United-rykter, uke 24

Alexis Sanchez nærmer seg Barcelona, Sir Alex vurderer å kvitte seg med trio, og Real Madrid har kastet seg inn i kampen om Varane. Les overgangsryktene for 13. – 19. juni her.

Flere Manchester United-spillere har forlatt klubben denne sommeren, samtidig som det er utallige spekulasjoner på hvem som er på vei inn dørene på Old Trafford. For at du skal kunne holde deg oppdatert på alle spekulasjonene rundt Uniteds overgangsaktivitet, kommer United.no gjennom hele Silly Season til å samle alle ryktene om klubben i egne ryktespalter. Her er ryktene for uke 24.

  • For en oversikt over hvilke kilder som historisk sett er mer pålitelig enn de andre, se her.

  • Her kan du lese forrige ukes United-rykter.

Søndag 19. juni

På søndagesmorgenen har rykter om aktuelle United-spillere nærmest vært total mangelvare. Derimot er det bare mer og mer som tyder på at Alexis Sanchez gjør Barcelona-spiller av seg. I går var det chilenske TV-stasjoner som meldte at Camp Nou skal være teknikerens neste stoppested – og i dag hevder spanske aviser at Sanchez reiser til Spania for å undertegne avtalen i løpet av den forestående uken. Dermed synes slaget om chileneren å være tapt for alle øvrige beundrere…

Samtidig svirrer det rykter om United-exit for trioen Wes Brown, Danny Welbeck og Ji-sung Park, som aes til henholdsvis Everton, Sunderland og Sevilla. TeamTALK hevder Brown er tilgjengelig for en prislapp på bare £3 millioner, og at David Moyes ligger langflat etter Manchester-guttens underskfrift. Samtidig nekter Welbeck – ifølge samme avis – å utelukke en permanent overgang til Steve Bruce og Sunderland – klubben han var på utlån hos hele foregående sesong. De London-baserte tabloidavisen Metro, hevder det er La Liga-interesse for Park, og at Manchester United slettes ikke er fremmed for tanken på å kvitte seg med 30-åringen. Gabriel Obertan skal være aktuell for utlån neste sesong, og Lille, som er nybakte seriemestere i Frankrike er favoritter til å sikre seg 22-åringens tjenester, skal man tro Setanta.

Sir Alex Ferguson har angivelig vært en stor Daniele De Rossi-beundrer i lang, lang tid. Nå kan det imidlertid se ut som om midtbanemannen er på vei til feil Manchester-lag. Nå foreslår News of The World at United-bossen i stedet har vendt blikket mot Real Madrid-spilleren Lassana Diarra, som er til overs på Santiago Bernabeu.

United.no understreker at dette er en ryktespalte, og at ingenting er bekreftet av Manchester United.

Lørdag 18. juni

Mye tyder på at Alexis Sanchez glipper for United. Barcelona skal være neste stoppested for den ettertraktede vingen. Ifølge den chilenske TV-kanalen Canal 13, drar Sanchez til Spania på mandag for å skrive under kontrakten. Ifølge kanalen fikk lagkameratene på landslaget høre nyheten i går og gratulerte ham.

Ryktene om det franske stortalentet Raphaël Varane fortsetter. United og Real Madrid er i førerset i kampen om 18-åringens underskrift, men Real håper at Zinedine Zidane skal overtale landsmannen sin til å velge La Liga fremfor Premier League. Det har gjort United usikre på om de klarer å hente Varane.

Luka Modric innrømmer at han vil forlate Tottenham, og aller helst til Chelsea. Midtbanespilleren vil bli boende i London, og dermed spøker det for en overgang til United. Les mer her.

Samir Nasri har i lengre tid vært aet til United, men franskmannen beroliger Arsenal-fansen, og ber dem om å ikke tro på alt de leser.

– Tidligere i sesongen avtalte jeg og manageren at vi skal ta en prat i sommer, og det skal vi gjøre, sier Nasri ifølge Sky Sports.

Bolton og Sunderland er blant lagene som lenge har vært interesserte i Wes Brown. Nå får de også kamp fra Aston Villa, melder Sky Sports. Alex McLeish ble nylig utnevnt som Villa-manager, og har allerede begynt planleggingen for neste sesong. Brown skal stå høyt på ønskelisten, etter at forsvarsspilleren slet med å få spilletid forrige sesong. Et bud kan komme i løpet av de neste dagene. Aston Villa skal for øvrig også være interessert i ex-red Danny Simpson.

Fredag 17. juni

ESPN skriver i dag at United er klare til å kaste seg inn i en budkamp med Chelsea om Tottenhams Luka Modric. Chelsea har allerede fått et bud på £22 millioner avslått for midtbaneeleganten, og Harry Redknapp er klar på at det skal langt større summer til for å få han til å selge sin juvel. Modrics representant forteller at spilleren trives i Spurs, og overlater til klubben å bestemme hva som eventuelt er nok penger for sin klient: – Hvis et tilbud skulle komme inn er det opp til Tottenham om de vil avslå eller godta dette, sier Nikky Vuksan til The Guardian. Sky Sports antyder at Sir Alex vurderer å sende ex-Tottenham-spiller Dimitar Berbatov tilbake til gamleklubben for å sikre seg Modric.

Ifølge London Evening Standard har Tottenham satt en prislapp på 45 millioner pund på Modric i et håp om å skremme bort interessentene. Avisa fastslår også at Tottenham uansett ikke kommer til å selge til en av London-rivalene sine. Dermed kan veien ligge åpen for både United og nabo City.

Ifølge ikke alltid like pålitelige Daily Star skal Alex Ferguson nå også vurdere et 12-millioners bud på Blackpools Charlie Adam. Liverpool har hele tiden vært på han, og det er bekreftet at samtaler er i gang, men kanskje vil United stjele den skotske midtbanespilleren fra erkerivalene.

Samtidig har Samuel Eto’o gjort sitt for å gjøre dagen litt mer spennende. Han har nemlig sagt til Corriere dello Sport at han vil til Premier League, og United, Arsenal, Chelsea og Tottenham kan være aktuelle.

United skal også ha fulgt Daniele de Rossi, men nå sies det at Manchester City står klare til å torpedere Uniteds mulige 18-millioners bud med et bud på over 30 millioner for Romas midtbanemann.

TalkSPORT melder også at både United og Barcelona følger den danske forsvarsspilleren Nicolai Boilesen. 19-åringen har tidligere vært på prøvespill i United, men valgte i 2009 i stedet å forlate Brøndby til fordel for Ajax. Han debuterte på nederlendernes A-lag i april, og fikk med seg seks kamper på tampen av denne sesongen.

I går kom det rapporter fra Frankrike om at United hadde lagt inn et bud på €10,5 millioner for RC Lens stortalent Raphaël Varane. Det ser imidlertid ikke ut til at United er den eneste klubben som er interessert i 18-åringen, og Sky Sports melder nå at Varane skal besøke Real Madrid i neste uke med tanke på en eventuell overgang.

Torsdag 16. juni

Liverpool har lenge vært favoritt til å sikre seg Blackpools midtbanespiller Charlie Adam foran neste sesong. Kenny Dalglish håper å kunne signere 25-åringen i løpet av neste uke, men ønsker ikke å betale mer enn £10 millioner for dødballspesialisten. Nå melder flere medier, deriblant Setanta, at Ferguson kan komme til å kjøre en kopi av strategien han hadde da han signerte Phil Jones i forrige uke, og stjele Adam rett foran nesa på erkerivalene fra Beatles-byen.

Tottenhams Luka Modric har lenge vært ansett som et av Sir Alex Fergusons hovedmål for dette transfervinduet. Det ser imidlertid ikke ut som om United er den eneste klubben som er interesserte i kroaten. Ifølge The Guardian skal Chelsea ha lagt inn et bud på £22 millioner på midtbanemannen – et bud Tottenham avslo blankt. Chelsea er imidlertid ikke innstilt på å gi seg så lett, og har ifølge The Times planer om å komme med et nytt og forbedret bud. Den klubben som ønsker å sikre seg Modric, kommer uansett til å måtte kjempe en tøff kamp mot Tottenham og manager Harry Redknapp.

– Luka er ikke til salgs. Hvis det er kommet et bud på £22 millioner er det bare latterlig. Det er spillere som selges for £20 millioner som ikke er verdige til å knyte Lukas sko en gang, lyder Redknapps reaksjon til budet, ifølge Sky Sports.

En annen spiller som har vært mye omtalt de siste dagene er Udineneses Alexis Sanchez, som ifølge flere medier, og Udinese selv, jages av United, City, Barcelona, Inter og Juventus. Udineses transferkonsulent hevder til og med at alle klubbene har kommet med bud på spilleren. Er United villige til å betale de millionene som trengs? Det spekuleres i at det kreves en sum på £35 millioner for å sikre seg angriperens tjenester.

Ryktene om Wes Browns fremtid fortsetter, og ifølge Manchester Evening News vokser Boltons interesse for forsvarsspilleren. Sunderland har lenge vært i førersetet, men Steve Bruce skal begynne å miste håpet om å signere 31-åringen.

Onsdag 15. juni

Den store ryktesaken så langt i dag handler om jakten på Udinese-vingen Alexis Sanchez. Etter at det i går ble antydet at United skulle i samtaler med representanter for chileneren, hevdes det nå – deriblant i Daily Mirror, at rødtrøyene er i ferd med å ta innersvingen på Manchester City og Barcelona, som begge ligger langflate etter ham. Spilleren skal selv ha gitt uttrykk for at han foretrekker en overgang til Old Trafford. Ifølge avisen skal United være rede til å hoste opp £27 millioner for å få sin mann.

Samtidig sier Udineses transferkonsulent, Stefano Antonelli, til Sky Sport Italia at det nå er fem klubber som kjemper om vingens underskrift. United er blant disse klubbene.

– Barcelona, Manchester City, Manchester United og to italienske klubber gjør alt for å få ham. Det er tilbud fra alle disse klubbene. Vi ønsker ikke å skape en budkrig, men han er et stort navn på transfermarkedet, sier Antonelli.

Derimot er det ting som tyder på at jakten på Tottenhams Luka Modric innstilles. Ifølge Goal.com skal Sir Alex Ferguson ha gitt opp håpet om å overtale londonerne til å gi slipp på den tekniske kroaten. Spurs-formann David Levy har tvert avslått enhver henvendelse, og United-manageren frykter at han må tilby nærmere £50 millioner for å gjøre Levy lydhør. Isteden vil Ferguson nå trappe opp forsøkene på å hente Inters Wesley Sneijder, hevdes det.Ifølge Daily Star skal Inter være villige til å la den 26 år gamle Sneijder dra til Old Trafford i bytte for £35 millioner.

Wes Brown, som sammen med John O’Shea og Darron Gibson er ønsket av Sunderland, skal ha gitt uttrykk for at han vil foretrekke å bli boende i nordvest. Det skal ha satt naboklubbene Bolton og Blackburn i alarmberedskap, skriver Mail Online.

Tirsdag 14. juni

Ifølge Click-Manchester har United mottatt signaler som gir klubben nytt håp om å kapre Udineses kantspiller Alexis Sanchez. Det 22 år gamle chilenske landslagsinventaret befant seg i lengre tid på Sir Alex’ radar, men forsvant mer eller mindre ut av bildet da spilleren selv virket mer interessert i en overgang til Barcelona. Nå synes det imidlertid som om forhandlingene med katalanerne har gått i vranglås. Uenighet, blant annet rundt detaljer i den personlige kontrakten, skal være årsaken til et forsuret klima mellom partene, noe som har fått United-manageren til å spisse ørene. Kanskje finnes det ennå håp om en overgang til Old Trafford…?Men, United må uansett regne med knallhard konkurranse fra Manchester City og Chelsea. Ja, Udinese mener sågar at City ligger best an til å overta Sanchez. Spilleren selv sies derimot å være mest lysten på United. Prislappen sies å være £31 millioner.

Men det er ikke bare Alexis Sanchez-rykter som svirrer. Internazionales midtbanemann Wesley Sneijder, sier nå at «bare Gud vet hvor jeg spiller neste sesong». Dermed åpner han opp for nye spekulasjoner, etter at han for bare kort tid tilbake avviste rykter om at han var på vei bort fra Milan-klubben. At klubb-president Massimo Moratti samtidig uttaler at Inter vil ha inn en erstatter før de eventuelt lar Sneijder forlate Guiseppe Meazza, bidrar ikke akkurat til å dempe forventningene om at det likevel kan bli snakk om en overgang for den ettertraktede hollenderen. Men heller ikke her får United ha sine transfer-mål for seg selv. Chelsea er nemlig også sterkt aet til 26-åringen.

Mandag 13. juni

United har en stund vært aet til Arsenals Samir Nasri. Den franske midtbanemannen er inne i sitt siste kontraktsår med The Gunners, og Sir Alex Ferguson skal visstnok øyne muligheten for å hente han til en billig penge. Arsenal-boss Arsene Wenger gjentar imidlertid i dag til ESPN det han hele tiden har sagt, at han håper at Nasri forstår at han fortsatt kan utrette mer i Arsenal og blir i klubben. Ifølge Daily Mail skal Arsenal-eier Stan Kroenke være villig til å åpne lommeboka for å gi Nasri en ny og forbedret kontrakt.

En annen midtbanespiller United er kraftig aet til, er Tottenhams Luka Modric. Spurs-boss Harry Redknapp kommer imidlertid til å gjøre alt som står i hans makt for å beholde kroaten. – Jeg har sagt ved flere anledninger at han er uerstattelig, og det ville vært en stor katastrofe for klubben om han får forlate klubben, sier Redknapp til The Sun.

En av fjorårets store snakkiser på transfermarkedet var daværende Werder Bremen-spiller Mesut Özil. Den tyske trequartistaen var sterkt aet til United, som en av flere klubber, men endte til slutt opp som lagkamerat med Cristiano Ronaldo i Real Madrid. Özil avfeier nå alle spekulasjoner om en mulig Madrid-avskjed denne sommeren. – Jeg kommer ikke til å forlate Real Madrid, sier Ôzil kategorisk, ifølge Sky Sports.