– Urettferdig sammenligning

Michael Carrick mener det er urettferdig å sammenligne Romelu Lukaku med Zlatan Ibrahimovic.

Det ble ingen scoring i den uoffisielle debuten mot Los Angeles Galaxy for Uniteds nye nummer ni, men i et intervju med flere britiske medier mandag morgen forsikrer kaptein Carrick at Romelu Lukaku har kommet til klubben med ett mål for øyet – å bli lagets toppscorer.

– Det er et stort steg, det oppdaget jeg da jeg kom hit fra Tottenham. Du kan ikke forklare det til noen før de har vært gjennom det selv, og jeg er sikker på at han vil oppleve det samme. Men det er en stor bonus å ha Premier League-erfaring. Han vet hvordan det fungerer fra uke til uke. Det handler bare om å takle presset, sa Carrick, ifølge Guardian.

– Det er fortsatt tidlig. Vi har trent i én uke, og han har kun spilt 45 minutter mot Galaxy, så vi kan ikke trekke noen konklusjoner ennå. Vi vet hva slags spiller han er, så det er ingen overraskelser. Vi vet nøyaktig hva han bringer til bordet, og det er grunnen til at han er her. Han kommer ikke til å endre spillet sitt fordi han har kommet til oss. Han gjør det han gjør best, og han har selvfølgelig blitt hentet hit for å score mål. Det er jeg ganske sikker på at han vil gjøre denne sesongen.

Til sammen har Romelu Lukaku scoret 85 mål i Premier League siden 2012. Kun Sergio Agüero fra den lyseblå delen av Manchester har scoret flere.

Forrige sesong scoret 24-åringen åtte mål flere enn Zlatan Ibrahimovic, mannen han er hentet til Old Trafford for å erstatte. Tidligere har United.no skrevet om tallene til Lukaku fra forrige sesong som er langt sterkere enn svenskens.

Carrick ønsker imidlertid ikke å sammenligne den gamle vinen med den nye.

– «Ibra» var fantastisk for oss, men «Rom» vil uansett være seg selv. Da jeg kom til United, ble jeg sammenlignet med Roy Keane, men jeg er den spilleren jeg er. Uansett hvem som kommer inn, vil spillerne alltid være seg selv. Jeg vil ikke sammenligne dem, for jeg synes ikke det er rettferdig. Han vil bli vurdert som alle andre – etter hvordan han presterer gjennom sesongen. Han vil bli gransket nøyere enn det han har vært vant til, men jeg er sikker på at det er noe han er klar for og at han vil gjøre det godt.

Natt til tirsdag spiller Carrick og Lukaku sin andre oppkjøringskamp mot Real Salt Lake i Utah.