– United ofret tradisjonene sine

Sunderland-manageren med et stikk til United.

David Moyes fikk ti svært tøffe måneder i United. Etter en ok senhøst falt det meste fra hverandre på nyåret og han ble sparket noen få uker før sesongslutt.

Mandag returnerer han til Old Trafford som motstander-manager for første gang siden sparkingen, med sitt Sunderland, og han har valgt å snakke svært så direkte med The Telegraph om hva som skjedde.

Moyes sier at United, med han som sjef, bød mer enn Real Madrid for Gareth Bale, hadde en avtale på plass med Toni Kroos for å komme sommeren 2014, bare for at Louis van Gaal sa nei til avtalen. Han trodde også at Cesc Fabregas ville komme tilbake, og da han møtte Sir Alex så snakket han åpent om at Cristiano Ronaldo nok gjerne ville komme tilbake en dag.

– Det var nivået vi kikket på, sier han.

Før han mener at United nå har ofret tradisjonene sine.

gettyimages-630156674_fotor– United var en klubb med fantastiske tradisjoner, tradisjoner hvor de blant annet valgte britiske managere. Den tradisjonen er borte nå. De hadde tradisjoner med måten de brukte penger på. De forsøkte ikke å konkurrere med andre klubber. De gjorde det de mente var rett, og brukte penger på sin måte. Jeg kan også si at det er en saga blott. (…) De har valgt å gå en ny vei.

Han mener også at Louis van Gaal og Jose Mourinhos utfordringer i jobben, sier noe om størrelsen på oppgaven. Han mener også at han fikk for lite tid.

Les hele saken med Moyes i The Telegraph.