United trakk seg fra Milk Cup

Skuffede reaksjoner i Nord-Irland.

Paddy McNair (bildet over), som tirsdag skulle foreta trekning for den tradisjonsrike juniorturneringen, har også meldt forfall, og dermed må hele begivenheten, ifølge arrangørene, utsettes. Dette forklares med at de nå må gjøre om på en presentasjon de har brukt mye tid og ressurser på få i stand. Samtidig gis det uttrykk for «sjokk og skuffelse» over Uniteds avgjørelse.

I en kort redegjørelse fra United forklares beslutningen med at den er fattet «etter en vurdering av treningsbehov i forbindelse med pre-season».

«Etter en nøye vurdering av treningsbehovene for førstelaget og en detaljert medisinsk vurdering av samme plan for reservene, har Manchester United besluttet å ikke delta med lag i Dale Farm Milk Cup», heter det.

Forklaringen bidrar imidlertid ikke på noen måte til å døyve skuffelsen for arrangørene:

– Vi vet at Paddy (McNair) var veldig lysten på rollen han skulle ha hos oss på tirsdag, men deltakertillatelsen hans har også blitt kansellert, sier Milk Cup-turneringens styreformann Victor Leonard, ifølge BBC Sport.

Hadde skriftlig bekreftelse

United har vunnet Milk Cup-turneringen seks ganger, senest de to siste årene. Klubben har en enorm supporterskare i Nord-Irland, noe som ifølge Leonard bidrar til å gjøre «sjokket» over årets uteblivelse desto større.

– Vi hadde skriftlig bekreftelse fra dem om at de ville komme hit for å delta, så det faktum at de nå har gått tilbake på dette løftet oppleves ekstremt skuffende, avslutter han.

Milk Cup-turneringen skal i år arrangeres i tiden 26.-31. juli.