1-0 Isaksen (11), 1-1 Gomes (31, str.), 2-1 Isaksen (72), Olsen (87)

United: Matej Kovar, Ethan Laird G (Brandon Williams, 70), Luca Ercolani (Anthony Elanga, 84), Di’Shon Bernard, Lee O’Connor 90 (90+1), James Garner G, Angel Gomes, Aliou Traore (Dylan Levitt 70), D’Mani Mellor, Tahith Chong, Nishan Burkart (Largie Ramazani, 70)

Ubenyttede innbyttere: Alex Fojticek, Ethan Galbraith, Teden Mengi

Utlignet før pause

Etter å ha slått både Valencia og Juventus på veien til åttedelsfinalen, forventet mange at onsdagens oppgjør mot Midtjylland ville bli en sjarmøretappe på veien mot kvartfinalen for United.

Det skulle vise seg å bli alt annet.

For det var nemlig vertene som gikk opp i ledelsen, etter en periode med urovekkende mye upresist fra United.

Midtjyllands Isaksen grep muligheten på en kontring, og løp like greit over 2/3 av banen, før han overlistet Kovar med et smart skudd fra drøye 20 meter. Det må være lov å si at det finnes målvakter der ute som hadde tatt akkurat det skuddet, selv om undertegnende på ingen måte er blant dem.

Det var også Midtjylland som kjørte på etter det første målet, og det ble tydelig at danskene hadde som mål å stresse midtbanen til United. Det var en plan de lyktes med i store deler av kampens første omgang, og hverken James Garner eller Angel Gomes fikk satt sitt preg på kampen i løpet av de første 45 minuttene.

MÅLSCORER: Uniteds eneste målscorer mot Midtjylland, Angel Gomes.

Vel, det er dog en sannhet med modifikasjoner, for etter en halvtime gikk Ethan Laird i bakken i Midtjyllands sekstenmeter, og dommeren pekte korrekt på straffemerket.

Angel Gomes viste seg som en kaptein verdig i det han trillet ballen iskaldt i motsatt hjørne for hva Midtjyllands sisteskanse satset på – og med det var lagene like langt.

Etter utligningen spilte United seg stadig mer inn i oppgjøret, selv om de store mulighetene uteble. En svært regntung gressmatte var tydelig ødeleggende for banespillet, og tvang kanskje Butts mannskap til å sende avgårde flere lange baller enn det som var ønskelig.

Katastrofal andreomgang

United gikk langt mer agressivt til verks etter hvilen, og det var bortelaget som kom til omgangens første store sjanse.

Tahith Chong sendte hjemmelagets venstreback for å kjøpe pølser i lompe, før han fyrte avgårde et godt plassert skudd, som kun ble stoppet av en enda bedre involvering fra Midtjyllans målvakt. Chong var for øvrig en av Uniteds beste denne ettermiddagen, selv om nederlenderen forsvant noe utover i oppgjøret.

Den (forholdsvis) store sjansen ble dessverre aldri fulgt opp fra United-spillerne. Om det var banen som var problemet, taktikken eller rett og slett viljen, det er ikke så godt å si.

United klarte i alle fall aldri å etablere et ordentlig overtak mot danskene, som jobbet iherdig for hver eneste ball – i hver eneste situasjon.

VILLE MYE: Men Tahith Chong fikk ikke nødvendigvis mye til.

I det 69. minutt forsøkte Butt å endre kampbildet med noe så sjelden som et trippelbytte:

Traore, Burkart og Laird ble erstattet av henholdsvis Levitt, Ramazani og Williams.

Det går an å si at det ga resultater, men bare ikke det resultatet Nicky Butt håpet på.

Bare tre minutter senere var nemlig Midtjyllands Gustav Isaksen på plass igjen, denne gangen plasserte dansken ballen rolig til side for Kovar – fra drøye 18 meter. Skuddet var for all del velplassert, men heller ikke utagbart for United-keeperen.

Og vi som håpet på en fantastisk snuoperasjon i beste United-stil, vi måtte vente forgjeves.

Tre minutter før full tid punkterte Midtjylland oppgjøret på en smart kontring, og på 3-1 gikk luften for alvor ut av United-laget. En skuffende kamp, og et realt slag for baugen for dette U19-laget.

O’Connor pådro seg også et rødt kort på overtid, bare for å fullføre en ellers nitrist ettermiddag for dette Manchester United.

INITIATIV: Burkart forsøkte seg stadig, men hadde både manglende støtte fra lagkamerater og hardtarbeide Midtjylland-spillere som utfordringer i dag.