zidsun

Se Zidanes herlige scoring da United ble utslått

Se nederst for en enkel live-oppdatering.

Manchester Uniteds unge U21-lag er utslått av denne sesongens Papa Johns Trophy-turnering (tidligere EFL Trophy), der de har møtt League One- og League Two-lag.

United tapte først 3-2 mot Lincoln, slo så Bradford 3-0, men tapte onsdag kveld 2-1 borte mot et ungt Sunderland-lag.

Dermed snipp, snapp, snute for United-laget.

35 avslutninger mot mål

Det ble en vill kamp på Stadium of Light onsdag, hvor begge lag så ut til å legge igjen forsvarsspillet i garderoben. I stedet fokuserte de på å dytte spillere frem i banen, og den ene avslutningen avløste den andre. På begge sider.

Da dommeren blåste av hadde United fyrt av 18 ganger mot Sunderlands 17 forsøk. 35 avslutninger mot mål på 90+5 minutter, altså.

Tre av avslutningene smalt i stolpen de første 45 minuttene.

Joe Hugill burde gitt United ledelsen allerede etter to minutter mot gamleklubben, men da han rundet keeper og hadde åpent mål så klarte han å sette avslutningen stolpe ut.

Like før pause var det Zidane Iqbal som traff stolpen.

Nydelig United-mål til ingen nytte

Etter pause ble det imidlertid hjemmelaget som tok ledelsen da nevnte Hugill med ryggen mot Sunderlands mål skulle sende ballen tilbake til en spiller på Uniteds 16-meter. Dessverre gikk ballen til en motspiller, og like etter lå den i nettet bak Dermot Mee.

United utliknet imidlertid etter en kort corner og et herlig Iqbal-skudd like etter, og dermed levde håpet om avansement.

United fulgte også opp med to store sjanser på to minutter rett etter 1-1-scoringen, men så scoret plutselig Sunderland litt ut av intet.

Det maktet aldri United å svare på.

Dermed exit for United-gutta etter gruppespillet.

Totalt sett var det en kamp med svært variabel kvalitet, fra de fleste spillere, og egentlig var det derfor vanskelig å konkludere så mye ut av om enkeltspillere. Iqbal viste seg frem i glimt, men det føltes som om dette var en kamp gutta kunne vunnet på en litt mer normal dag. Mange spillere varierte for mye, selv om undertegnede personlig likte energien til Charlie McNeill, selv om han forble målløs i denne kampen.

Sunderland 2-1 Man. United U21

Papa John’s Trophy,
Stadium of Light

Mål: 1-0 Dyce (50), 1-1 Iqbal (57), 2-1 Wearne (66)

United: Dermot Mee – Charlie Wellens (Marc Jurado 90+2), Paul McShane, Bjorn Hardley, Alvaro Fernandez – Dillon Hoogewerf (Omari Forson 81), Charlie Savage, Zidane Iqbal, Sam Mather – Charlie McNeill, Joe Hugill (Manni Norkett 81)

Ubenyttede innbyttere: Radek Vitek, Sam Murray, Rhys Bennett, Ethan Ennis,

Vi oppdaterer med de viktigste hendelsene fra kampen.

90+5: Slutt. United er utslått av Papa Johns-turneringen med League One- og League Two-lag.

90+2: Bytte. Wellens ut med en smell. Jurado inn.

90: United presser, men uten å skape sjanser.

86: En ekstremt stygg takling av en Sunderland-spiller på Iqbal, stuper inn i ham med skallen først mot hans skalle, men heldigvis ingen skade. Merkelig at det ikke ble gult (eller rødt?) kort. Vilt.

81: Bytter. Forson og Norkett inn. Hoogewerf og Hugill ut.

78: Greit å gjenta at United er utslått av turneringen med tap, men at det blir straffespark hvis det ender uavgjort.

74: God United-sjanse. Fernandes tversover til Hoogewerf, som la over til venstre igjen og skuddet mot krysset slått til corner av keeper, tidligere United-spiller Jacob Cairney.

73: God Sunderland-sjanse, men avslutningen fra god posisjon på nærmeste stolpe et par meter utenfor.

70: Hoogewerf med to raid inn i feltet de siste minuttene, men litt halvveis med avgjørelsene sine.

66: 2-1 Sunderland. Det er så åpent i denne kampen. Sunderland rundt på høyre, overtall inne i feltet, flott innlegg og kontant heading via bakken og inn i hjørnet bak Mee.

59: Stor United-sjanse igjen. McNeill helt alene med keeper, keeper på halvdistanse, avslutning på direkten, men alt med den avslutningen ble galt – og den gikk løst inn til keeper.

58: Stor United-sjanse. Hugill i bakrom, alene med keeper litt skrått, reddet til corner. Alt har snudd på et par minutter.

57: 1-1 Iqbal. Kort corner. Kort pasning inn i 16-meteren. Iqbal får den, skrått hold, like innenfor hjørnet av 16-meteren, men finner rom og dunker ballen i bortre kryss. For en avslutning. Iqbal scoret i landslagspausen også for Irak U23.

55: Nesten United. Og så plutselig treffer United med fire strake pasninger, og da fikk McNeill en god skuddsjanse litt skrått fra høyre. Skuddet på vei mot hjørnet, men dessverre blokkert på veien.

54: Bare Sunderland etter målet. Uniteds pasningsspill helt grusomt i perioder av denne kampen. Taklet overhodet ikke at Sunderland står høyt, og sparker ballen rett til motstander igjen og igjen. Nå var det Mee som akkurat glapp en corner, og nytt kaos i United-forsvaret.

50: 1-0 Sunderland. Hjemmelaget presser høyt, Hugill med ryggen mot motstanders mål, skal sende tilbake til en spiller på egen 16-meter, men rett til en Sunderland-spiller – og på den andre avslutningen deretter scorer hjemmelaget med et hardt skudd i nettaket.

50: Fortsetter litt i samme sporet. Hugill med en avslutning rett på keeper. Sunderland med en hard avslutning like utenfor.

46: 2. omgang er i gang (21.05 skandinavisk tid).

45+1 : Pause. En åpen kamp med mange avslutninger og tre stolpetreff. Det ble sagt underveis i 1. omgang på MUTV at dette ikke kommer til å ende 0-0. Det gjør det kanskje heller ikke, men så langt er stillingen likevel 0-0. Kvaliteten er varierende.

42: To store United-sjanser på få sekunder: Først Hoogewerf med åpen skuddsjanse fra 14 meter. Blokkert. Så Iqbal-skudd, forbi alle, men stolpe ut. Omgangens tredje stolpetreff.

32: Sjanse United. Endelig satt pasningsspillet. Til slutt Wellens til Hoogewerf i feltet, han skaffet seg rom til avslutning, men avslutningen via en spiller, over mål og til corner.

29: Fin redning av Mee på en avslutning fra venstre. United-gutta virker stresset i pasningsspillet, Sunderland får en del ut av det tidvis høye presset sitt.

25: Fortsatt mange avslutninger på hver side, men uten at det er direkte farlig. Sunderland virker hakket bedre.

14: Stor Sunderland-sjanse: United fikk ikke klarert et frispark, og etter litt frem og tilbake så skyter en Sunderland-spiller stolpe ut. To stolpeskudd på 14 minutter.

13: Ingen store sjanser de siste minuttene, men en veldig åpen kamp så langt – med flere avslutninger og mye som skjer i og rundt hver 16-meter.

5: Sunderland med et par halvsjanser de siste par minuttene, så hyggelig onsdagsunderholdning dette her.

2: GIGANTSJANSE UNITED: For løst tilbakespill, Hugill plukket ballen mot gamleklubben, passerte keeper og skulle sette den i åpent mål fra litt skrått hold, men traff stolpen. Skulle scoret. McNeill så med stor mulighet på stolpe-returen, men han gled da han skulle ta kontroll over ballen og score.

1: Kampen er i gang. Merk at Sunderland også sender utpå et lag som nesten kun har unggutter i seg, så det er ikke League One-laget til Sunderland som United-gutta møter her.