Ble rundspilt frem til Hannibal (16) debuterte for U23-laget

U23-laget tapte mot Aston Villa – men vant andreomgangen. Det skjedde blant annet takket være et lovende innhopp fra en svært spennende unggutt.

Manchester Uniteds reservelag gikk på sitt første tap for sesongen da de ble knust av Aston Villa på bortebane.

Villa vant til slutt 4-1, noe som kan forklares delvis med at United manglet mange nøkkelspillere, og delvis av et tilsynelatende feilaktig idømt rødt kort.

Villa ledet 4-0 til pause, og så ut til å smadre United, men et kanonskudd av Aliou Traoré og et usedvanlig lovende innhopp av U23-debutant Hannibal Mejbri (16 år), gjorde at vi fikk enkelte positive svar også. Vi avsluttet kampen med tre 16-åringer på U23-nivå, og med ti mann, og det så i lange perioder av andreomgangen ut som om det var United som spilte elleve mot ti.

Mye av æren for det skal gå til Mejbri, som imponerte både ved å gå tøft inn i dueller, gode pasninger og ikke minst hans driv med ballen. Det så ikke akkurat ut til at han var en 16 år gammel debutant som spilte for et lag med ti mann.

Det er i det minste lovende på en ellers skuffende kveld. United skal ha betalt en betydelig sum for å sikre seg stortalentet fra Monaco, og foreløpig er det grunn til å tro at det etter hvert potensielt kan vise seg å være godt brukte penger.

Det var bare synd at ikke United kom seg i gang litt tidligere.

Mange manglet – hint om onsdagens laguttak?

James Garner. Angel Gomes. Tahith Chong. Dylan Levitt. Brandon Williams. Ethan Laird.

Alle navn på viktige U23-spillere, og ingen av dem var involvert i mandagens U23-kamp mot Aston Villa – av ulike grunner.

Garner, Gomes og Chong var sannsynligvis utelatt på grunn av onsdagens ligacupkamp mot Rochdale. Mason Greenwood har vi ikke nevnt siden han ikke har spilt for U23-laget i det hele tatt.

Laird og Levitt var skadet, og er neppe aktuelle onsdag heller.

Og så har vi Brandon Williams – kanskje kan han være aktuell for en plass i troppen mot Rochdale. At han manglet for reservene var uansett ikke kun på grunn av det, men først og fremst fordi han var suspendert etter å ha blitt utvist mot Fulham i forrige U23-kamp.

HØYAKTUELLE TIL ROCHDALE-KAMPEN: Gomes og Garner.

Villa tok ledelsen

United hadde en OK start på kampen, men i det 14. minutt tok Aston Villa ledelsen.

Indiana Vassilev er ikke bare et usedvanlig bra navn, det er også en spennende angrepsspiller, og han sendte ballen i mål med en finfin avslutning.

Målet kom etter at Dion McGhee gjorde en for dårlig jobb da han skulle bruke kroppen for å skjerme ballen helt ute ved sidelinjen.

Kampen blir et mareritt

Så skjedde det som absolutt ikke skulle skje.

Tyreik Wright ble sendt i bakken, og dommeren dømte straffespark til Aston Villa. I tillegg viste dommeren ut Di’Shon Bernard. MUTVs kommentatorteam (Gardner og Thornley) var usikre på om det skulle vært straffespark i det hele tatt, og ble tryggere og tryggere på at det røde kortet var feil.

Wright sendte Kovar feil vei, og Villa hadde to mål mer enn United, og én mann mer.

United byttet inn 16 år gamle Will Fish for Dion McGhee, uten at det hjalp veldig: Jacob Ramsey scoret to mål til for Villa før pause, og forsvaret hang rett og slett ikke godt nok sammen.

Villa var gode mot ti mann, kombinert med at United ikke imponerte i undertallsspillet.

MINDRE Å SMILE FOR MOT VILLA: Di’Shon Bernard (til høyre på dette bildet, med Ethan Laird på sin venstre side) skjønte lite av utvisningen.

Traoré reduserer med kanonkule

Villa fortsatte å dominere i andreomgangen, og de hadde flere store sjanser i starten av andreomgangen, og burde egentlig ledet med fem eller seks mål.

Det ble heller United som scoret det neste målet. Aliou Traoré kan ikke sies å ha hatt en stor kamp, men reduseringsmålet hans var det høy klasse over. Han fant seg rom han kunne avslutte fra, og hvilken avslutning! Han dunket ballen i mål fra distanse med en kanonkule av et skudd, og United ledet dermed andreomgangen.

Noen minutter senere ble Elanga spilt gjennom etter forarbeid av innbytter Mejbri og Traoré, men svenskens skudd gikk utenfor.

Generelt var rett og slett United det beste laget etter at Mejbri kom innpå. Som nevnt innledningsvis imponerte han stort, og United kunne fort redusert flere ganger.

Vi hadde håpet på tre poeng, og en elendig førsteomgang hindret tabelltopp for United, men innstillingen som ble vist i andreomgangen var det minste lovende.

U23: Aston Villa 4–1 (4-0) Manchester United

Premier League 2
Bescot Stadium, Walsall

Mål: 1-0 Indiana Vassilev (14.), 2-0 Tyreik Wright (30.), 3-0 Jacob Ramsey (37.), 4-0 Ramsey (42.), 4-1 Aliou Traoré (69.).
Rødt kort: Dishon Bernard (29.).

Manchester United: Matej Kovar – Arnau Puigmal, Teden Mengi, Di’Shon Bernard  29. , Reece Devine – Aliou Traoré, Ethan Galbraith, Charlie McCann (Hannibal Mejbri, 60.) – Dion McGhee (Will Fish, 36.), Largie Ramazani (Dillon Hoogewerf, 76.), Anthony Elanga.
Ubenyttede innbyttere: Paul Woolston, Charlie Wellens.