Unggutter med skyhøyt potensiale

Paul Scholes bruker store ord i sine karakteristikker av Paul Pogba & Co. Her kan du lese hva United-legenden sier om åtte av klubbens unggutter.

Det er i den seneste utgaven av magasinet United Review at rødtoppen har kommet med sin dom over åtte av de unge, lovende spillerne i stallen.

Fellesnevneren for de åtte som har vært under lupen, er at samtlige har blitt registrert med draktnummer denne sesongen.

Og Scholes’ karakteristikker tatt i betraktning; Manchester United-fremtiden ser unektelig svært lys ut.

Navn: Paul PogbaPosisjon: MidtbaneAlder: 18Nasjonalitet: Fransk

– Paul Pogba er en stor og sterk spiller. Han er svært begavet i form av tekniske detaljer, og det samme gjelder fysikken og tempoet hans. Det han imidlertid må jobbe med, er pasningsspillet. Men, med en gang han får skikk på dette, har han potensialet til å bli en spiller i det absolutte toppsjiktet.

– Han fikk komme inn som innbytter i kampen mot Leeds, og da gjorde han det bra. _____________________________________________________________________________ Navn: Larnell ColePosisjon: MidtbaneAlder: 18Nasjonalitet: Engelsk

– Larnell Cole er en fabelaktig ‘all-rounder’! Han kan spille ute til høyre, sentralt på midtban, og sannsynligvis også i andre posisjoner. Han er ekstremt rolig med ballen i beina, han har evnen til å score mål og lage sjanser, og jeg tror han har en god mulighet til å bli en svært god spiller for klubben.

– Han har imponert meg veldig, og det virker rett og slett som om ballen er limt til foten hans. Han vet også alltid hvor på banen han skal befinne seg, hvilket selvsagt er en stor fordel når du er midtbanespiller.

_____________________________________________________________________________

Navn: Zeki FryersPosisjon: ForsvarAlder: 19Nasjonalitet: Engelsk

– Zeki Fryers gjorde sakene sine veldig godt i debuten mot Leeds. Han er forsvarsspiller, og da kreves det at han er stor og fysisk sterk. Han har en fin venstrefot, og den kan han forhåpentlig også bruke til å finne medspillere fremover i banen.

– Riktignok kunne du se antydninger til litt nerver, men da hjalp det at han hadde så mange rutinerte spillere rundt seg. Og forestillingen hans på Elland Road var likevel glimrende. Per nå mener jeg han er bedre som midtstopper enn som back, men i fremtiden kan han kanskje også gi Patrice Evra litt konkurranse. Jeg håper han klarer å spille seg inn på førstelaget!

_____________________________________________________________________________

Navn: Michael KeanePosisjon: ForsvarAlder: 18 Nasjonalitet: Engelsk

– Michael Keane har vært veldig bra. Jeg hadde ikke sett ham så mye tidligere, men han har virkelig gjort sakene sine godt. Han er svært dyktig til å lese spillet, og han har også evnen til å bli med fremover i banen.

– Han har evnen til å utrette ting når han vinner ballen, og det kan være for eksempel gode pasninger eller veggspill. Han er veldig god med ballen.

_____________________________________________________________________________

Navn: William KeanePosisjon: AngrepAlder: 18Nasjonalitet: Engelsk

– Jeg har veldig sansen for Will Keane, og jeg tror han er kapabel til å bli en toppspiller. Han har veldig god touch og veldig gode bevegelser. Han er også teknisk begavet.

– Nå han virkelig er i dytten – og spiller med litt temperament, er han så godt som ustoppelig. Han spilte som enslig angriper mot Norwich, som stilte med et veldig erfarent mannskap, og da gjorde han det ekstremt bra. Han er en stor og sterk gutt, men han kunne gjerne blitt litt slemmere. Ikke at han skal skade folk, men han ville trolig blitt enda bedre dersom han brukte kroppen litt mer.

_____________________________________________________________________________

Navn: Jesse LingardPosisjon: MidtbaneAlder: 18Nasjonalitet: Engelsk

– Jesse Lingard er veldig komfortabel med ballen, og han har evnen til å ta seg forbi folk og til å score mål. Barcelona har vist hva de kan utrette med spillere som ikke helt har høyden på sin side, og dette kjenner jeg igjen både i Larnell Cole og Jesse. Ingen av dem er særlig store av vekst eller sterke, men likevel er de begge svært dyktige til å holde på ballen.

_____________________________________________________________________________

Navn: Marnick VermijlPosisjon: ForsvarAlder: 19Nasjonalitet: Belgisk

– Han har virkelig vist hva han er god for de siste ukene. Fysisk og defensivt er han veldig bra, og han også er målfarlig selv fra sin posisjon på høyrebacken. Han er sterk og rask, og også veldig anvendelig. Han kan spille venstreback, høyreback, sentral midtbane… ja, han kan bekle en rekke posisjoner, og spillere som ham er det alltid behov for.

_____________________________________________________________________________

Navn: Tom ThorpePosisjon: ForsvarAlder: 18Nasjonalitet: Engelsk

– Jeg har dessverre sett litt lite til Tom Thorpe denne sesongen. Det kommer som en konsekvens av at midtstopperne på reservelaget har gjort det så godt denne sesongen. Uansett, Tom er en spiller som jobber knallhardt, og han vil få sjansen for reservene etter hvert.

– Han er til å stole på, han er fa til å lese spillet, og han er heller ikke redd for å sette frem hodet i en duell selv om han vet det kan bli smertefullt. Han er rett og slett en ærlig lagspiller.