U19 gikk på tap i Tyskland

UEFA Youth League-oppgjøret mot Bayer Leverkusen endte til slutt med 3-1 til vertene.

Resultatet er knusende nok, men gir knapt det rette bildet av kampen, som for øvrig ble avsluttet med bare 19 mann på banen!
Først, på stillingen 1-0 til hjemmelaget, fikk United-kaptein Liam Grimshaw rødt etter å ha lagt ned en Bayer-spiller på vei gjennom. Deretter, på stillingen 2-0, og bare ti sekunder ut i 2. omgang, fikk hjemmelagets keeper se tilsvarende farge etter en lignende forseelse. Det førte til redusering på straffespark ved James Wilson, og påfølgende, febrilsk jakt på et utlikningsmål.

United-offensiv til ingen nytte

Dessverre kom det aldri, til tross for at United i en periode skapte sjanse på sjanse.
Til slutt gikk det som det så ofte går: Vertene kontret langt inne på overtid, og plutselig sto det 3-1. Sekunder etterpå pådro så James Weir seg dagens andre gule kort, og dermed var United redusert til ni mann. Dette var for øvrig lagets fjerde utvisning på fem kamper i høstens UEFA Youth League(!), så her har U19-sjef Nicky Butt virkelig fått noe å jobbe med.

Fortsatt muligheter

Med bakgrunn i at United lå på tredjeplass i gruppen allerede før dagens nederlag, kan vi vel nå bare glemme tanken på avansement fra gruppespillet? Langt ifra!
Resultatet fra Donetsk, hvor Shakhtar tok imot gruppeleder Real Sociedad, passer nemlig United som  hånd i hanske. Der endte nemlig kampen 0-0, noe som betyr at United vil gå videre dersom ukrainerne blir beseiret i Manchester om knappe to uker.

Bayer Leverkusen 3-1 (2-0) Manchester United

17. min.: 1-0 Brasnic
28. min.: 2-0 Barendt
47. min.: 2-1 Wilson (straffe)
90+4 min.: 3-1 Ciganiks

RØDT: UnitedGrimshaw (27.) og Weir 90+5 | RØDT: Bayer: Schnitzler (46.)

Turnering: UEFA Youth League
Sted: Ulrich Haberland Stadion, Leverkusen
Tid: Onsdag 27. november 2013, kl. 14.00.

United: Joel Pereira; Saidy Janko, Liam Grimshaw (kaptein), Patrick McNair, Louis Rowley (Callum Evans, 54.); Sam Byrne (Josh Harrop, 54.), Joe Rothwell, Ben Pearson, James Weir; Andreas Pereira (Ashley Fletcher, 80.); James Wilson.

Benken: Gianluigi Gollini, Ben Barber, Sean Goss, Matt Willock.

——————————————————–

Bayer 04 Leverkusen: Schnitzler; Becker, Heine, Schneider, Engelamt; Wagener, Frey, Rother; Nguendong, Barendt, Brasnic

Benken: Leucher, Wurm, Bayrak, Ruzgar, Ciganiks, Richter

OBS: Trykk F5 for oppdateringen

00: Bayer Leverkusen tar avspark, kampen er igang ….
15: Første kvarteret passeres uten flere meldinger fra stadion.

Og så hadde vi ikke før skrevet det, så:
17: SCORING! Hjemmelaget tar ledelsen ved Brasnic.

RØDT KORT United redusert til 10 mann. Kaptein Liam Grimshaw sendes i dusjen etter å ha lagt ned en tysker som var alene igjennom etter en kontring.

28: SCORING! Så går det fra vondt til verre for United! Et frispark treffer tverrliggeren over Pereira, før returen settes inn.

NB.: Utvisningen av Grimshaw var Uniteds tredje på fem kamper i turneringen! Tidligere har Patrick McNair (i det omvendte oppgjøret) og Ben Pearson (hjemme mot Sociedad) blitt sendt av banen. Nå spøker det heftig for Uniteds avansementsmuligheter.

GULT KORT Like før pause havner så James Weir i dommerens bok

PAUSE …. og det etter en meget svak omgang fra gjestenes side. 0-2 og en mann i minus. Det ser slett ikke bra ut for Nicky Butts lag, som nå må håpe på en håndsrekning fra Real Sociedad i Donetsk. Der er stillingen i øyeblikket 0-0, et resultat som, dersom det står seg – eller Real skulle gå hen og vinne, vil gi United en ny mulighet til å gå videre fra gruppespillet. Det vil imidlertid kreve seier over Shakhtar i siste hjemmekamp. Med andre ord – spenningen lever.

2. omgang igang ….

STRAFFE og RØDT KORT – Det første til United, det andre til hjemmelagets keeper!

Det er bare spilt i 10 sekunder når det skjer!

James Wilson, mannen som ble lagt i bakken, tar selv ansvar:

47: SCORING! Han er kald og rolig fra 11-meteren, og dermed står det 2-1. Her er det kamp igjen!

OBS: Dette var faktisk James Wilsons femte scoring på like mange kamper i denne turneringen. Han står nå med elleve nettkjenninger totalt denne høsten, og er Uniteds toppscorer på U18/U19-nivå.

54: SPILLERBYTTER Callum Evans og Josh Harrop erstatter henholdsvis Louis Rowley og Sam Byrne

58: Det er mer fart i United nå. Innbytter Harrop med en suser fra kanten av 16-meteren. Llike utenfor.

70: United har vært klart best etter pause og skapt sjanse på sjanse. Fortjener en utlikning – minst. Virker som et helt annet lag enn det som puslet rundt i 1. omgang.

80: SPILLERBYTTE Ashley Fletcher erstatter Andreas Pereira. Det står fortsatt 2-1 til Bayer Leverkusen, men kanskje målfarlige Fletcher er mannen som fikser biffen for gjestene?

90: Oiiii – så var nettopp nevnte Ashley Fletcher frempå med en farlig heading – dessverre centimetre på feil side av stolpen.

5 minutter er lagt til. Nå haster det.

SCORING! Men ikke til United… Bayer Leverkusen kontrer, og avgjør kampen med sin tredje scoring for dagen.

RØDT KORT James Weir pådrar seg sitt andre gule for dagen, og dermed blir også han beordret av gressteppet.

SLUTT: Bayer Leverkusen vinner 3-1