– United fritatt fra utbetaling av kompensasjon

Manchester United og Cristiano Ronaldo ble tirsdag enige om å avslutte sitt forhold etter å gjensidig blitt enige om en terminering av portugiserens kontrakt.

LES OGSÅ: Ronaldo ferdig i United

Reaksjonene har selvsagt tatt av på internett og de aller fleste skriver det at forholdet mellom United og Ronaldo ikke var mulig å reparere etter Ronaldos kommentarer om både klubb og manager.

Sjefsskribent i Manchester Evening News, Samuel Luckhurst skriver at det er kommentaren om respekt rettet mot Ten Hag som gjør at portugiseren nå er ferdig i klubben.

– Manchester United forrådte ikke Ronaldo, Ronaldo forrådte Manchester United. Det er en skam at det endte som det gjorde, men det må stå for Ronaldos regning, skriver Luckhurst.

Daily Mirrors United-korrespondent David McDonnell er enig med Samuel Luckhurst og melder at det ikke var noen vei tilbake etter intervjuet.

– Han forrådte klubben og manageren for personlig vinning. Det er ikke noe som kan tolereres.

Ronaldos tidligere lagkamerat og nå fotballekspert for BT Sport Rio Ferdinand har kommet med en uttalelse til BBC etter at nyheten om pressemeldingen ble kjent.

– Jeg tror begge parter er fornøyde nå. Han har åpenbart gjort det med tankegangen om at han ønsket å komme seg bort fra klubben og ikke var fornøyd. Han gjorde det veldig klart. Jeg tror også at Ten Hag har fått det som han ville i denne situasjonen. Begge parter er fornøyde.

En annen av Ronaldos tidligere lagkamerater, og en som også fikk gjennomgå i Ronaldos intervju var Wayne Rooney. Spisslegenden har uttalt seg i VM-studioet til CNN i forkant av VM-kampen mellom Frankrike og Australia.

– Om jeg er overrasket? Nei. Det fantes ikke noe annet valg, men det er synd fordi han har tjent klubben på en fantastisk måte. Jeg ønsker ham alt god uansett hvor han ender opp.

Spekulasjonene om hvorvidt Ronaldo ville få en stor sluttpakke ved en terminering av kontrakten har svirret helt siden United varslet at de ville gjøre tiltak etter Ronaldos kommentarer under intervjuet med Piers Morgan.

Daily Mails Chris Wheeler skriver på Twitter at Ronaldo ikke får med seg noe av de £16 millionene han har utestående av sin kontrakt som i utgangspunktet løp frem til sommeren 2023. Dette følges opp av både TalkSports Alex Crook og tidligere nevnte David McConnell skriver også at United ikke har noen forpliktelser til å betale Ronaldo noe som helst.

McConnell skriver også videre at Ronaldo fritt kan velge hvem han i fremtiden ønsker å spille for.