Uenighet rundt overgangssum

Blackburns eiere krever mer penger for Phil Jones, til tross for utkjøpsklausul i spillerens kontrakt.

På onsdag skjedde det plutselig svært mye på kort tid i forbindelse med Phil Jones’ fotballfremtid. Først ble det rapportert at han var på medisinsk sjekk hos Liverpool, før kontrabeskjeden kom rett etterpå: Phil Jones er ikke på medisinsk sjekk hos Liverpool, men hos erkerival Manchester United!

Overgangen så ut til å være et faktum. Rapportene sa at Jones hadde bestått den medisinske testen og var enig med United om en femårskontrakt, og det ble bare ventet på en offisiell bekreftelse fra klubbhold. Denne bekreftelsen kom imidlertid ikke. Verken onsdag kveld, torsdag eller fredag. Jones dro til U21-EM i Danmark, men ingenting ble sagt om en overgang.

Nå melder flere engelske medier at årsaken til denne utsettelsen skal være at Blackburns eiere ikke er fornøyde med overgangssummen på £ 16.5 millioner tilbudt av United, som ifølge en klausul Jones’ kontrakt skal være tilstrekkelig til å kjøpe 19-åringen fri fra kontrakten.

Eierne, den indiske Venky-gruppen, mener at denne summen kun er nok til å få lov til å snakke med Jones om en overgang, før et mer passende tilbud blir lagt på bordet. Eierne mener at interessen fra United, Liverpool og Arsenal gjør at de nå kan kreve £ 25 millioner for talentet.

Deres rådgivere prøver ifølge rapportene imidlertid å overbevise familien om at en utkjøpsklausul er en utkjøpsklausul, og at denne må respekteres. Det skal ikke være noen bekymring i Manchester United-leiren med tanke på overgangen.

Kilde: The Telegraph