120.000 fra over 500 fans er samlet inn, men vi gir oss ikke. Hjelp oss her!

Vil du hjelpe United, Supporterklubben og Mental Helse Ungdom?
Du kan bidra på Spleis.no. Les mer og vær United ved å bidra her.

Merk: De 1.000 pundene fra United kommer i tillegg til de innsamlede midlene på spleis.no.


Manchester United som klubb har gjort oss stolte de siste månedene.

Selv om coronaviruset har kostet klubben mange titalls millioner med pund så har de tatt ekstra godt vare på sine ansatte og forsøkt å hjelpe så mange som mulig i lokalsamfunnet i Manchester.

Mye av årsaken er det fantastiske arbeidet til Manchester United Foundation.

Men United er større enn bare Manchester.

Nå hjelper de også i Norge.

For et par måneder siden ble Supporterklubben kontaktet av United som ønsket å støtte en norsk organisasjon som bidro til å hjelpe unge mennesker i det som under coronaviruset har vært en spesielt tøff tid.

Håpet var at United sammen med Supporterklubben og United-supportere her i Norge også kan utgjøre en forskjell.

Etter en intern diskusjon i Supporterklubben ble Mental Helse Ungdom spilt inn for United, og nå gir klubben 1.000 pund til Mental Helse Ungdom i Norge. Supporterklubben bidrar også med 5.000 kroner.

– Dette er en global krise og det krever initiativ over hele kloden. Uniteds internasjonale appell gir oss muligheten til å ta del i det, sier John Shiels, administrerende direktør i Manchester United Foundation.

United ga i utgangspunktet 500 pund til Mental Helse Ungdom, men lovet å matche innsamlede midler i Norge med opp til ytterligere 500 pund. Supporterklubben har allerede lovet disse pengene slik at United totalt gir 1.000 pund til den norske innsamlingsaksjonen.

Vil du hjelpe United, Supporterklubben og Mental Helse Ungdom?
Du kan bidra på Spleis.no. Les mer og vær United ved å bidra her.

– United har vist hvor fantastiske de har vært utenfor banen. Nå håper vi at norske United-Supportere viser at de er like fantastiske og bidrar med å hjelpe Mental Helse Ungdom, uansett om det er med 20, 50, 200 kroner eller mer, sier Bernt Hjørnevik, daglig leder i Supporterklubben.

– Det vil være fantastisk om vi sammen kan gå tilbake til United og vise at vi har stått sammen, at vi har vært United og sammen utgjort en forskjell for en del unge mennesker med utfordringer i Norge, fortsetter han.

I 2019 var det nesten 700 personer i Norge som valgte å avslutte sitt eget liv. Flesteparten av disse, cirka 70 prosent, var gutter. Mange, spesielt av guttene, sliter med å være åpne om problemene sine, og coronaviruset har ikke gjort hverdagen enklere.

Mental Helse Ungdom jobber for å øke åpenheten om psykisk helse, forebygging og for å gi barn og unge under 30 år et bedre psykisk helsetilbud.

De driver en hjelpechat, tilbyr samtaleterapi, arrangerer flere ulike leirer og samlinger for de som har behov for det, har flere lokallag rundt omkring i Norge og i Oslo-området reiser de også rundt i en bobil hvor de tilbyr hjelp lokalt.

Det er imidlertid ikke vanskelig å forstå at alt dette koster.

Sånn sett så betyr all hjelp noe, også den fra United, fra Supporterklubben og forhåpentligvis fra deg.

– Det er helt rått at United og Supporterklubben har valgt å støtte oss. Det at de og dere tror på oss, og ser at arbeidet vi gjør faktisk virker, er utrolig kult, sier innsamlingsleder Line Toft i Mental Helse Ungdom.

– Vi håper at alle som leser dette får øynene opp for det vi driver med og hjelper oss frem. Vi trenger all støtte vi kan få, sier hun videre.

Les mer om Mental Helse Ungdom her: – Helt rått at dere vil støtte oss

Manchester United Foundation gjør ikke dette bare i Norge. De spytter til sammen inn flere millioner kroner over hele verden for å bidra til liknende initiativ sammen med andre Supporterklubber.

Vil du hjelpe United, Supporterklubben og Mental Helse Ungdom?

Du kan bidra på Spleis.no. Les mer og vær United ved å bidra her.