«Uniteds nye helt er mer enn bare scoringer»

United vant 4-0, en debutant scoret to mål, og United hadde et rekordhøyt antall tilskuere på Leigh Sports Village, trolig mye på grunn av sommerens EM-suksess på hjemmebane.

Her er fem ting vi lærte av seriestarten mot Reading.

1. Uniteds nye helt er mer enn bare scoringer

Maya Le Tissier som tomålsscorer – hvem skulle trodd det?

Sannsynligvis ikke mange, for Le Tissier scoret bare to mål på 75 kamper for Brighton. Trolig kan hun nok score oftere for United med Zelems dødballegenskaper, men vi kan nok uansett ikke forvente at Le Tissier plutselig skal ha blitt en måljeger over natta.

Hun har uansett svært mye å by på, og er langt mer enn bare scoringer. Hun fremstår som en trygg og god forsvarsspiller, og med ballen i beina ser hun ut som en klar oppgradering fra de andre stopperne. Bare i løpet av tiden før hennes første scoring (som altså kom i det fjerde spilleminuttet) så rakk hun å sette i gang to gode angrep for United med presise langpasninger, og det bør passe Marc Skinner godt å ha en midtstopper med disse egenskapene.

Ifølge Fotmob er for øvrig Le Tissier spilleren som slo flest vellykkede pasninger av alle spillerne i ligaen, med sine 98. Ex-red Alex Greenwood (96) var den eneste spilleren som var i nærheten.

letissier170922c
SCORET TO MÅL: Maya Le Tissier.

Mye av oppmerksomheten gikk denne gangen til Le Tissier av naturlige grunner, men du verden så godt det var å se stopperkollega Millie Turner tilbake på banen også. United har nå holdt nullen i ni av hennes siste elleve kamper, og det blir vanskelig å sette henne ut av laget om det fortsetter slik, selv om Aïssatou Tounkara venter i kulissene, klar til å prøve å kjempe seg innpå laget.

Med Aoife Mannion og Maria Thorisdottir også i klubben, så er det ingen tvil om at United ser bedre ut på stopperplass enn noen gang. Forhåpentligvis holder det også mot de gode lagene, for Reading blir ikke dette lagets største utfordring denne sesongen, akkurat.

turner170922
SPILTE SIN FØRSTE TELLENDE KAMP SIDEN JANUAR: Millie Turner.

2. Kapteinen rundet 100 på verdig vis

Katie Zelem har ikke alltid vært det mest populære valget på Uniteds midtbane, og ble omtalt som en «unsung hero» av Marc Skinner etter kampen.

Før kampen ble det markert at Zelem mot Reading spilte sin 100. kamp for favorittklubben, og hun markerte jubileumet selv på klassisk Zelem-vis med tre målpoeng.

Hun fortsatte der hun slapp i fjor med god dødballkvalitet, og slo begge hjørnesparkene som Maya Le Tissier scoret på, i tillegg til at hun scoret på straffesparket Alessia Russo skaffet. Tall fra Fotmob viser også at hun er spilleren i ligaen som har skapt flest sjanser etter den første serierunden, etter å ha skapt åtte sjanser mot Reading. Det er betydelig flere enn de fleste spillerne i ligaen, for bare sju spillere skapte flere enn to.

Zelem hadde en ganske god sesong i fjor, og etter salget av Groenen er United enda mer avhengige av at hun leverer varene denne sesongen. Da var dette en god start.

zelem170922
SPILTE SIN 100. UNITED-KAMP: Katie Zelem.

3. Batlle/García-samspillet lover godt

Da United ikke klarte topp tre forrige sesong, så skjønte vi at det var en risiko for at Jackie Groenen ville forlate klubben – noe hun også gjorde til slutt.

Vi var også redde før sommeren at dette kunne bli sommeren hvor Ona Batlle tok steget hjemover for å spille for Barcelona, men selv om de fleste ser for seg at det vil skje på et eller annet tidspunkt, så ble det ganske raskt klart at det var gode muligheter for å beholde Batlle, og det skader nok ikke at venninnen Lucía García har blitt signert, og nå skal spille sammen med Batlle på Uniteds høyreside.

Det samarbeidet virket lovende på lørdag, og 4-0-målet kom fra et glimrende Batlle-innlegg etter flott samspill med García, og på det tidspunktet var det egentlig bare et tidsspørsmål før Batlle ville ende opp med et målpoeng siden hun fremstod som Uniteds beste angrepsvåpen på det tidspunktet.

Jeg kan ikke se at det er noen backer i ligaen som er bedre enn henne, og hvis samarbeidet med García fungerer så kan Batlle fort være spilleren som utgjør forskjellen for United denne sesongen.

batlle170922
IMPONERTE SOM SÅ OFTE FØR: Ona Batlle.

4. United har mer å gå på

Forrige sesong var Chelseas målforskjell på +51, Arsenals på +55 og Citys på +38. Uniteds? +23.

I Casey Stoneys siste sesong var Uniteds målforskjell på +24, men de tre store hadde alle dobbelt så god målforskjell eller bedre(+59, +52 og +48). Det kunne da blitt helt avgjørende også, siden Arsenal havnet bare ett poeng foran United, og likevel hadde så mye bedre målforskjell.

Om vi skal peke på noe negativt ved lørdagens herlige start på sesongen, så er det at kampens siste mål kom i det 35. minutt.

United dominerte også etter dette, og skapte sjanser, men var ikke kliniske nok, og i andre halvdel av andreomgangen døde det hele litt ut.

Så veldig viktig er det kanskje ikke å snakke om etter en 4-0-seier, for forrige sesong var det et større problem at det ble for mange jevne kamper (og at det da ofte kom en utligning eller et vinnermål for motstanderen på slutten), men det hadde vært fint å se et United som kan matche de andre topplagenes målforskjell.

russo170922
HER SA DET STOPP: Da Alessia Russo headet inn Ona Batlles innlegg i det 35. minutt, så kunne en undre seg på hvor stor differansen ville bli, men den ble aldri større etter det.

5. Håpet ble tent på Villa Park

At United vinner på overbevisende vis i seriestarten er selvsagt positivt, og gjør det lettere å tro på et United som kan kjempe i toppen denne sesongen også.

Men når det gjelder kampen om Champions League-kvalifikasjon, så ble håpet for alvor tent dagen etterpå, da Aston Villa tok imot Manchester City på Villa Park.

Villa, med utlånte Kirsty Hanson på laget, vant nemlig 4-3 mot de lyseblå, og sørget for at United allerede har tre poeng ned til City. City spiller borte mot Chelsea (som også tapte denne helga, noe overraskende) neste helg, så det kan potensielt bety at United ender med en luke på seks poeng ned til City etter to kamper.

Seks poeng trenger ikke å være så mye – det vet United dessverre godt fra tidligere erfaring. Uansett er det slik at mange har snakket om starten av denne sesongen som nøkkelen for United, siden City med alle endringene kanskje vil bruke litt tid på å komme seg i gang. Undertegnede fryktet at kvaliteten de fortsatt har i laget skulle være nok til å få dem gjennom kampene mot antatt svakere motstand, og derfor var det gledelig å se Villa slå dem

United må konsentrere seg om å gjøre jobben selv fremover, men det er uansett positivt at naboen startet med tap for første gang siden 2014.

Aston Villa v Manchester City - Barclays Women's Super League
MED PÅ Å SLÅ CITY: Uniteds Kirsty Hanson, som er lånt ut til Aston Villa. Vinnermålet til Aston Villa kom for øvrig på en retur fra et Hanson-skudd.