og takket være de tre poengene mot Frank Lampards menn er United for alvor med i kampen om en Champions League-billett neste sesong.

Selv om United har vært svært ustabile i serien denne sesongen, har Clement latt seg imponere av United i Europa League. 

– United har kanskje ikke vært så stabile i ligaen, men ser vi på Europa League har jeg sett et lag som har holdt nullen i fem av seks kampene, og de slapp kun inn to mål da de spilte med C-laget, ikke B-laget, men C-laget, mot Astana, påpker Clement.

PERFEKT OPPLADNING: Harry Maguire jubler for 2-0-scoringen mot Chelsea på Stamford Bridge. Seieren i London ga United en solid opptur før møtet med Brugge.

United returnerte til Premier League etter en vinterpause og treingsopphold i Spania. Brugge har ikke hatt den samme luksusen.

Selv om flere av spillerne hans er slitne, tror Brugge-treneren det vil gi energi å møte nettopp Manchester United.

– Spillerne har gledet seg til denne kampen en god stund allerede. Vi har vært vant til lag som møter oss med kontringsfotball, men nå møter vi et ballsikkert lag og det blir interessant å se hvordan mine spillere vil respondere på den utfordringen, sier Clement.