U18: United slaktet City

REFERAT: United vant 5-2 i miniderbyet mot Manchester City.

Etter avansementet fra fjerde runde i FA Youth Cup var det et høytflyvende mannskap som tok imot tabelltreer Manchester City på Carrington. Det er over to måneder siden Paul McGuinness’ gutter sist ble påført et tap i ligaen, mens det har gått litt opp og ned for byrivalen etter en fenomenal start. Lørdag hadde de røde, som lå fire poeng bak City, muligheten til å minimere avstanden.

Det var kanskje noe heldig at United gikk til pause med en 2-1-ledelse, da City hadde presset hardt og hatt brorparten av både sjanser og ballbesittelse. Citys mål kom etter slett forsvarsspill som «den nye Zlatan», svenske Zacharias Faour straffet nådeløst. Deretter utlignet United gjennom fint kombinasjonsspill mellom Tyler Reid og Joe Riley, som sistnevnte avsluttet i stolpen, hvorpå kløktige Devonte Redmond satt returen i mål. Tolv minutter senere var Reid igjen på farten nedover høyreflanken, og la en 45-graderspasning City-forsvaret slumset i beina på Ethan Hamilton som scoret så nærme streken at det like gjerne kunne ha vært inni mål.

Utover dette fikk McGuinness’ purunge mannskap kjørt seg, og i likhet med førstelaget kan takke sin habile målvakt for at de slapp unna med skrekken. Dean Henderson slang seg som en røyskatt og hadde reflekser som en mungo i første omgang. Allikevel skal de røde djevlene ha ros for å vise styrke etter et tidlig baklengsmål, og å kjempe seg gjennom noen tøffe perioder. Og det er bare én ting som teller. De fikk ballen i målet én gang, vi to ganger.

Manchester United v Hull City: FA Youth Cup
1-1: Devonte Redmond holdt United inne i kampen.

I andre omgang fikk United kjapt en scoring på volley fra RoShaun Williams, som City anført av Dilrosun og Kongolo besvarte med en like snøgg kontring 5-6 minutter senere. Så fikk United en etterlengtet anledning til å slå luften ut av ballongen, da Henderson sparket ballen helt i bakrom fra femmeter, hvor Marcus Rashford gjorde som han skulle. City gjorde siden noen forandringer som ikke førte fram, før Dearnley fastsatte sluttresultatet etter fint United-spill noen minutter før slutt. Alt i alt var det en overbevisende andre omgang, etter en førsteomgang preget av kampglød mer enn ferdigheter.

Kampen var underholdende fra start til slutt, og til tross for at de ikke fikk sitt syvende strake rene bur var det en riktig imponerende opptreden. Timothy Fosu-Mensah fortsatte å spille solid, mens 15 år gamle Ethan Hamilton fikk sin første start (med en scoring som rosinen i pølsa). Samtidig passerte de Liverpool på tabellen, og ligger nå på fjerdeplass, syv poeng bak tabelleder Middlesbrough.

Blant de mest spennende på akademiet er ovennevnte Fosu-Mensah, som har gjort sine saker bra siden overgangen fra Ajax. Du kan lese mer om Uniteds nåværende tropp her, og se høydepunkter fra nederlenderens kamp mot Hull under. Når U18-kampene sendes på tv, er det ingen grunn til ikke å sette Sumo-kontoen i sving.

Manchester United 5-2 (2-1) Manchester City

Sted og tid: Aon Training Complex (Carrington), 17. januar 2015, 12.00.
Turnering: U18 Premier League
Kanal: MUTV/TV 2 Sumo

1-1: Redmond (25.) | 2-1: Hamilton (37.) | 3-1: Williams (47.) | 4-2: Rashford (60.) | 5-2: Dearnley (87.)
0-1: Faour (10.) | 3-2: Kongolo (52.)

Uniteds lag: Dean Henderson, Tyler Reid, Axel Tuanzebe, RoShaun Williams, Cameron Borthwick-Jackson, Joe Riley, Timothy Fosu-Mensah (Ruairi Croskery, 91.), Charlie Scott, Devonte Redmond, Ethan Hamilton (Zak Dearnley, 86.), Marcus Rashford
Ubenyttede innbyttere: Ollie Byrne, Oliver Rathbone, Callum Gribbin

Citys lag: Haug, Tattum, Oliver, Humphreys, Wood, Kongolo, Diallo (Fernandes, 76.), Garcia (Patching, 82.), Nemane, Faour (Buckley, 59.), Dilrosun
Ubenyttede innbyttere: Albinson, Bullock

Spillerstatistikk     Scoringsstatistikk    Tabell     Kamper og resultater

Vi fulgte andre omgang live:

SLUTT.

87: MÅL, 5-2. Umiddelbar effekt. City står og sover når United tar innkast, småspiller seg inn i 16-meteren, hvorpå Fosu-Mensah chipper ballen på vidunderlig vis til Dearnley som ikke har problemer med å gå ballen inn på bakerste.

86: Ethan Hamilton, som fikk mål i sin første kamp fra start, byttes ut til fordel for Zak Dearnley.

85: Henderson henger ikke med, men tverrliggeren er hans venn. En skru med dupp fra 16 meter. Det kunne bragt spenning inn i kampen.

82: City trykker på, men United holder unna. Flere hjørnespark til de lyseblå, som virker farlige. Henderson og United-forsvaret er parate.

60: MÅL, 4-2. Henderson får sin revansj. Slår en uendelig lang femmeter som detter ned bak den lyseblå forsvarsmuren, og rett i beina på Marcus Rashford. Alene med Haug er han kald som en fisk.

52: MÅL, 3-2. City angriper kjapt etter et nytt hjørnespark fra Riley, og når Rodney Kongolo kommer dundrende på 16-meteren for å møte et innlegg er ellers så gode Dean Henderson sjanseløs. Kongolo skyter i bakken så ballen spretter over sisteskansen. Fint mål.

47: MÅL, 3-1. RoShaun Williams setter ballen i målet bak norske Kjetil Haug. En nydelig, flytende corner fra Riley detter ned på Williams som avslutter i City-blokka, men får en ny mulighet som han konverterer til mål. Flott avslutning.