U18: Målløst mellom erkerivalene

REFERAT: Målvaktene ble avgjørende da U18-guttene spilte uavgjort mot Liverpool. Vi dekket kampen live.

Fredag kveld tok Manchester United imot Liverpool på J. Davidson Stadium i Altrincham. Toppscorer Demetri Mitchell, samt nøkkelforsvareren Ro-Shaun Williams var ute med skade, og spørsmålet var om Paul McGuinness’ unge elever allikevel skulle klare å bygge videre på de siste ukenes suksess.

Første omgang var av den langtekkelige sorten. Liverpool så mest av ballen, men kampen var fremdeles vidåpen. Det var flere gode pasningssekvenser, og alt som manglet var å omgjøre det gode spillet til faktiske muligheter. Omgangen var tidvis preget av spillernes nerver, og utover noen langskudd var det svært sjansefattig.

Etter hvilen fikk pipen en helt annen lyd. Med 31 baklengsmål på 14 kamper for scouserne hadde man forventet at United skulle finne veien til nettmaskene på et eller annet tidspunkt. Og de gjorde et hederlig forsøk. Callum Gribbin, Charlie Scott og Zak Dearnley hadde alle gylne muligheter til å sikre de tre poengene. At det hele endte målløst er faktisk et aldri så lite underverk

For det er nok målvaktene som kommer til å huskes fra denne kampen. Dean Henderson og Andrew Firth gjorde begge kanonredninger på hver side av banen, og uten de to skuddstopperne hadde kampen sannsynligvis endt med riktig så mange mål. 0-0 er med andre ord et resultat som lyver, selv om ingen av lagene har skjellig grunn til å være skuffet.

De to erkerivalene ligger nå side om side på U18 Premier League-tabellen med 20 poeng hver, kun adskilt av en målforskjell som riktignok peker i favør av gjengen fra Anfield. United har imidlertid to kamper til gode på scouserne. Begge klubbene har en lang vei å gå om de skal klare å blande seg inn helt i teten denne sesongen. Der regjerer i øyeblikket Middlesbrough med 30 poeng, foran Manchester City med 27 og Everton med 26.

Neste kamp for United blir tredje runde i FA Youth Cup, hvor de tar imot Bury på Old Trafford. Paul McGuinness har, om ikke annet, liten grunn til å være urolig på bakgrunn av kveldens kamp.

Manchester United 0-0 (0-0) Liverpool

Sted og tid: J. Davidson Stadium (tidligere Moss Lane), 5. desember 2014, 20.00.
Turnering: U18 Premier League
Kanal: MUTV/TV 2 Sumo

Uniteds lag: Dean Henderson, Tyler Reid, Axel Tuanzebe, Timothy Fosu-Mensah, Cameron Borthwick-Jackson, Charlie Scott, Devonte Redmond, Joe Riley, Callum Gribbin, Zak Dearnley (Ethan Hamilton, 68.), Marcus Rashford
Ubenyttede innbyttere: Warren, Byrne, Rathbone, Johnson

Liverpools lag: Firth, Travis, Hart, Whelan, Polgar (Lewis 50.), Brimmer, Canos, Chirivella, Marsh (Ejaria, 68.) Wilson, Kent
Ubenyttede innbyttere: Wheeler, Nicholas

Spillerstatistikk     Scoringsstatistikk    Tabell     Kamper og resultater

Vi fulgte kampen live:

93: Slutt. Kampen ender smått utrolige 0-0.
85: Dean Henderson gjør en strålende benparade. United holder seg fast med nebb og klør. Liverpool har kjørt på, men allikevel sitter man med følelsen av at dette kan gå hvilken vei som helst.
83: Ovie Ejaria er nær ved å sende gjestene i ledelsen. Drar seg løs, og avslutter noen centimeter til side for mål. Har vært Liverpools farligste siden han kom inn.
79: Aff, aff, aff. Det er nesten. Gribbin spiller Scott fri alene med målvakten på glimrende vis, men førstnevnte tar et langt touch og ballen ruller over dødlinjen. Et skår i en ellers så bra opptreden fra Charlie Scott.
78: Lagene ofrer litt mer idet vi nærmer oss de siste ti. Tempoet er stadig bra. Her er det fremdeles muligheter for tre poeng.
71: Marcus Rashford, Uniteds toppscorer blant guttene på banen, gir seg ut for å være Robin van Persie. Ballen blir dunket langt, og angriperen forsøker en liggende volley, fra skrått hold, utenfor 16-meteren. 17-åringens fjerde U18 Premier League-mål denne sesongen lar vente på seg.
69: Tyler Reid kommer brått inn bakfra, og det er jo ikke lov. Får navnet sitt i dommerens bok.
68: Dearnley, som har vært frisk, tas ut. Inn kommer skotten Ethan Hamilton, som får sin andre U18-kamp.
65: Dette er målvaktenes omgang. Henderson nekter Kent å hamre ballen i nærmeste kryss. Men her må det da bli mål før eller siden.
61: Nok en megasjanse, og nok en gang er det Dearnley og Riley som kombinerer. Riley griper ballen på midten, og fosser framover, hvorpå han slår en fantastisk gjennombruddspasning tvers igjennom Liverpools forsvar. Der kommer Dearnley alene med Firth, som gjør enda en flott redning.
56: Charlie Scott har hatt to nydelige taklinger som har avbrutt Liverpool i god flyt.
54: Kanonsjanse for United. Nok en gang er det Zak Dearnley som kommer rundt. Han slår til Callum Gribbin, som bare trenger å dunke den inn fra innenfor boksen. Skuddet går rett på målvakten, som fortjener ros etter litt av en refleksredning. Her er det kamp.
50: Liverpool farlig frampå nå. Trykker på, men har til gode å få overlistet Dean Henderson.
48: Dearnley kommer seg rundt på venstreflanken, og får slått inn til Joe Riley. Ballen er en anelse for høy, og hodestøtet går til side for mål, men likefullt en brukbar sjanse. Minuttet tidligere var Liverpool på farten, med en markkryper av et innlegg som suste forbi United-buret. Ingen var der til å tuppe ballen inn. Frisk start.
46: Andre omgang har begynt, uten at noen av lagene har foretatt noen endringer. Logisk nok har det heller ikke skjedd noe med stillingen.

45: Dommeren blåser for pause. Liverpool har sett mest av ballen, men kampen er allikevel vidåpen. Dersom United kan klare å omgjøre det gode spillet til faktiske muligheter kan det fort ende med tre poeng. Nervene har kommet til syne, det har vært få sjanser, trass i en rekke langskudd. Forhåpentligvis løsner det litt i andre omgang. 0-0.
44: Charlie Scott får en tilsvarende sjanse som Brimmer. Ballen triller mot han, og med all tid i verden fra 18 meter velger han å gå for innsideskudd i stedet for å bruke vristen. Katastrofalt valg.
39: God mulighet for de gule. Henderson varter opp med en solid klarering av et innlegg. Klareringen når Brimmer, som hamrer ballen litt over og i et reklameskilt på tribunen bak målet. Hadde gutten med en underlig hybrid av Rodrigo Palacios og Andy Carrolls hår klart å holde den ballen nede kunne det fort stått 0-1.
37: Anbefaler forresten alle som har muligheten til å tune inn på MUTV. Tett kamp, kameraet står tett på banen, og for under ti minutter siden kan jeg sverge på at jeg hørte en geit på tribunen. Det kan man unne seg på en fredag.
35: Har vært mye fokus på Polgár innledningsvis. Nå er den store ungareren nede for telling. Liverpool benytter anledningen til å foreta litt reorganisering av forsvaret.
30: Har først og fremst vært tendenser, og vage nyanser av noe som kan minne om sjanser for United. Polgárs sjanse fremdeles den eneste av en viss størrelse hittil. Ellers har det blitt kjempet bra den første halvtimen.
23: Det har jevnet seg ut litt. United og Joe Riley kommer med en overgang. Riley blir felt og roper på straffe, men det ender med corner. Spillet bølger fint fram og tilbake.
17: Liverpool har åpnet best, og står med kampens hittil største sjanse. United vinner en corner.
15: Kristof Polgár kløner til en enorm mulighet til å sende Liverpool, for anledningen i gult, i ledelsen. Alene på bakerste stolpe med Henderson klarer han ikke å få stokket beina. Sjansen kommer i kjølvannet av at Tuanzebe mistet ballen på særs tvilsomt vis i en farlig situasjon som endte med corner.
10: Kameraet zoomer et øyeblikk inn på Sir Bobby Charlton, som vant FA Youth Cup tre år på rad (i 54, 55 og 56). United møter Bury i den turneringen om to uker.
9: Zak Dearnley driver framover langs flanken, skjærer inn, men skuddet blåses over mål. Tendenser fra de røde.
5: Lite å skrive hjem om fra J. Davidson Stadium. Men tar man i betraktning disse lagenes tendens til å slippe inn en del mål vil det overraske meg om det ender målløst.
2: United tar avsparket, og angriper umiddelbart. Starter med å etablere seg på Liverpools banehalvdel. Lagene føler på hverandre.