Mange spart til Partizan – United med imponerende comeback

U23-laget slo Swansea etter uheldig start på kampen.

Manchester United-reservene spilte mandag kveld borte mot Swanseas U23-lag, og spillere som Brandon Williams, Angel Gomes, Tahith Chong og James Garner glimret med sitt fravær.

De er alle ventet å spille en rolle i torsdagens bortekamp mot Partizan.

Spillerne som faktisk spilte gjorde uansett en god jobb. United havnet tidlig under, men slo hardt tilbake, og vant enkelt 4-1.

To mål det første kvarteret

Det var en livlig start på kampen, og United var i kampens femte minutt svært nære ved å ta ledelsen. Ethan Laird har vært ute med skade siden august, men var tilbake her, og han fortsatte der han slapp: ved å bidra godt offensivt. Han slo på strålende vis inn fra høyrebacken, men Arnau Puigmals avslutning var dessverre ikke god nok.

Minuttet etterpå tok heller Swansea ledelsen.

Et skudd fra Keiran Evans gikk via Teden Mengi, noe som bidro til at Matej Kovar i United-buret ikke klarte å redde et skudd av typen han ellers vanligvis tar uten store problemer.

United utlignet uansett før kvarteret hadde gått. Largie Ramazani ble felt like utenfor Swanseas sekstenmeter, og plasserte selv frisparket i mål.

UTLIGNET: Largie Ramazani.

Store sjanser, Mengi-skade og United-ledelse

Rett etter at kvarteret var spilt, hadde Swansea en stor sjanse til å ta tilbake ledelsen.

Samtidig var det ingen tvil om at United spilte bedre. D’Mani Mellor, i likhet med Laird tilbake fra skade, hadde to gode sjanser til å gi United ledelsen, mens spesielt målscorer Ramazani ga Swansea-forsvaret trøbbel. Ethan Laird danset også ved mange anledninger forbi backen på sin side, som om det bare var en kjegle han skulle forbi – gledelig å se.

Teden Mengi måtte dessverre ut med en skade (det så ut som en skade i mage/buk) i det 37. minutt, og inn kom Max Taylor – tilbake etter å ha fått kreftdiagnosen i 2018.

(Les mer om Taylor i egen sak her.)

Noen minutter etterpå slo Dylan Levitt en nydelig gjennombruddspasning til Aliou Traoré, og ballen havnet i hånden til en forsvarsspiller, og dermed ble det straffespark til United. Levitt, kaptein for anledningen, satte straffesparket sikkert i mål.

SCORET SIKKERT PÅ STRAFFE: Dylan Levitt.

Laird lekte med Swansea

United beholdt overtaket i andreomgangen, og Levitt fortsatte med å være toneangivende for United med sitt gode pasningsspill og harde arbeid – han tok lederrollen som James Garner ofte har på dette laget.

Ethan Laird er tidvis nesten umulig å stoppe, og i det 69. minutt danset han seg inn i Swansea-forsvaret, og slo lavt inn fremfor mål, men dessverre rakk ikke Ramazani & co helt frem til ballen.

I det 75. minutt betalte et av Laird sine innlegg seg. Etter å ha lekt seg forbi en forsvarsspiller slo han et strålende innlegg. Det headet D’Mani Mellor i stolpen, og inn i mål via keeper Josh Gould. Gould blir kreditert målet, men uansett herlig fra comebackgutta Laird og Mellor. Laird ble byttet ut noen minutter etterpå, og erstattet av 16-åringen Dillon Hoogewerf (Puigmal gikk bak som høyreback).

IKKE KREDITERT MÅLET, MEN…: D’Mani Mellor imponerte som vanlig med innsatsen, og hans heading førte også til 3-1-ledelse.

Avsluttet med en piruett

På overtid av kampen økte United til 4-1, og det var et vakkert mål å fastsette sluttresultatet med. Aliou Traoré mottok ballen litt ute mot venstresiden i Swansea-boksen, tok en piruett for å komme seg forbi en Swansea-forsvarsspiller eller to, og dunket ballen i mål.

Virkelig en verdig avslutning på et imponerende comeback.

West Ham vant også, så United er fortsatt «bare» på andreplass i U23-ligaen, men uansett en god bortekamp av United.

U23: Swansea City 1–4 (1–2) Manchester United

Premier League 2, div. 2
Landore Training Centre

Mål: 1-0 Keiran Evans (6.), 1-1 Largie Ramazani (14.), 1-2 Dylan Levitt (str. 42.), 1-3 Josh Gould (selvmål 75.), 1-4 Aliou Traoré (91.).

Manchester United: Matej Kovar – Ethan Laird (Dillon Hoogewerf, 80.), Teden Mengi (Max Taylor, 37.), Di’Shon Bernard, Reece Devine – Dylan Levitt (C), Aliou Traoré – Arnau Puigmal, Ethan Galbraith, Largie Ramazani – D’Mani Mellor.
Ubenyttede innbyttere: Dion McGhee, Paul Woolston.