UEFA: Det røde står!

UEFA bekrefter i dag at Darren Fletcher sitt røde kort i går er gjeldende, og at skotten dermed mister Champions League-finalen 27. mai.

Når det gjensto 15 minutter av gårsdagens oppgjør fikk Arsenal straffe etter en duell mellom Darren Fletcher og Cesc Fabregas. Sistnevnte fikk straffespark, og førstnevnte fikk som følger av dette direkte rødt kort av den italienske dommeren for kvelden, Roberto Rosetti. Det røde kortet var veldig strengt idømt, og det kunne se ut som at Fletcher var på ball på reprisen. Skotten har også fått støtte fra alle hold, deriblant Arsenals manager Arsene Wenger.

Til tross for at Fletcher har en god sak, har UEFA altså bestemt at det røde kortet er gjeldende. UEFA begrunner sitt avslag med at den eneste mulige protestgrunnen kunne vært om det var feil mann som hadde fått kortet, noe som ikke var tilfelle i går. Dermed vil altså det tvilsomme røde kortet fra i går stå.

Sir Alex Ferguson håpte i det lengste på at dommer Rosetti skulle innrømme feilen sin, og dermed forhindre suspensjon for Fletcher. Dette skjedde ikke, og marerittet er dermed et faktum for midtbanespilleren. "Han er skuffet, og har all grunn til å være nettopp det. Han er en av de mest ærlige spillerne i fotballen, og det er en tragedie at han mister finalen." medføler Sir Alex via SkySports.