U21 spilte 1-1 mot Stockport

Timothy Fosu-Mensah reddet uavgjort i en for Uniteds del heller svak forestilling på Edgeley Park.

17-åringen fra Amsterdam slo til etter knappe timen da han avsluttet et pent angrep ved å sette ballen kontant i nettet bak hjemmelagets keeper. Det var en scoring som altså skulle vise seg å bli kampens siste.
På forhånd hadde Karl Ledsham sendt hjemmelaget i en meget fortjent ledelse en halv time ut i første omgang.

Det var heller ikke en hvilken som helst scoring som havnet i nettet bak Joel Pereira. Med United-keeperen på halvdistanse, sendte Ledsham avgårde en suser nesten fra midstreken. Ballen traff undersiden av tverrliggeren, og Uniteds sveitsiske sisteskanse kunne ikke gjøre annet enn å hjelpe den over målstreken.

Stockport-dominans

På tidspunktet for åpningsmålet hadde ikke United en gang vært i nærheten av en målsjanse. Det var Stockport opp og Stockport i mente, og de rødkledde gjestene hadde mer enn nok med å holde unna.
Faktisk skulle det gå hele 39 minutter før det endelig ble litt action også i Stockport-feltet. Da var en av hjemmelagets forsvarere på nippet til å skli ballen i eget nett etter en corner.

Bedring i 2. omgang

For Uniteds del tok det seg opp etter pause. Fosu-Mensah var umiddelbart frempå med et skudd like utenfor, og selv om Stockport svarte med en kanon som nesten svidde hull i Pereiras keeperhansker, var det United som omsider fant nettmaskene ved nevnte Fosu-Mensah.

Deretter ble Joel Pereira satt på flere store prøver mens Stockport presset på i sine forsøk på å gjeninnta ledelsen. Etter hvert gikk imidlertid mye av luften ut av hjemmelaget. Dermed tok United over, og både Fosu-Mensah og de to innbytterne, Ashley Fletcher og Demetri Mitchell, kom nærme uttelling før dommeren blåste for full tid.

Stockport 1-1 United U21

Treningskamp, Edgeley Park

30. min.: 1-0 Ledsham
59. min.: 1-1 Fosu-Mensah

United: Joel Pereira; Donald Love (kapt.), Paul Digby (på prøve fra Barnsley), Cameron Borthwick-Jackson, Guillermo Varela; Sadiq El Fitouri (Ashley Fletcher, 46.), Timothy Fosu-Mensah (Demetri Mitchell, 84.), Matt Willock, James Weir; Devonte Redmond.
Uben.innb.: Kieran O’Hara, Joe Riley, Scott McTominay, Josh Doughty

Forhåndsstoff fra tidligere:

U21 møter Stockport

Warren Joyce tar U21-laget sitt med til Edgeley Park.

Kveldens oppgjør mot Conference North-klubben fra Manchesters sørlige utkant, blir U21s fjerde kamp for sommeren.
Tidligere har det blitt 3-3 i treningskamp mot Salford City og 3-5-tap i straffekonkurranse mot League One-klubben Rochdale. I sistnevnte kamp sto det 0-0 etter 90 minutter, før United feilet i nervetesten fra 11-meteren. Det fikk som følge at årets Lancashire Senior Cup-finale blir uten deltakelse av de regjerende mesterne fra Old Trafford.

Brakseier i «all hemmelighet»

I tillegg til disse to kampene ble det sist torsdag også blitt spilt en kamp bak lukkede dører, mot Bury på Manchester Citys tidligere treningsfelt på Carrington. Der ble det endelig seier for de unge rødtrøyene som slo til med nedsablingssifrene 6-1.

Henderson lånes ut

dh1
Dean Henderson, utlånt til Stockport.

Tirsdag kveld står altså Stockport County for tur på Edgeley Park, et Stockport som har gjort kunststykket å få til en avtale om lån av den unge United-keeperen Dean Henderson for hele kommende sesong. 18-åringen spilte mer eller mindre fast for Uniteds U18-lag i forrige sesong, men er nå blitt for gammel. Dermed har han havnet i den ubehagelige skvisen mellom U18- og U21-spill. Det er bakgrunnen for at han fra høsten av skal prøve å skaffe seg erfaring fra spill for Conference-klubben.

Troppen:

Det er ennå ikke klart hvem Warren Joyce akter å ta med seg den korte turen til treningsoppgjøret på Edgeley Park, men hittil har han benyttet seg av følgende spillertropp:

Joel Pereira, Guillermo Varela, Cameron Borthwick-Jackson, Donald Love, Reece James, Demetri Mitchell, Devonte Redmond, Timothy Fosu-Mensah, Josh Harrop, James Weir, Matt Willock, Ashley Fletcher, Kieran O’Hara, Joe Riley, Sadiq El Fitouri og Tyler Reid.

I tillegg til disse var også Ben Pearson, Joe Rothwell og Reece James med i åpningskampen mot Salford City. De to førstnevnte har siden blitt utlånt til Barnsley, mens James har blitt solgt til Wigan.

Kampen mot Stockport har avspark klokken 20.30. Den blir, etter et vi forstår, ikke vist på MUTV.