Newcastle United v Manchester United: U18 Premier League

16-åring med mål og to målgivende pasninger i U23-debuten

Omari Forson er fortsatt bare 16 år, og debuterte mandag kveld på U23-laget mot Derby, og for en U23-debut det ble.

Han hadde den målgivende pasningen til Uniteds første, som Anthony Elanga scoret etter 26 sekunder.

Scoret Uniteds fjerde med en kald avslutning.

Hadde den målgivende til Uniteds femte.

Han var attpåtil involvert i Uniteds andre og tredje mål også.

Spillere som Anthony Elanga og Shola Shoretire leverte svært gode søknader om å bli involvert mot Roma på torsdag, med to mål hver.

Pangåpning for begge lag

Det tok ikke akkurat lang tid før de første målene kom i Loughborough.

United gikk rett i angrep, med et flott angrep som involverte Mark Helm, Hannibal Mejbri og den 16 år gamle U23-debutanten Omari Forson, og sistnevnte spilte frem Anthony Elanga som dunket ballen i mål etter rundt 26 sekunder av kampen. Litt av en åpning.

Uniteds U23-lag har sluppet inn mye i det siste – de hadde sluppet inn elleve mål i de fire foregående kampene – og baklengsmålet som kom i det fjerde minuttet burde vært unngått. Will Fish hadde en uheldig involvering da han prøvde å stoppe hjemmelaget, og Olamide Ibrahims skudd var det lite å gjøre med for Matej Kovar i United-buret.

Begge keeperes første ballberøring ble å hente ballen ut av motstanderens nett.

elanga33
IMPONERENDE SVENSKE: Anthony Elanga scoret to – det første etter bare 26 sekunder.

Derby tok ledelsen – men United utlignet igjen

Om forsvarsspillet ikke var godt på Derbys utligning, så var det definitivt heller ikke godt da de scoret sitt andre mål. Først klarte ikke Max Taylor eller Reece Devine å klarere skikkelig, og Devine mistet ballen ute på siden. Ballen havnet hos Derby-toppscorer Cameron Cresswell, som fikk litt for god tid til å skyte (nevnte Taylor må nok ta mesteparten av skylda for det), og skuddet var igjen meget godt.

Heldigvis kom utligningen raskt for Uniteds del.

United bygde rolig opp et godt angrep, og Mark Helm (for anledningen på høyreback) kom seg til innlegg. Charlie McCann skulle prøve å skyte, men traff ikke skikkelig, og ballen spratt ut igjen til Ethan Galbraith, som banket ballen i mål fra distanse.

SCORET: Ethan Galbraith. Senere i kampen måtte han ut med smerter i kneet.

3-2 og 4-2 til United

United rakk to mål til før pause.

Først leverte United en meget god kontring i det 39. minutt hvor Forson spilte gjennom Anthony Elanga, som gjorde en god jobb med å komme seg til skudd ved å vende unna en Derby-forsvarsspiller, men svenskens skudd ble stoppet av keeper – før Shoretire satte returen i mål.

På overtid av førsteomgangen tok Shoretire på seg servitørrollen da han spilte ballen gjennom til Omari Forson, og den 16 år gamle debutanten trillet ballen kaldt mellom beina på keeper og inn i mål.

4-2 var resultatet til pause.

Manchester United v Chelsea - Premier League 2
MÅLSCORER OG SERVITØR: Shola Shoretire, her fra Chelsea-kampen som han snudde med to scoringer like før pause.

Elanga og Shoretire fikset nummer fem og seks

Andreomgangen ble ikke en lignende målfest som den første, og kanskje var været litt av grunnen til det. Det var ikke akkurat pent vær før pause heller, men i den andre omgangen var det tidvis både mye vind og ganske kraftig regn.

Etter hvert ble det litt bedre, og mot slutten kom det også flere mål.

I det 72. minutt slo United en kort corner, og Elanga fikk ballen av Hannibal Mejbri. Elanga løp innover, spilte vegg med Omari Forson, og da Elanga fikk ballen tilbake så skrudde han den inn i det lengste hjørnet.

Noen minutter senere slo Elanga lavt inn til Shoretire, som Derby-forsvaret hadde gitt altfor mye rom fremfor mål, og Shoretire satte ballen enkelt i mål.

Like etter dette ble Forson erstattet av en annen debutant, Zidane Iqbal. Han var også nær en U23-drømmedebut med scoring, men kom seg akkurat ikke på den.

Det endte 6-2 i Loughborough.

U23-lagets siste ligakamp for sesongen er for øvrig også mot Derby. Hjemmekampen mot The Rams spilles mandag kveld om en uke.

DEBUTERTE OGSÅ PÅ U23-NIVÅ: Zidane Iqbal, her fra en U18-kamp mot Newcastle.

U23: Derby 2–6 (2-4) Manchester United

Premier League 2
Loughborough University Stadium

Mål: 0-1 Anthony Elanga (1.), 1-1 Olamide Ibrahim (4.), 2-1 Cameron Cresswell (31.), 2-2 Ethan Galbraith (33.), 2-3 Shola Shoretire (39.), 2-4 Omari Forson (45+1.), 2-5 Elanga (72.), 2-6 Shoretire (76.).

Manchester United: Matej Kovar – Mark Helm, Max Taylor, Will Fish (Álvaro Fernandez, 46.), Reece Devine – Ethan Galbraith (Charlie Wellens, 57.) – Charlie McCann, Shola Shoretire – Omari Forson (Zidane Iqbal, 77.), Hannibal Mejbri, Anthony Elanga.
Ubenyttede innbyttere: Ondrej Mastny, Charlie McNeill.

LIVE:

1: Kampen er i gang!

1: MÅL! United går rett i angrep, og Anthony Elanga scorer etter bare 26 sekunder! Og det var vel målgivende av debutant Forson? Fint angrep som også involverte Hannibal Mejbri og Mark Helm, i alle fall. Elanga tok med seg ballen litt ut, for å hindre en Derby-forsvarsspiller i å blokkere, og så skyter han ballen kontant i mål.

4: MÅL. Derby utligner. Ikke godt forsvarsspill av Will Fish, og Ibrahim dunker inn et flott Derby-mål.

12: Will Fish får et fortjent gult kort etter å ha laget frispark ute på kanten. Derby-spiller Cresswell, Derbys toppscorer, ligger nede.

26: Nå er det Hannibal Mejbri som ligger nede. Han får, som så ofte før, røff behandling fra motspillerne.

29: Hannibal kan spille videre, og det tok ikke mange sekunder før flere Derby-spillere prøvde å takle ham igjen!

31: MÅL. Cameron Cresswell med et glimrende langskudd for Derby. Ikke imponerende forsvarsspill av United der heller. Først slurv fra Max Taylor og Reece Devine, og så er det ingen som kommer skikkelig opp i Cresswell før han fyrte av.

33: MÅL! Ethan Galbraith med et herlig langskudd.

38: Gult kort på målscorer Ethan Galbraith.

39: MÅL! Shola Shoretire setter ballen i mål etter en herlig United-kontring. Anthony Elanga kom seg til skudd på glimrende vis, keeper stoppet skuddet, men Shoretire scoret på returen. Mejbri og Forson også involvert i kontringen.

45+1: MÅL! Drømmedebut på U23-laget for 16 år gamle Omari Forson! Spilles gjennom av Shola Shoretire, og triller ballen mellom føttene til Derby-keeperen.

PAUSE. Derby County 2-4 Manchester United.

46: Andre omgang er i gang.

46: BYTTE: Álvaro Fernández har kommet inn for Will Fish. Ser ut til at Devine da flyttes inn som stopper, og at Fernández kommer inn sin vanlige venstrebackposisjon.

46: Ingen mål i løpet av det første halvminuttet. Skuffende.

55: Været i Loughborough er definitivt vått nok.

57: BYTTE: Charlie Wellens inn for Ethan Galbraith, som fikk problemer med kneet nå. Wellens inn på høyreback, Helm frem på midtbanen.

60: United snytt for et soleklart straffespark. Álvaro Fernández blir felt, og Derby-spilleren er ikke nærheten av ballen. Veldig snodig dømming.

62: Stygg Derby-takling på Shoretire like utenfor sekstenmeteren, frispark til United. Farlig hold!

64: Elangas frispark går over. Mulig vinden tok den litt også.

72: MÅL! Anthony Elanga setter inn Uniteds femte. Flott avslutning. Spilte vegg med Omari Forson før han satte ballen i det lengste hjørnet.

73: Derby treffer stolpen.

76: MÅL! Shoretire scorer. Nydelig spill av United. Elanga sender et lavt innlegg inn til Shoretire som får rom fremfor mål, og avslutter kaldt.

77: BYTTE: Hannibal Iqbal erstatter Omari Forson. Iqbal debuterer også på U23-nivå!

90+1: Det er lagt til tre minutter.

90+1: Ikke så langt ifra at Zidane Iqbal fikk satt inn 7-2 for United nå. Kunne vært nok en U23-drømmedebut!