– Uniteds beste er ikke lenger godt nok

Les hva engelske journalister skriver etter tapet mot Newcastle.

Her er en del av det viktigste om United fra engelske journalister etter søndagens tap i Newcastle.

The Times, Henry Winter:

 

Jose Mourinho given lesson in sacrifices

United-managerens vurdering av at Newcastle-spillerne ga alt for seieren var rett, og det var også en klar fordømmelse av eget lag.

Paul Pogba og de andre ga ikke nok, og United-fansen raste selvsagt etterpå.

Alexis Sánchez jobbet på, men for et lag med så mye talent så viste Mourinhos lag en mangel på sult og det er rett og slett ikke akseptabelt. (…)

Et lag med Manchester Uniteds ambisjoner og økonomi burde ikke tape til en spiller (Ritchie) som hadde bommet på sine 43 siste skudd, de burde ikke tape mot et lag som ikke hadde vunnet hjemme siden 21. oktober. (…)

United må se tilbake på en kamp hvor de ikke var nådeløse nok foran mål, en kamp hvor de ikke var presise nok eller kjappe nok i å gi nok service til Romelu Lukaku foran mål og de ble ikke hjulpet av Mourinhos 4-2-3-1-system – som heller ikke fungerte mot Tottenham og som heller ikke får det beste ut av Pogba. (…)

Balansen må bli bedre, og det innebærer trolig å ofre Jesse Lingard, som har 12 mål og fire målgivende denne sesongen. (…)

Samtidig er perspektivet at United er på 2. plass i Premier League, og at ingen lag har sluppet inn færre mål. Det perspektivet trengs i en stadig mer opphetet debatt blant United-fansen. (…)

United savner Eric Bailly, trenger en yngre høyreback enn Antonio Valencia og på venstresiden er Luke Shaw bedre defensivt enn Ashley Young – og 22 år gammel er han også fremtiden.

Les hele Henry Winters sak her.

Spillerbørsen i The Times:  D De Gea 6 — A Valencia 6, C Smalling 4, P Jones 6, A Young 6 — N Matic 5 (sub: S McTominay 77), P Pogba 5 (sub: M Carrick 66, 7) — A Martial 6, J Lingard 5 (sub: J Mata 66, 5), A Sánchez 5 — R Lukaku 8.

Daily Mail, Jamie Redknapp:

Da United forlenget Jose Mourinhos kontrakt med halvannet år var jeg genuint overrasket. Hva har han gjort for å fortjene det?

Ja, han har vunnet to trofeer (…) og fått United tilbake til Champions League der de er i 8. delsfinalen, men dette var mannen som skulle ta opp kampen med Pep Guardiola. Nå ligger de 16 poeng bak.

De er i skyggen til City på alle områder.

Mourinho har gjort lite for å bedre Uniteds spillestil. (…) Pep Guardiola har forbedret og utviklet alle spillere på førstelaget. Jesse Lingard har utviklet seg under Mourinho, men altfor mange har slitt.

Les saken her.

The Guardian, Louise Taylor

Den største bekymringen for Mourinho må være Paul Pogbas triste forestilling, en prestasjon som ble understreket av en svært begrenset bevegelighet. Han var langt fra sitt beste.

The Independent, Martin Hardy

Manchester Uniteds lack of aura laid bare in defeat by positive Newcastle

 Manchester United er ikke lenger Manchester United, ikke under Jose Mourinho. (…) United er i topp 4-kampen, seks poeng foran variable Chelsea, men det var ikke mulig å se. (…)

Det er vanskelig å beskrive størrelsen på auraen til en fotballklubb, men City har nå det United ikke har. Newcastles tro på at de kunne få noe ut av denne kampen viste tydelig det.

Daily Mail, Craig Hope 

Anthony Martial er flyttet fra venstre til høyre, og hvis han ville få frem hvor misfornøyd han er med det, så gjorde han det på perfekt vis mot Newcastle. 

Det var en løpsduell, 60-40 i favør i hans favør, hvor Martial rett og slett ga seg mot Paul Dummett. Han kjente så litt på hamstringen sin, men det var (at) hjertet (hans ikke lå i det) – ikke hamstringen – som var problemet. (…)

Graeme Souness skrev i Sunday Times at Paul Pogba ikke forstår den sentrale midtbane-rollen, og kritikken var perfekt timet. Pogba så helt fortapt ut i denne. Han burde vært overlegen Mo Diame, men han var nest best på alt. Overraskelsen var at Pogba ikke ble tatt av banen tidligere.

Manchester Evening News, Ciaran Kelly:

Manchester United's strongest line-up is no longer enough

Jose Mourinho ser ut til å ha bestemt seg for hva som er hans beste lag, men for andre gang på 11 dager var det ikke bra nok. (…)

Dette er lagene United må slå hvis de skal kunne kjempe om tittelen neste sesong, men et Fergie-comeback så aldri aktuelt ut her. (…)

Anthony Martial skinte imidlertid på høyrekanten. Han har respondert bra, og Newcastle-kampen var lovende for fortsettelsen.

Spillerbørsen i Evening News: De Gea 5 – Valencia 5, Jones 6, Smalling 4, Young 5 – Matic 6, Pogba 4, Martial 6, Lingard 5, Sánchez 6, Lukaku 6