– United har bare blitt bedre

Les hva Pep Guardiola sa på fredagens pressekonferanse.

Manchester City-manageren må klare seg uten stjernespissen Sergio Agüero i lørdagens storkamp mot United, men han har brukt de siste ti dagene til å studere Uniteds fire tellende kamper hittil i sesongen.

Detter er hva han sa fredag:

– Jeg har sett Uniteds fire siste kamper de siste ti dagene, og i hver kamp har de blitt bedre. De har mye talent lengst framme i banen. Mata i mellomrommet er farlig, backene er offensive og kvalitetene til Rooney og Ibrahimovic og farten til Martial og dødballene med alle de svære spillerne er umulig å kontrollere,  så de er et topplag.

– Vil du angripe United?

– For meg handler fotball om måten man vinner på. Jeg tror på fortiden, og jeg tror nå og helt til jeg gir meg at man må spille bra for å vinne. Jeg vil ha ballen, jeg vil angripe så mye som mulig, jeg vil kontrollere kampen og slippe til minst mulig kontringer imot.

– Wenger sa at det er mye på spill psykologisk..

– Nei, det er det ikke. Sorry Wenger. Etter kampen….ja, da våkner vi opp igjen dagen etter og forbereder oss til neste kamp mot Borussia Mönchengladbach.

Jose Mourinho– Handler det om Pep mot Mourinho?

– Jeg har sagt flere ganger at jeg har stor respekt for ham. Jeg forsøker alltid å lære fra kollegene mine, og det er det samme med ham. Rivaliseringen er mest medieskapt.

– Mourinho var treneren min, assistenten til Sir Bobby Robson. De siste kampene i Barcelona og Madrid var ikke enkle, men vi møtte hverandre for to-tre uker siden og snakket lett sammen, blant annet med Ronald Koeman og Tony Pulis, så det var helt fint.

– Kommer denne kampen for kjapt?

– Det er det samme for Jose. Han trenger tid og vi trenger tid, men vi får det ikke. Sånn er det bra, og nå skal vi møtes. Vi vil forsøke å gjenta det vi har vært gode på. Mot Stoke kjente jeg imidlertid på hvor tøff Premier League er.

– Og Zlatan?

– Jeg har en masse respekt for Zlatan og alt han har gjort i karrieren. Det er vanvittig det han har gjort. Han er en av de aller beste. Noen spillere trenger tid for å tilpasse seg, men de beste spillerne trenger ikke det.

Guardiola la til at den nye keeperen fra Barcelona, Claudio Bravo er klar, at Sane som ble hentet fra Bundesliga er den som er i best form i troppen nå og at Gündogan føler seg mye bedre. Kompany er også i trening, men der risikerer ikke City noe.