Uavgjort for Wilson & co.

Englands U20-landslag fikk slett ikke den starten på årets Toulon-turnering som de hadde ønsket seg.

Etter først å ha tatt en tidlig og oppskriftsmessig ledelse, måtte det til slutt en sen utlikning til for å sikre 3-3 og ett poeng i åpningskampen mot et på forhånd nederlagsdømt marokkansk lag. At Wolverhamptons Dominic Iofra ble utvist tidlig i 2. omgang gjorde naturligvis ikke oppgaven enklere for Aidy Boothroyds mannskap, som fikk en tøff jobb mot aggressive nordafrikanere.

Demarai Grays åpningsmål ble besvart med to kjappe før kvarteret var unnagjort, før Sunderlands Duncan Watmore brakte  balanse i stillingen. Marokkanerne fikk likevel siste stikk med sitt 3-2-mål før lagene gikk i garderoben (i Toulon-turneringen spilles det 2×40 minutter).

England pøste på for nok en utlikning etter pause, men mistet noe av piffen etter utvisningen av Iofra. Men så, idet det gjensto to fattige minutter, dukket Arsenals Chuba Akpon opp i det marokkanske feltet. Der banket han ballen opp i krysset og reddet dermed engelskmennene fra en skjebne som på øyriket fort ville ha blitt karakterisert som pinlig.

Rolig kveld for Wilson

James Wilson, som er eneste United-spiller i den engelske troppen, spilte fra start, men uten å utmerke seg spesielt. Han kom til en god sjanse like før pause, med en kanon som ga den marokkanske keeperen visse problemer, og han var også toneangivende under den engelske offensiven i perioden like etter pause. Etter utvisningen av Iofra mistet han imidlertid, i likhet med de fleste andre, noe av piffen. Han fikk avløsning etter 73 minutters spill.

Lørdag står Elfenbeinskysten for tur, og deretter følger Mexico (3. juni) og Kina (5. juni), før turneringen avsluttes 7. juni.

England 3-3 Marokko

08. min.: 1-0 Gray (Birmingham)
13. min.: 1-1 Hajhouj
14. min.: 1-2 Bencharki
24. min.: 2-2 Watmore (Sunderland)
39. min.: 2-3 Bencharki
78. min.: 3-3 Akpon (Arsenal)