United skal levere 5 000 måltider

At Marcus Rashford har gjort noe fantastisk utenfor banen det siste halvåret hersker det ingen tvil om. Nå skal Manchester United som klubb også bidra til at barn vil få gratis måltider på skolen.

Mat som er levert fra FareShare vil bli behandlet, klargjort og pakket inn til individuelle måltider av folk som jobber for United. Deretter vil disse «pakkene» bli sendt ut til skoler som samarbeider med Manchester United Foundation.

Hvor mange måltider som skal bli laget i løpet av de fem siste dagene i oktober? Hele 5 000! 

FareShare er Storbrittanias største veldedighetsorganisasjon for mat. Marcus Rashford er ambassadør for organisasjonen. 

NÆRMER SER LEGENDESTATUS? Marcus Rashford leverer både på og utenfor banen.

Miranda Kaunang, leder for utvikling i FareShare i Manchester sier følgende om engasjementet United nå viser:

– Partnerskapet med Manchester United og Manchester United Foundation kommer på en avgjørende tid. Det har aldri vært viktigere at sårbare barn får tilgang til god og næringsrik mat. Vi er så takknemlige for støtten deres. 

– Vanskeligheten COVID-19 har påført har gitt oss en utfordring vi aldri har vært borti før. Etterspørselen etter mat er mer enn doblet, og vi distribuerer nå mer en 80 tonn mat i uken. To tredjedeler av dette går til barn og familier.

Collete Roche i Manchester United er glad for å ha fått til et samarbeid:

– Nå som lagene våre spiller igjen, er oppmerksomheten til mange blitt vendt til det som skjer på banen. Arbeidet vårt med å hjelpe dem som trenger det har ikke stoppet, og det vil ikke stoppe selv om vinteren står for tur, og at restriksjonene fra regjeringen har påvirket lokalsamfunnet vårt. 

– Mange av barna i Manchester er sultne og de er spesielt sårbare i skoleferier når de ikke kan dra nytte av måltidsprogrammet. Parallelt med det strålende arbeidet Marcus Rashford har gjort, er vi stolte av at klubben samarbeider med FareShare og Manchester United Foundation til å fylle dette tomrommet.