– United fortsatt favoritter

Lederen i Manchester Citys supporterklubb holder fortsatt United som den største favoritten til ligagull denne sesongen.

Byderbyet er én dag unna. I morgen braker det løs på Old Trafford, i det som er det viktigste møtet mellom United og City på lang tid. Gjestene fra Eastlands har startet sesongen svært bra og er serieleder før oppgjøret, men lederen i Citys supporterklubb, Tor Sønsteby, mener City bør være med å kjempe om ligagullet denne sesongen.

– Sesongstarten har vært etter forventningene, men et ekstra pluss på bortebane, særlig 5-1-seieren mot Tottenham, sier han til United.no.

– Champions League har jeg små forventninger til – jeg tror det er ett år for tidlig for oss.

Er man fra Manchester vil man som supporter av et av lagene få det tøft på jobb dagen etter derbyet, men Sønsteby mener at om man ser litt større på det, vil ikke resultatet være alt for viktig i denne kampen. Tvertimot – et eventuelt tap vil gjøre at City får sjansen til å vise hva de er bygget av.

– Resultatet er egentlig bare viktig for supporterne og familiene som skal møtes og arbeide samme på mandag. Det deles bare ut tre poeng. Det var viktig for City før da vi var underdogs, men jeg tror ikke det slik lenger.

– En gang slo vi dere 5-1 med et B-lag, men dette tror jeg var med på å gjøre Ferguson så forbannet at han sverget hevn, og resultatet av dette kjenner alle til. Har man den rette mentale innstillingen mener jeg at man må tåle et tap.

Ligagullet ser ut til å stå mellom tre lag denne sesongen – United, City og Chelsea. Sønsteby må innrømme at han holder den røde delen av Manchester som favoritter, men vil slettes ikke avskrive sitt eget lag.

– Uniteds største styrke er Alex Ferguson og den kollektive laginnsatsen til United. De mangler de virkelig store stjernene, men allikevel synes jeg ikke United har spesielle svakheter – de virker alltid skjerpet.

– I år kan det bli City, men jeg tror dere er 70-30 favoritter. Chelsea ser også ut til å bli med, sier han.

– Hva tror du resultatet blir i kampen?

– Jeg tror det ender 1-1 eller 2-0 til United.