– United i særklasse i Premier League

Ingen andre engelske lag er i nærheten av å produsere like mange toppspillere som United. Se topplista i hele Europa her.

Nettsiden Sportingintelligence har sett på Europas fem beste ligaer, og spillerne som spiller i disse ligaene. Så har de sett på hvilke klubber som utviklet disse spillerne.

Resultatet er en tabell over de klubbene som produserer flest toppspillere, og United er i en særklasse i England. Det spiller nå 20 spillere i Europas toppligaer som ble avlet frem i United, og ni av dem er fortsatt i klubben.

Samtidig har United også tatt imot og bidratt til å utvikle Da Silva-brødrene, Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo. Disse fire var ikke i United fra starten av, men United har hatt dem i minst tre av årene mellom 15 og 21 og de kommer dermed med på en såkalt sekundærliste, (spillere som har kommet til klubben, men vært minst tre år i klubben mellom alderen 15-21).

Arsenal er nest best i England med 14 egenproduserte spillere, samt seks spillere på den såkalte sekundærlista. Til sammenlikning har Manchester City 12 spillere som nå spiller i Europas fem toppligaer, mens Liverpool har 10.

Ser man på alle ligaene sammen er United femte best på spillerutvikling med sine 24 spillere.

Barcelona topper lista da de har utviklet hele 38 spillere som tjener til livets brød i Europas beste ligaer. Deretter følger Lyon (31), Real Madrid (29) og franske Rennes (24).

Topp-10 i Europa:

  1. Barcelona 38

  2. Lyon 31

  3. Real Madrid 29

  4. Rennes 24

  5. Manchester United 24

  6. Bayern München 23

  7. Sochaux 22

  8. Real Sociedad 21

  9. Atalanta 21

  10. Atletico Madrid 21

Her kan du se hele lista, helt ned til 805.plass.